Kırşehir'de 27 Mandıranın Çatısı Çöktü

GÜNDEM 02.02.2022 - 12:37, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Kırşehir'de 27 Mandıranın Çatısı Çöktü

Kırşehir Milletvekili Metin İlhan, yoğun kar yağışı nedeniyle Kırşehir'de 27 Mandıra çatısının çöktüğünü ve hayvanların telef olduğunu belirterek, çiftçilerin mağduriyetinin bir an önce giderilmesi noktasında Tarım ve Orman Bakanlığı'na çağrıda bulundu.

Kırşehir CHP Milletvekili Metin İlhan, 10 gündür süren yoğun kar yağışının Kırşehir ve civarındaki mandıraların ve ahırların çatılarında çökmelere neden olduğunu ve çiftçilerin bu durumdan kaynaklı ciddi mağduriyetler yaşadıklarını TBMM Genel Kurulu'nda gündeme getirdi.   İLHAN: "KIRŞEHİR'DE 27 MANDIRA VE AHIRIN ÇATISININ ÇÖKTÜĞÜ BİLGİSİNE ULAŞTIK." İlhan, Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ile yapılan görüşmeler sonrasında Kırşehir'deki kar yağışlarından etkilenen çiftçilerin yaşadığı mağduriyet ve hasarın derecesine ilişkin bilgi aldığını belirterek konuya ilişkin ilk olarak şu açıklamalarda bulundu: "Kırşehir Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ile yaptığımız görüşmeler sonucunda Kırşehir’de son 10 gündür devam eden yoğun kar yağışı nedeniyle şu ana kadar toplam 27 mandıra ve ahırın çatısının çökmüş olduğu bilgisine ulaştık. Ayrıca bu çöküntüler nedeniyle bazı ahır ve mandıralarda hayvanlar telef olmuştur. Hali hazırda zaten yüksek girdi fiyatları sebebiyle son birkaç yıldır ayakta durmakta zorlanan besi çiftlikleri çöken çatıların yüksek maliyetli tamiri ve telef olan hayvanların zararlarının karşılanması noktasına büyük sorunlar yaşamaktadırlar."   ''HÜKÜMET TARAFINDAN İVEDİLİKLE ÇİFTÇİLERİN MAĞDURİYETLERİ KARŞILANMALIDIR!'' Son olarak İlhan, Kırşehir Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ile Afad tarafından koordineli bir şekilde çalışmaların başlatılması, çiftçilerin mağduriyetlerinin karşılanması gerektiğine vurgu yaptı ve şu sözlerle konuşmasını noktaladı: "Hükümet'in Kırşehir'de yaşanan bu felaket sonrası mağdur olan çiftçilerimize ve besicilerimize ivedilikle yardım etmesi Kırşehir ekonomisine önemli bir katma değer oluşturan bir sektörün devamlılığı için büyük önem arz etmektedir. Bu sebeple bir an önce bu zararların karşılanması için gerekli adımlar atılmalıdır zira şu soğuk günlerde ahırların ve mandıraların zaman kaybetmeksizin tekrar faaliyete geçmesi daha da büyük kayıpların önüne geçecektir."    
Kırşehir Milletvekili Metin İlhan, yoğun kar yağışı nedeniyle Kırşehir'de 27 Mandıra çatısının çöktüğünü ve hayvanların telef olduğunu belirterek, çiftçilerin mağduriyetinin bir an önce giderilmesi noktasında Tarım ve Orman Bakanlığı'na çağrıda bulundu.

Kırşehir CHP Milletvekili Metin İlhan, 10 gündür süren yoğun kar yağışının Kırşehir ve civarındaki mandıraların ve ahırların çatılarında çökmelere neden olduğunu ve çiftçilerin bu durumdan kaynaklı ciddi mağduriyetler yaşadıklarını TBMM Genel Kurulu'nda gündeme getirdi.

 

İLHAN: "KIRŞEHİR'DE 27 MANDIRA VE AHIRIN ÇATISININ ÇÖKTÜĞÜ BİLGİSİNE ULAŞTIK."

İlhan, Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ile yapılan görüşmeler sonrasında Kırşehir'deki kar yağışlarından etkilenen çiftçilerin yaşadığı mağduriyet ve hasarın derecesine ilişkin bilgi aldığını belirterek konuya ilişkin ilk olarak şu açıklamalarda bulundu: "Kırşehir Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ile yaptığımız görüşmeler sonucunda Kırşehir’de son 10 gündür devam eden yoğun kar yağışı nedeniyle şu ana kadar toplam 27 mandıra ve ahırın çatısının çökmüş olduğu bilgisine ulaştık. Ayrıca bu çöküntüler nedeniyle bazı ahır ve mandıralarda hayvanlar telef olmuştur. Hali hazırda zaten yüksek girdi fiyatları sebebiyle son birkaç yıldır ayakta durmakta zorlanan besi çiftlikleri çöken çatıların yüksek maliyetli tamiri ve telef olan hayvanların zararlarının karşılanması noktasına büyük sorunlar yaşamaktadırlar."

 

''HÜKÜMET TARAFINDAN İVEDİLİKLE ÇİFTÇİLERİN MAĞDURİYETLERİ KARŞILANMALIDIR!''

Son olarak İlhan, Kırşehir Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ile Afad tarafından koordineli bir şekilde çalışmaların başlatılması, çiftçilerin mağduriyetlerinin karşılanması gerektiğine vurgu yaptı ve şu sözlerle konuşmasını noktaladı: "Hükümet'in Kırşehir'de yaşanan bu felaket sonrası mağdur olan çiftçilerimize ve besicilerimize ivedilikle yardım etmesi Kırşehir ekonomisine önemli bir katma değer oluşturan bir sektörün devamlılığı için büyük önem arz etmektedir. Bu sebeple bir an önce bu zararların karşılanması için gerekli adımlar atılmalıdır zira şu soğuk günlerde ahırların ve mandıraların zaman kaybetmeksizin tekrar faaliyete geçmesi daha da büyük kayıpların önüne geçecektir."

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.