Kırşehir'de Çiftçinin Tarlada Çalışan Traktörüne Haciz Nedeniyle El Konuldu

YAŞAM 20.09.2021 - 19:24, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Kırşehir'de Çiftçinin Tarlada Çalışan Traktörüne Haciz Nedeniyle El Konuldu

Kırşehir'de Tarım ve Kredi Kooparati'ne borcu nedeniyle bir çiftçinin tarlada çalışan traktörüne haciz nedeniyle el konuldu.

    Olay Merkeze bağlı Değirmenkaşı Köyü'nde meydana geldi.Uzun yıllardır çiftçilikle uğraşan Şevket Eker bir süre önce tarım kredi kooparatifi'nden kredi kullandı.Ancak çiftçinin artan maliyetleri ve yaşanan doğal felaketler nedeniyle kar marjı oldukça düşünce Şevket Eker de borcunu ödemekte güçlük yaşadı.Son olarak ödeyemediği 40 bin TL nedeniyle bütün işlerini gördüğü ve eli ayağı olan traktörüne haciz konuldu.Haciz nedeniyle köye gelen ekipler traktörü tarlada çalışırken buldu.Buna rağmen traktörü bağlanan Şevketl Eker ise tüm müdahalelerine rağmen trakötrünü kurtaramadı.   BİR DONUMUZ KALDI BACAĞIMIZDA SATILMADIK Traktörünün bağlanışını ve götürülüşünü çaresiz şekilde izleyen Şevket Eker , ''Bir donumuz kaldı bacağımızda satılmadık.İnşallah onu da elimizden alırlar.Kimseye söyleyecek bir sözümüz kalmamış.Jandarma ile avukat ile icra memurları ile... Hiç kimseye gücümüz yetmedi.Tarlada çalışan traktörü bağladılar.Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatı vardı, çiftçinin traktörüne haciz konulsa da ama bağlanıp götürülmesi yoktu.Şimdi işimizi görecek traktör elimizde kalmadı.Tarlamızda bağladılar gittiler.Biz ne yapacağız kime derdimizi anlatacağız.Bize bir çözüm yolu bulun çaresiz kaldık'' ifadelerini kullandı.   İYİ Parti Kırşehir Merkez İlçe Başkanı Zafer Satılmış   NASIL MÜJDE DİYEBİLİYORSUNUZ ? Konu ile ilgili açıklamada bulunan İYİ Parti Merkez İlçe Başkanı Zafer Satılmış ise ''Sayın Cumhurbaşkanı ,  Kırşehir’de pancar çiftçisine müjde diye yüzde 25 alım fiyat artışını açıkladınız ama aynı kentte bugün pancar çiftçisinin traktörüne icra ile el kobuldu.Yüzde 80 girdi maliyetleri ile mücadele eden çiftçi, kuraklıkla imtihan oluyorken  icra memurları Değirmenkaşı Köyü'nde, çiftçinin tek sermayesi traktörüne jandarma ile birlikte el koydu.Tarım içermeyen hükümet politikalarınızla inim inim inleyen çiftçi, yılsonunu getiremezken, çocuğunu nasıl okutacak, kışı nasıl geçirecek? Son bir yılda yüzde elli Pazar market fiyatlarına gelen fiyat artışları, yüzde seksene varan tarım girdi maliyetleri, elektrik, doğalgaz zamlarında cabası iken  meydanlarda yüzde 25 alım fiyat artışlarına nasıl müjde diyebiliyorsunuz ?'' ifadelerini kullandı.  
Kırşehir'de Tarım ve Kredi Kooparati'ne borcu nedeniyle bir çiftçinin tarlada çalışan traktörüne haciz nedeniyle el konuldu.

 

 

Olay Merkeze bağlı Değirmenkaşı Köyü'nde meydana geldi.Uzun yıllardır çiftçilikle uğraşan Şevket Eker bir süre önce tarım kredi kooparatifi'nden kredi kullandı.Ancak çiftçinin artan maliyetleri ve yaşanan doğal felaketler nedeniyle kar marjı oldukça düşünce Şevket Eker de borcunu ödemekte güçlük yaşadı.Son olarak ödeyemediği 40 bin TL nedeniyle bütün işlerini gördüğü ve eli ayağı olan traktörüne haciz konuldu.Haciz nedeniyle köye gelen ekipler traktörü tarlada çalışırken buldu.Buna rağmen traktörü bağlanan Şevketl Eker ise tüm müdahalelerine rağmen trakötrünü kurtaramadı.

 

BİR DONUMUZ KALDI BACAĞIMIZDA SATILMADIK

Traktörünün bağlanışını ve götürülüşünü çaresiz şekilde izleyen Şevket Eker , ''Bir donumuz kaldı bacağımızda satılmadık.İnşallah onu da elimizden alırlar.Kimseye söyleyecek bir sözümüz kalmamış.Jandarma ile avukat ile icra memurları ile... Hiç kimseye gücümüz yetmedi.Tarlada çalışan traktörü bağladılar.Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatı vardı, çiftçinin traktörüne haciz konulsa da ama bağlanıp götürülmesi yoktu.Şimdi işimizi görecek traktör elimizde kalmadı.Tarlamızda bağladılar gittiler.Biz ne yapacağız kime derdimizi anlatacağız.Bize bir çözüm yolu bulun çaresiz kaldık'' ifadelerini kullandı.

 

İYİ Parti Kırşehir Merkez İlçe Başkanı Zafer Satılmış

 

NASIL MÜJDE DİYEBİLİYORSUNUZ ?

Konu ile ilgili açıklamada bulunan İYİ Parti Merkez İlçe Başkanı Zafer Satılmış ise ''Sayın Cumhurbaşkanı ,  Kırşehir’de pancar çiftçisine müjde diye yüzde 25 alım fiyat artışını açıkladınız ama aynı kentte bugün pancar çiftçisinin traktörüne icra ile el kobuldu.Yüzde 80 girdi maliyetleri ile mücadele eden çiftçi, kuraklıkla imtihan oluyorken  icra memurları Değirmenkaşı Köyü'nde, çiftçinin tek sermayesi traktörüne jandarma ile birlikte el koydu.Tarım içermeyen hükümet politikalarınızla inim inim inleyen çiftçi, yılsonunu getiremezken, çocuğunu nasıl okutacak, kışı nasıl geçirecek? Son bir yılda yüzde elli Pazar market fiyatlarına gelen fiyat artışları, yüzde seksene varan tarım girdi maliyetleri, elektrik, doğalgaz zamlarında cabası iken  meydanlarda yüzde 25 alım fiyat artışlarına nasıl müjde diyebiliyorsunuz ?'' ifadelerini kullandı.
 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.