Kırşehir Hatırlatma Dozunda Yerli Aşıyı Tercih Ediyor

SAĞLIK 20.02.2022 - 13:21, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Kırşehir Hatırlatma Dozunda Yerli Aşıyı Tercih Ediyor

Kırşehir'de son 12 günlük süre içerisinde 750 kişiye Turkovac aşısı uygulandı.İl Sağlık Müdürü Ali Bulut vatandaşların hatırlatma dozunda yerli aşıyı tercih ettiğini belirtti.

Kırşehir'de koronavirüs salgını ile mücadele kapsamında aşılama çalışmaları da devam ediyor.Alınan bilgiye göre Kırşehir'in yüzde 81'i aşılandı.Biontech, Sinovac ve Turkovac aşılarının uygulandığı Kırşehir'de toplam 310 bin biontech, 140 bin doz ise sinovac aşısı yapıldığı ifade edildi.Öte yandan yerli aşı olan Turkovac'tan ise son 12 gün içerisinde 750'ye yakın kişiye aşı yapıldığı belirlendi.   HATIRLATMA DOZLARINDA TURKOVAC TERCİH EDİLİYOR Konu ile ilgili açıklamasında İl Sağlık Müdürü Ali Bulut, '' Turkovac aşımız yeni çıktığı için diğer sayıları bulmamız biraz zaman alacak. İlk doz aşıları vatandaşlarımız diğer aşı gruplarından yaptırdı. Hatırlatma dozlarında Turkovac aşı tercih ediliyor.Vatandaşlarımız aşılanmaya yoğun ilgi gösteriyor. Bu rakamlar daha da artacak” diye konuştu.   'OMİCRON VARYANTI ÇOK HIZLI YAYILIYOR' Aşılarını olmayan vatandaşlara çağrıda bulunan Bulut, “Aşılarınızı geciktirmeden olun. Omicron varyantı hızlı şekilde yayılıyor. Vatandaş da gribal enfeksiyon gibi atlıyor algısı var olsa da özellikle 65 yaş üstü hastalar ve bağışıklık sistemiyle ilgili herhangi bir rahatsızlığı olan vatandaşlarda süreç ağır seyrediyor. Kendimizi ve yaşlılarımızı korumak için aşıların olunması gerekir. Bireysel aşıdan ziyade toplum bağışıklığı diye söylediğimiz bir konu var. Toplum bağışıklığında kedimizi değil etrafımızdaki herkesi de korumuş oluyoruz. Şiddetle aşı tavsiye ediyoruz. Yoğun Bakım hastalarının tamamı ya eksik aşılı yada hiç aşı olmayanlar” ifadelerini kullandı.
Kırşehir'de son 12 günlük süre içerisinde 750 kişiye Turkovac aşısı uygulandı.İl Sağlık Müdürü Ali Bulut vatandaşların hatırlatma dozunda yerli aşıyı tercih ettiğini belirtti.

Kırşehir'de koronavirüs salgını ile mücadele kapsamında aşılama çalışmaları da devam ediyor.Alınan bilgiye göre Kırşehir'in yüzde 81'i aşılandı.Biontech, Sinovac ve Turkovac aşılarının uygulandığı Kırşehir'de toplam 310 bin biontech, 140 bin doz ise sinovac aşısı yapıldığı ifade edildi.Öte yandan yerli aşı olan Turkovac'tan ise son 12 gün içerisinde 750'ye yakın kişiye aşı yapıldığı belirlendi.

 

HATIRLATMA DOZLARINDA TURKOVAC TERCİH EDİLİYOR

Konu ile ilgili açıklamasında İl Sağlık Müdürü Ali Bulut, '' Turkovac aşımız yeni çıktığı için diğer sayıları bulmamız biraz zaman alacak. İlk doz aşıları vatandaşlarımız diğer aşı gruplarından yaptırdı. Hatırlatma dozlarında Turkovac aşı tercih ediliyor.Vatandaşlarımız aşılanmaya yoğun ilgi gösteriyor. Bu rakamlar daha da artacak” diye konuştu.

 

'OMİCRON VARYANTI ÇOK HIZLI YAYILIYOR'
Aşılarını olmayan vatandaşlara çağrıda bulunan Bulut, “Aşılarınızı geciktirmeden olun. Omicron varyantı hızlı şekilde yayılıyor. Vatandaş da gribal enfeksiyon gibi atlıyor algısı var olsa da özellikle 65 yaş üstü hastalar ve bağışıklık sistemiyle ilgili herhangi bir rahatsızlığı olan vatandaşlarda süreç ağır seyrediyor. Kendimizi ve yaşlılarımızı korumak için aşıların olunması gerekir. Bireysel aşıdan ziyade toplum bağışıklığı diye söylediğimiz bir konu var. Toplum bağışıklığında kedimizi değil etrafımızdaki herkesi de korumuş oluyoruz. Şiddetle aşı tavsiye ediyoruz. Yoğun Bakım hastalarının tamamı ya eksik aşılı yada hiç aşı olmayanlar” ifadelerini kullandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.