Kırşehir ve Bölgesi İçin Kırmızı Kodlu Uyarı

YAŞAM 19.03.2023 - 10:54, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Kırşehir ve Bölgesi İçin Kırmızı Kodlu Uyarı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü resmi hesabından yaptığı paylaşımla 19 Mart 2023 Pazar günü ve 20 Mart Pazartesi günü için Kırşehir ve Bölgeye kuvvetli yağış uyarısında bulundu.

    Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün resmi sayfasından yapılan açıklamada 19-20 mart 2023 tarihlerinde Kırşehir ve Bölgesi'nde kuvvetli sağanak yağış meydana geleceği bildirilirken olası sel baskınlarına karşı kırmızı kodlu uyarıda bulunuldu. METEOROLOJİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ'NDEN YAPILAN AÇIKLAMADA ŞU İFADELERE YER VERİLDİ : Hava sıcaklığının İç ve doğu kesimlerde biraz azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı, genellikle mevsim normalleri civarında, doğu kesimlerde yer yer mevsim normalleri üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor. Yağışların Doğu Anadolu’nun güney ve batısı, Güneydoğu Anadolu’nun doğusu, Orta Karadeniz ile Adana’nın doğusu, Osmaniye, Hatay, Kahramanmaraş’ın batısı, Konya’nın kuzeyi, Kırşehir, Nevşehir, Yozgat, Sivas, Kayseri, Giresun, Kars, Adıyaman ve Şanlıurfa çevrelerinde yerel olmak üzere kuvvetli, Şırnak çevrelerinde yer yer şiddetli olması beklendiğinden yaşanabilecek ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, ulaşımda aksamalar ve fırtınaya karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır. Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun eğimli ve yüksek yamaçlarında çığ tehlikesi riski bulunduğundan dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.
Meteoroloji Genel Müdürlüğü resmi hesabından yaptığı paylaşımla 19 Mart 2023 Pazar günü ve 20 Mart Pazartesi günü için Kırşehir ve Bölgeye kuvvetli yağış uyarısında bulundu.

 

 

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün resmi sayfasından yapılan açıklamada 19-20 mart 2023 tarihlerinde Kırşehir ve Bölgesi'nde kuvvetli sağanak yağış meydana geleceği bildirilirken olası sel baskınlarına karşı kırmızı kodlu uyarıda bulunuldu.

METEOROLOJİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ'NDEN YAPILAN AÇIKLAMADA ŞU İFADELERE YER VERİLDİ :

Hava sıcaklığının İç ve doğu kesimlerde biraz azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı, genellikle mevsim normalleri civarında, doğu kesimlerde yer yer mevsim normalleri üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor.

Yağışların Doğu Anadolu’nun güney ve batısı, Güneydoğu Anadolu’nun doğusu, Orta Karadeniz ile Adana’nın doğusu, Osmaniye, Hatay, Kahramanmaraş’ın batısı, Konya’nın kuzeyi, Kırşehir, Nevşehir, Yozgat, Sivas, Kayseri, Giresun, Kars, Adıyaman ve Şanlıurfa çevrelerinde yerel olmak üzere kuvvetli, Şırnak çevrelerinde yer yer şiddetli olması beklendiğinden yaşanabilecek ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, ulaşımda aksamalar ve fırtınaya karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun eğimli ve yüksek yamaçlarında çığ tehlikesi riski bulunduğundan dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.