Kırşehir’de otopark ihtiyacına 80 araçlık nefes
Kırşehir’in en önemli ihtiyaçlarından biri olan otopark sorununa karşı yeni bir adım atıldı. Kuşdilli Mahallesi’nde 80 araçlık alan oluşturulurken, mevcut kapalı otoparkların yeterince kullanılmaması da tartışılıyor.
Kırşehir’in ihtiyacına yönelik yeni bir çalışma başlatıldı. Kırşehir Belediyesi, Kuşdilli Mahallesi’nde yapımı devam eden Turizm Uygulama Oteli’nin yanındaki Cahit Gürses Caddesi’nde yol düzenlemesiyle birlikte 80 araç kapasiteli otopark oluşturuyor.
Belediyeden yapılan açıklamada, “Kuşdilli Mahallesi’nde yapımı devam eden Turizm Uygulama Oteli inşaatı yanındaki Cahit Gürses Caddesi’nde yol çalışması ve 80 araçlık otopark çalışmamızı en kısa zamanda tamamlayarak halkımızın hizmetine sunacağız” denildi.

Pazar Yerine Yakınlığıyla da Önem Taşıyor
Yeni otopark alanı, yalnızca Turizm Uygulama Oteli’ne değil, Kırşehir Pazar Yeri’ne de yakın bir konumda bulunuyor. Pazarın kurulduğu günlerde bölgede artan araç ve yaya yoğunluğu nedeniyle yaşanan park sorununun, 80 araçlık yeni alanın hizmete girmesiyle önemli ölçüde hafiflemesi bekleniyor.

Çalışmanın tamamlanmasıyla otel, pazar yeri ve çevredeki yerleşim alanlarına gelen vatandaşlar için düzenli bir park imkânı oluşturulacak. Böylece gelişigüzel yol kenarı parklarının azaltılması ve Cahit Gürses Caddesi’ndeki trafik akışının daha güvenli hâle getirilmesi amaçlanıyor.
Farklı Noktalarda Otopark Alanları Oluşturuldu
Kırşehir Belediyesi, kent merkezindeki araç yoğunluğunu azaltmak amacıyla daha önce de farklı bölgelerde otopark çalışmaları gerçekleştirdi. Kentpark’ın yanında ve stadyuma yakın konumdaki Zanaatkârlar Çarşısı çevresinde yeni otopark alanları oluşturularak vatandaşların kullanımına sunuldu. Ancak kent merkezindeki araç sayısının sürekli artması nedeniyle mevcut alanlar ihtiyacı karşılamakta yetersiz kalıyor.

Otopark Var Ancak Yeterince Kullanılmıyor
Kırşehir’deki sorun yalnızca otopark alanlarının yetersizliğiyle sınırlı değil. Vatandaşların park alışkanlıkları da şehir merkezindeki karmaşayı artırıyor. Sürücülerin önemli bir bölümü, araçlarını işlerini görecekleri yerin hemen yakınına bırakmak istiyor.
Kırşehir Belediyesi’ne ait kapalı pazar alanının altındaki otopark, araçların güvenli biçimde park edilmesinin yanı sıra yağmur, dolu ve güneş gibi dış etkenlerden korunmasını da sağlıyor. Buna rağmen otopark ile gidilecek yer arasındaki yürüme mesafesi nedeniyle birçok sürücünün bu alanı kullanmaktan kaçındığı gözleniyor.

Sürücülerin gidecekleri noktanın hemen yakınında boş yer araması; düzensiz yol üstü parklanmaya, trafik akışının yavaşlamasına ve şehir merkezindeki yoğunluğun artmasına neden oluyor. Bu nedenle yeni yatırımlar kadar mevcut otoparkların etkin kullanılması da önem taşıyor.
Terminal Altındaki Proje Tamamlanmayı Bekliyor
Otopark sorununun çözümündeki en önemli yatırımlardan biri de Terminal Caddesi’ndeki şehir içi terminalinin altında bulunan iki katlı otopark projesi olarak gösteriliyor. Hukuki süreç nedeniyle tamamlanamayan projenin yeniden ihaleye çıkarılarak hizmete açılması planlanıyor. Projenin tamamlanmasıyla kent merkezindeki park ihtiyacının büyük ölçüde karşılanması bekleniyor.
Elektronik Denetleme Sistemi’nin tamamen devreye girmesiyle trafik akışını engelleyen yol üstü parkların daha sıkı denetlenmesi öngörülüyor. Bu durumun kısa vadede otopark ihtiyacını daha görünür hâle getirebileceği değerlendiriliyor.

Kırşehir’in belirli bir merkez etrafında sıkışması da sorunun temel nedenleri arasında yer alıyor. Yeni yolların, bulvarların ve sosyal yaşam alanlarının kentin farklı bölgelerine yayılmasıyla merkezdeki yoğunluğun azalması bekleniyor. Kalıcı çözüm için yeni otoparkların yapılmasının yanı sıra vatandaşların mevcut alanları kullanma alışkanlığının da gelişmesi gerekiyor.
Yorumlar
+ Yorum YapHenüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın!
İlginizi Çekebilir










