Kırşehir ESOB, ''Yüzde 25 Kira Oranı Bile Sarsıcı''

EKONOMİ 21.06.2022 - 15:20, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Kırşehir ESOB, ''Yüzde 25 Kira Oranı Bile Sarsıcı''

Kırşehir Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Bahamettin Öztürk, konut kiralarına getirilen yüzde 25 zam sınırının iş yerlerine de getirilmesi ile ilgili talep konusunda yaptığı değerlendirmede ''yüzde 25 bile iş yerleri için çok fazla'' dedi.

Esnafların iş yeri kiralarının altından kalkamadığını belirten Kırşehir Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Bahamettin Öztürk yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi : “TESK Genel Başkanımız Bendevi Palandöken esnafımızı derinden sarsan kira zamlarıyla ilgili çağrıda bulunarak konutlara getirilen 25’lik kira zammı sınırının iş yerlerine de getirilmesini istemişti. Başkanımıza katılmakla birlikte küçük bir şehir olan Kırşehir’de esnaflarımız için 25 artış bile sarsıcı olacağını belirtmek isterim.   Büyük şehirlerde yüzde 25’e sabitlenmesi normal ancak küçük şehirlerde zaten esnaflarımız iş yapamıyor. Pandemiyi yeni atlatıyoruz esnaflarımız zor durumda. Keşke esnaflarımız kazansa da kirasını da faturalarını da rahatça ödese. Ancak geldiğimiz durumda esnafın hali ortada. Veremeyeceği kira bedellerini isteyip de esnafları da zor duruma sokmanın gereği yok.   Mal sahibi geçim derdinde olduğu kadar esnaflar da geçim derdinde. Siftah yapmadan iş yerini kapatan esnaflarımız var. Mal sahipleri 20, 30 yıllık kiracısını da zor durumda bırakmasınlar. Karşılıklı anlayış içinde olmalıyız'' ifadelerini kullandı.
Kırşehir Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Bahamettin Öztürk, konut kiralarına getirilen yüzde 25 zam sınırının iş yerlerine de getirilmesi ile ilgili talep konusunda yaptığı değerlendirmede ''yüzde 25 bile iş yerleri için çok fazla'' dedi.

Esnafların iş yeri kiralarının altından kalkamadığını belirten Kırşehir Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Bahamettin Öztürk yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi :

“TESK Genel Başkanımız Bendevi Palandöken esnafımızı derinden sarsan kira zamlarıyla ilgili çağrıda bulunarak konutlara getirilen 25’lik kira zammı sınırının iş yerlerine de getirilmesini istemişti. Başkanımıza katılmakla birlikte küçük bir şehir olan Kırşehir’de esnaflarımız için 25 artış bile sarsıcı olacağını belirtmek isterim.

 

Büyük şehirlerde yüzde 25’e sabitlenmesi normal ancak küçük şehirlerde zaten esnaflarımız iş yapamıyor. Pandemiyi yeni atlatıyoruz esnaflarımız zor durumda. Keşke esnaflarımız kazansa da kirasını da faturalarını da rahatça ödese. Ancak geldiğimiz durumda esnafın hali ortada. Veremeyeceği kira bedellerini isteyip de esnafları da zor duruma sokmanın gereği yok.

 

Mal sahibi geçim derdinde olduğu kadar esnaflar da geçim derdinde. Siftah yapmadan iş yerini kapatan esnaflarımız var. Mal sahipleri 20, 30 yıllık kiracısını da zor durumda bırakmasınlar. Karşılıklı anlayış içinde olmalıyız'' ifadelerini kullandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.