Kırşehir'de Ayçiçek Tarlalarında Tırtıl Denetimi

GÜNDEM 22.07.2022 - 18:41, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Kırşehir'de Ayçiçek Tarlalarında Tırtıl Denetimi

Kırşehir Tarım İl Müdürü Duran Seçen, Ziraat Odası Başkanı Sinan Purcu, Ticaret Borsası Genel Sekreteri Battal Çelik ile birlikte bugün, Kırşehir merkeze bağlı köylerde ekimi yapılan ayçiçeği tarlalarında incelemelerde bulundular.

Geçtiğimiz günlerde Trakya Bölgesi'nde ekim alanlarındaki ayçiçeklere zarar veren tırtıl istilasının ardından Kırşehir'deki ayçiçek tarlaları da denetlendi.Kırşehir Tarım İl Müdürü Duran Seçen, Ziraat Odası Başkanı Sinan Purcu, Ticaret Borsası Genel Sekreteri Battal Çelik Kırşehir merkeze bağlı köylerde ekim yapılan tarlalardaki ürünleri incelediler.   SORUN VE ZARARLI GÖZLEMLENMEDİ Kırşehir Tarım ve Orman İl Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, ''Yapılan incelemelerde ayçiçeğinin gelişiminin oldukça iyi olduğu gözlemlenirken, üründe herhangi bir sorun yada zararlı gözlemlenmedi. Ziyaret sonrası konuşan İl Müdürümüz" Bu sene yapmış olduğumuz projenin de etkisi ile il genelinde yağlık ayçiçeği ekim alanları oldukça arttı.Mevsimin iyi gitmesi, yağışların güzel olması ürünün bereketli olmasını sağladı. İnşallah hasat sezonu geldiği zaman üreticilerimiz emeklerinin karşılığını fazlasıyla alacaklar" denildi.
Kırşehir Tarım İl Müdürü Duran Seçen, Ziraat Odası Başkanı Sinan Purcu, Ticaret Borsası Genel Sekreteri Battal Çelik ile birlikte bugün, Kırşehir merkeze bağlı köylerde ekimi yapılan ayçiçeği tarlalarında incelemelerde bulundular.

Geçtiğimiz günlerde Trakya Bölgesi'nde ekim alanlarındaki ayçiçeklere zarar veren tırtıl istilasının ardından Kırşehir'deki ayçiçek tarlaları da denetlendi.Kırşehir Tarım İl Müdürü Duran Seçen, Ziraat Odası Başkanı Sinan Purcu, Ticaret Borsası Genel Sekreteri Battal Çelik Kırşehir merkeze bağlı köylerde ekim yapılan tarlalardaki ürünleri incelediler.

 

SORUN VE ZARARLI GÖZLEMLENMEDİ

Kırşehir Tarım ve Orman İl Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, ''Yapılan incelemelerde ayçiçeğinin gelişiminin oldukça iyi olduğu gözlemlenirken, üründe herhangi bir sorun yada zararlı gözlemlenmedi. Ziyaret sonrası konuşan İl Müdürümüz" Bu sene yapmış olduğumuz projenin de etkisi ile il genelinde yağlık ayçiçeği ekim alanları oldukça arttı.Mevsimin iyi gitmesi, yağışların güzel olması ürünün bereketli olmasını sağladı. İnşallah hasat sezonu geldiği zaman üreticilerimiz emeklerinin karşılığını fazlasıyla alacaklar" denildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.