Kırşehir Dışındaki Çevre İllere Tek Tek Müjde Veriliyor

GÜNDEM 13.08.2022 - 19:43, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Kırşehir Dışındaki Çevre İllere Tek Tek Müjde Veriliyor

Geçtiğimiz haftalarda Ankara-Kırıkkale- Yerköy-Kayseri ve Kayseri-Nevşehir-Aksaray-Konya-Antalya yüksek hızlı tren hattı müjdeleri verilmişti.Cumhurbaşkanı Erdoğan bu kez de Çorum ve Ankara'yı birbirine bağlayacak olan hızlı tren hattı projesinin yatırım programına alınacağını açıkladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Sungurlu OSB'de 6 milyarlık yatırımla barut, fişek ve kapsül üretim tesisi kuruyoruz"

Kadeş Barış Meydanı’nda bugün Çorumlularla buluşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, meydanı dolduran vatandaşlara hızlı trenle ilgili müjde verdi. Erdoğan, hızlı trenin Çorum bölümünün yatırım programına alındığını söyledi. “Son 20 yılda Çorum’a toplam 23.5 milyar lira tutarında yatırım yaptık.” diye konuşan Erdoğan, “Saatte 200 kilometre hız yapacak hızlı trenin, Kırıkkale-Samsun arasındaki hatta Çorum bölümünü yatırım programına aldık. Ulaştırma Bakanımız Kırıkkale-Çorum-Samsun hızlı tren hattı ile ilgili çalışmalarını sürdürüyor.” dedi. BÖLGEDE SADECE KIRŞEHİR KALDI Öte yandan Ankara'dan başalyan yüksek hızlı tren hattının Kırşehir'den geçirilmesi gerekirken Yerköy üzerinden Sivas'a ve Kayseri'ye ulaştırılması büyük tepki toplamıştı.Daha sonra Kayseri üzerinden hızlı tren hattının Nevşehir'e bağlandığı yeni hat açıklandı.Yeni hattın Aksaray ve Konya üzerinden Antalya'ya bağlanacağı öğrenildi.Böylece Türkiye'nin her noktaya eşit mesafede bulunan ve düz olması nedeniyle en uygun güzergah olan Kırşehir, by-pass edilmiş oldu.Böylece devlet de milyarlarca TL zarara uğradı.Bu kez de Çorum'u Kırıkale üzerinden Ankara'ya bağlayacak olan projenin açıklanması ile birlikte Kırşehir dışında mğjde verilen il kalmadı. ÇORUM'A 3 AYRI FABRİKA İLE SAVUNMA SANAYİSİ GETİRİLİYOR Geçtiğimiz günlerde Kırşehir OSB'de yatırım gerçekleştirilemek isteyen yatırımcılara yer verilemediğini gündeme getirmiştik.Kırşehir'de yaşanan bu problemle ilgili henüz bir adım atılamazken Cumhurbaşkanı Erdoğan Sungurlu’ya yapılacak 3 fabrikayla ilgili yaptığı açıklamada  “Çorum’u Savunma Sanayiinde öne çıkan merkez haline getiriyoruz. Sungurlu OSB’de 6 milyarlık bir bedelle barut, fişek ve kapsül olmak üzere 3 ayrı fabrikadan oluşan savunma sanayi yatırımı yapıyoruz” şeklinde konuştu.
Geçtiğimiz haftalarda Ankara-Kırıkkale- Yerköy-Kayseri ve Kayseri-Nevşehir-Aksaray-Konya-Antalya yüksek hızlı tren hattı müjdeleri verilmişti.Cumhurbaşkanı Erdoğan bu kez de Çorum ve Ankara'yı birbirine bağlayacak olan hızlı tren hattı projesinin yatırım programına alınacağını açıkladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Sungurlu OSB'de 6 milyarlık yatırımla barut, fişek ve kapsül üretim tesisi kuruyoruz"

Kadeş Barış Meydanı’nda bugün Çorumlularla buluşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, meydanı dolduran vatandaşlara hızlı trenle ilgili müjde verdi. Erdoğan, hızlı trenin Çorum bölümünün yatırım programına alındığını söyledi. “Son 20 yılda Çorum’a toplam 23.5 milyar lira tutarında yatırım yaptık.” diye konuşan Erdoğan, “Saatte 200 kilometre hız yapacak hızlı trenin, Kırıkkale-Samsun arasındaki hatta Çorum bölümünü yatırım programına aldık. Ulaştırma Bakanımız Kırıkkale-Çorum-Samsun hızlı tren hattı ile ilgili çalışmalarını sürdürüyor.” dedi.


BÖLGEDE SADECE KIRŞEHİR KALDI

Öte yandan Ankara'dan başalyan yüksek hızlı tren hattının Kırşehir'den geçirilmesi gerekirken Yerköy üzerinden Sivas'a ve Kayseri'ye ulaştırılması büyük tepki toplamıştı.Daha sonra Kayseri üzerinden hızlı tren hattının Nevşehir'e bağlandığı yeni hat açıklandı.Yeni hattın Aksaray ve Konya üzerinden Antalya'ya bağlanacağı öğrenildi.Böylece Türkiye'nin her noktaya eşit mesafede bulunan ve düz olması nedeniyle en uygun güzergah olan Kırşehir, by-pass edilmiş oldu.Böylece devlet de milyarlarca TL zarara uğradı.Bu kez de Çorum'u Kırıkale üzerinden Ankara'ya bağlayacak olan projenin açıklanması ile birlikte Kırşehir dışında mğjde verilen il kalmadı.

ÇORUM'A 3 AYRI FABRİKA İLE SAVUNMA SANAYİSİ GETİRİLİYOR
Geçtiğimiz günlerde Kırşehir OSB'de yatırım gerçekleştirilemek isteyen yatırımcılara yer verilemediğini gündeme getirmiştik.Kırşehir'de yaşanan bu problemle ilgili henüz bir adım atılamazken Cumhurbaşkanı Erdoğan Sungurlu’ya yapılacak 3 fabrikayla ilgili yaptığı açıklamada  “Çorum’u Savunma Sanayiinde öne çıkan merkez haline getiriyoruz. Sungurlu OSB’de 6 milyarlık bir bedelle barut, fişek ve kapsül olmak üzere 3 ayrı fabrikadan oluşan savunma sanayi yatırımı yapıyoruz” şeklinde konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.