G-5YQ86BM24G
Kırşehir Haber Türk
Kırşehir Haber Türk
Kırşehir · 22°C
Bizi Takip Edin
09 Nisan 2026 - 09:38 - Güncellenme: 09 Nisan 2026 - 09:47 G: 09 Nisan 2026 - 09:47

Kırşehir İl Jandarma Komutanlığı'ndan dikkat çeken operasyonlar

Kırşehir İl Jandarma Komutanlığı’nın yürüttüğü üç ayrı operasyonda göçmen kaçakçılığı şüphelisi tutuklandı, Roma Dönemi’ne ait olduğu değerlendirilen mezar taşı ele geçirildi, 70,5 kilogram bandrolsüz kıyılmış tütüne el konuldu.

0 Paylaşım
Kırşehir İl Jandarma Komutanlığı'ndan dikkat çeken operasyonlar

Kırşehir İl Jandarma Komutanlığı, il genelinde suç ve kaçakçılıkla mücadele kapsamında yürüttüğü çalışmalarla üç ayrı operasyona imza attı. Farklı birimlerin koordinasyonunda gerçekleştirilen operasyonlarda göçmen kaçakçılığı, tarihi eser kaçakçılığı ve bandrolsüz tütünle ilgili önemli bulgulara ulaşıldı.

Göçmen Kaçakçılığına 1 tutuklama 

Merkez İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerince göçmen kaçakçılığıyla mücadele kapsamında yürütülen çalışmalarda, yabancı uyruklu A.D. isimli şahsın kullandığı araç durduruldu. Yapılan incelemede, ülkeye yasa dışı yollarla giriş yaptığı belirlenen İ.Z. isimli şahıs gözaltına alındı. Araçta gerçekleştirilen kontrolde 1 cep telefonu ile 119 bin lira nakit paraya el konuldu. İşlemlerinin ardından şüpheli A.D. tutuklanarak Kırşehir E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumuna gönderilirken, İ.Z. isimli şahıs sınır dışı işlemleri için GÖKSEM’e teslim edildi.

Roma Mezar taşı ele geçirildi

Bir diğer operasyonda ise Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ile Mucur İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, D.T. isimli şahsa ait bahçede yaptıkları çalışmada Roma Dönemi’ne ait olduğu değerlendirilen bir mezar taşı ele geçirdi. Olayla ilgili olarak Cumhuriyet Savcısının talimatıyla adli süreç başlatıldı.

70,5 kg kaçak tütün ele geçirildi

KOM ve İstihbarat Şube Müdürlüğü ekipleri de yol emniyet ve kontrol noktasında yürüttükleri denetim sırasında şehirler arası bir otobüste Tütün Tespit Köpeği eşliğinde arama yaptı. Yapılan kontrolde piyasa değeri yaklaşık 46 bin 500 lira olan 70,5 kilogram faturasız ve bandrolsüz kıyılmış tütün ele geçirildi. Cumhuriyet Savcısının talimatı doğrultusunda şüpheliler E.S. ve Z.Ç. hakkında adli işlem başlatıldı.

Kırşehir İl Jandarma Komutanlığı’nın üç ayrı alanda gerçekleştirdiği bu operasyonlar, kentte kaçakçılık ve suç unsurlarına karşı mücadelenin kararlılıkla sürdüğünü bir kez daha ortaya koydu.

#kırşehir jandarma #roma mezar taşı #göçmen kaçakçılığı #kaçakçılık

Yorumlar

+ Yorum Yap

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın!