Kırşehir'de 30 Ağustos Zafer Bayramı Coşkusu

GÜNDEM 30.08.2022 - 15:07, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Kırşehir'de 30 Ağustos Zafer Bayramı Coşkusu

Türk yurdu Anadolu'yu düşman işgalinden kurtarmak için Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde başlatılan Kurtuluş Mücadelesinde 30 Ağustos 1922 tarihinde Türk Ordusu büyük bir zafer kazandı.Bu zaferin 100. yılı tüm yurtta olduğu gibi Kırşehir'de de büyük bir coşku ile kutlandı.

Cacabey Meydanı'nda gerçekleştirilen 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları, Atatürk Anıtına çelenklerin sunulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunması ile başladı.Programa Vali H. Mete Buhara, Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, Kırşehir Milletvekilleri Metin İlhan ve Mustafa Kendirli,  Cumhuriyet Başsavcısı Soner Aygün, Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, il protokolü, şehit yakınları, gaziler, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, daire müdürleri ile vatandaşlar katıldı.     ''HİÇ KİMSE ARADAN GEÇEN YÜZYILA ALDANMASIN'' Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu buradaki konuşmasında, '' 30 Ağustos'u yalnız 'askeri bir zafer' olarak tanımlamak mümkün değildir. 30 Ağustos aynı zamanda Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ün gençlik yıllarından itibaren kurduğu 'milletin egemenliği' düşü için atılmış en önemli adımlardan biridir.Hiç kimse aradan geçen 100 yıla aldanmasın, Dumlupınar'da yakılan ışık hâlâ yolumuzu ve geleceğimizi aydınlatmaya devam ediyor. Bizler, dün olduğu gibi bugün de hem özgürlük ve bağımsızlığımıza hem de millet egemenliğine aynı inanç ile gönülden bağlılığımızı sürdürüyoruz.     ''ATAMIZIN BIRAKTIĞI EMANETİ GELECEK KUŞAKLARA AKTARMAK İÇİN NE GEREKİYORSA YAPACAĞIZ'' Atatürk ve arkadaşlarının emaneti olan Cumhuriyetimizi demokrasi ile taçlandırarak, 'millet egemenliği' düşünü eksiksiz şekilde hayata geçireceğimizden kimsenin şüphesi olmasın. Milletimizin hak ettiği şekilde demokratik, laik ve sosyal hukuk devletinin yaşatılması için var gücümüzle çalışacağız. Cumhuriyetimizin kazanımlarıyla yalnız ülkemiz değil, içinde bulunduğumuz coğrafya da 'barışın güneşi' ile aydınlanacaktır.Atamızın bizlere bıraktığı emaneti gelecek kuşaklara aktarmak için ne gerekiyorsa yapmaya devam edeceğiz. Bu şehir ve ülke için sözümüz var.Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere tüm şehitlerimize rahmet diliyor, demokrasi ve özgürlük kahramanlarına şükranlarını sunarak tüm hemşehrilerimizin Zafer Bayramı’nı kutluyorum.” ifadelerini kullandı.     J. Ütğm. Yunus Turgut tarafından günün anlam ve önemini belirten konuşma ile devam eden program, Mehteran konseri, öğrenciler tarafından şiirler okunması ve Halk Oyunları gösterisi ve son olarak tören geçişi ile sona erdi.30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları Jandarma Gazinosunda verilen resepsiyon ile devam etti.    
Türk yurdu Anadolu'yu düşman işgalinden kurtarmak için Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde başlatılan Kurtuluş Mücadelesinde 30 Ağustos 1922 tarihinde Türk Ordusu büyük bir zafer kazandı.Bu zaferin 100. yılı tüm yurtta olduğu gibi Kırşehir'de de büyük bir coşku ile kutlandı.

Cacabey Meydanı'nda gerçekleştirilen 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları, Atatürk Anıtına çelenklerin sunulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunması ile başladı.Programa Vali H. Mete Buhara, Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, Kırşehir Milletvekilleri Metin İlhan ve Mustafa Kendirli,  Cumhuriyet Başsavcısı Soner Aygün, Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, il protokolü, şehit yakınları, gaziler, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, daire müdürleri ile vatandaşlar katıldı.

 

 

''HİÇ KİMSE ARADAN GEÇEN YÜZYILA ALDANMASIN''

Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu buradaki konuşmasında, '' 30 Ağustos'u yalnız 'askeri bir zafer' olarak tanımlamak mümkün değildir. 30 Ağustos aynı zamanda Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ün gençlik yıllarından itibaren kurduğu 'milletin egemenliği' düşü için atılmış en önemli adımlardan biridir.Hiç kimse aradan geçen 100 yıla aldanmasın, Dumlupınar'da yakılan ışık hâlâ yolumuzu ve geleceğimizi aydınlatmaya devam ediyor. Bizler, dün olduğu gibi bugün de hem özgürlük ve bağımsızlığımıza hem de millet egemenliğine aynı inanç ile gönülden bağlılığımızı sürdürüyoruz.

 

 

''ATAMIZIN BIRAKTIĞI EMANETİ GELECEK KUŞAKLARA AKTARMAK İÇİN NE GEREKİYORSA YAPACAĞIZ''

Atatürk ve arkadaşlarının emaneti olan Cumhuriyetimizi demokrasi ile taçlandırarak, 'millet egemenliği' düşünü eksiksiz şekilde hayata geçireceğimizden kimsenin şüphesi olmasın. Milletimizin hak ettiği şekilde demokratik, laik ve sosyal hukuk devletinin yaşatılması için var gücümüzle çalışacağız. Cumhuriyetimizin kazanımlarıyla yalnız ülkemiz değil, içinde bulunduğumuz coğrafya da 'barışın güneşi' ile aydınlanacaktır.Atamızın bizlere bıraktığı emaneti gelecek kuşaklara aktarmak için ne gerekiyorsa yapmaya devam edeceğiz. Bu şehir ve ülke için sözümüz var.Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere tüm şehitlerimize rahmet diliyor, demokrasi ve özgürlük kahramanlarına şükranlarını sunarak tüm hemşehrilerimizin Zafer Bayramı’nı kutluyorum.” ifadelerini kullandı.

 

 

J. Ütğm. Yunus Turgut tarafından günün anlam ve önemini belirten konuşma ile devam eden program, Mehteran konseri, öğrenciler tarafından şiirler okunması ve Halk Oyunları gösterisi ve son olarak tören geçişi ile sona erdi.30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları Jandarma Gazinosunda verilen resepsiyon ile devam etti.

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.