14 Eylül 2022 - 22:15 - Güncellenme: 05 Mayıs 2023 - 17:12
G: 05 Mayıs 2023 - 17:12
Kırşehir Yemekleri Yarıştı
35. Ahilik Haftası kutlamaları kapsamında düzenlenen Ahi Sofrası Yöresel Yemek Yarışmasında dereceye girenlere ödülleri verildi.
35. Ahilik Haftası etkinlikleri kapsamında bu yıl 10.’su düzenlenen Ahi Sofrası Yöresel Yemek Yarışması Ağalar Konağında gerçekleştirildi.

Yarışmacılar Ahi Sofrası, Hamur işi ve tatlılar ile Yöresel et ve sebze yemekleri dallarında mücadele etti.

Yarışma sonunda düzenlenen ödül törenine Vali H. Mete Buhara, Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, protokol üyeleri ve esnaf odası başkanları katıldı. Yöresel hamur işleri ve tatlılar kategorisinde 1. Hatice Mert (Yoğurtlu Kıymalı Kesme Mantı) 2. Emsal Haykır (Cevizli Pekmezli Pelte) 3. Tülay Sağkal (Gül Diyarı); Ahi Sofrası kategorisinde 1. Sibel kuzu (ahi pekmez helvası) 2. Ayşegül Orhan (sirken otlu börek) 3. Bertuğ Can Sürsavur (ahi güllemesi); Yöresel Et Ve Sebze Yemekleri kategorisinde 1. Mevlüde Takmaz (cemele biber dolması) 2. Nurdan Dernek (çirleme) 3. Döndü Borhan (sulu köfte) oldu.

Üçüncü olan yarışmacılara Kırşehir ESOB Başkanı Bahamettin Öztürk tarafından birer çeyrek altın, ikinci olan yarışmacılara Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu tarafından ikişer çeyrek altın; üçüncü olan yarışmacılara ise Vali H. Mete Buhara tarafından üçer çeyrek altın verildi.

Dereceye giremeyen katılımcılara ise Kırşehir ESOB tarafından hediyeler verildi.
Yorumlar
+ Yorum Yap
Yorum yazarak topluluk kurallarımızı kabul etmiş ve tüm sorumluluğu üstlenmiş olursunuz.
Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın!
Gözden Kaçmasın
Kırşehir'de altyapıdan üstyapıya planlı dönüşüm
Görüntüle →İlginizi Çekebilir

Kırşehir'de jeotermal potansiyeli en yüksek bölgeler belli oldu

Saadet Partisi’nden Kırşehir’de üç ayrı program

Kırşehir'de her 100 kişiye 138 sığır düşüyor

Kırşehir'de 70'ler, 80'ler ve 90'ları yaşatan şoför

Kırşehir'in geleceği için kritik yatırım: Dev depolar yükseliyor
Trend Haberler
Mucur'da kayıp alarmı mutlu sonla bitti

Kırşehir’in de yer aldığı operasyonda şirketlere kayyum

Kırşehir'de jeotermal potansiyeli en yüksek bölgeler belli oldu

Kırşehir'de her 100 kişiye 138 sığır düşüyor

Kırşehir’de mandıra ve arsalar üzerinden 100 Milyon TL’lik iddia
Son Haberler
Kırköy Kervansaray Engelsiz Yaşam Merkezi’nde Karne Heyecanı

Kırşehir’de Gençler Sınav Stresini Şölenle Attı

Kırşehir’de mandıra ve arsalar üzerinden 100 Milyon TL’lik iddia

Kırşehir'in merkezi noktalarındaki işletmeler ihaleye çıkıyor

Kırşehir Valiliği Uyardı: Bu Hesaptan Yapılan Paylaşımlara Dikkat