Kırşehir’de “Siber Vatan” kapsamında Beyaz şapkalı hacker eğitimi
Ahiler Kalkınma Ajansı koordinasyonunda KAEÜ iş birliğiyle başlayan programda üniversitelilere 5 günlük uygulamalı siber güvenlik eğitimi ve CTF hazırlığı sunuluyor.
Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı koordinasyonunda Türkiye genelinde 81 ilde uygulanan Siber Vatan Programı, Kırşehir’de yüz yüze eğitimlerle start aldı. Ahiler Kalkınma Ajansı koordinasyonunda yürütülen program, Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi iş birliğiyle üniversite öğrencilerini siber güvenlik alanında yetkinleştirmeyi hedefliyor.
Kırşehir’de başlatılan eğitim sürecinde, gençlerin dijital tehditleri tanıyan, teknik altyapısı güçlü ve çözüm üretebilen bireyler olarak yetiştirilmesi amaçlanıyor. Program kapsamında katılımcılar, hem teorik bilgi hem de uygulama ağırlıklı içeriklerle siber güvenliğin temel dinamiklerini sahaya dönük biçimde öğrenme imkânı buluyor.
Eğitimlerin ilk ayağında 5 gün süren “Beyaz Şapkalı Hacker” eğitimi veriliyor. Bu eğitimde; siber güvenliğe giriş kavramları, ağ ve sistem güvenliği, zafiyet tespiti ile analiz süreçleri ve etik hacking uygulamaları gibi başlıklarda çalışmalar yürütülüyor. Uygulamalı içeriklerle öğrencilerin gerçek senaryolara yönelik beceriler kazanması hedefleniyor.
Programın devamında ise 2 gün sürecek çevrim içi CTF (Capture The Flag) hazırlık eğitimi düzenlenecek. CTF hazırlığıyla birlikte öğrencilerin analitik düşünme, hızlı müdahale refleksi geliştirme ve yarışma ortamında problem çözme kabiliyetlerinin güçlendirilmesi planlanıyor.
Ahiler Kalkınma Ajansı yetkilileri, Kırşehir’de başlayan bu eğitimlerin bölgede siber güvenlik uzmanlığına yönelen gençler için önemli bir kapı araladığını vurgulayarak, dijital dönüşüm sürecinde nitelikli insan kaynağının stratejik değerine dikkat çekti. Programla birlikte Kırşehir’de gençlerin dijital dünyanın “savunma hattında” yer alacak yetkinliklere ulaştırılmasına yönelik çalışmaların kararlılıkla sürdürüleceği bildirildi.

Yorumlar
+ Yorum YapHenüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın!
Gözden Kaçmasın
Mucur'da kayıp alarmı mutlu sonla bitti
Görüntüle →Son Yazıları
- Cesaretin Var mı Sayın Vekil ?
- Başka Çare Kalmadı
- Kulak Vermediğin Kırşehir Kamuoyu Seni Devre Dışı Bırakır
- Çin'in Şeytani Soykırım Planı
- Kırşehir'e Millet Bahçesi Gerekir mi ?
- ''Kırşehir'e Yeni Hastane'' Gerçeği
- Hata Kendilerinde Değil Kırşehirdeymiş !
- Devlet Fabrika Kurar mı ?
- AK Parti Üçlü Ayrımda
- Kırşehir'de AK Parti'nin Kaderini Belirleyecek Seçim
İlginizi Çekebilir





Trend Haberler
Mucur'da kayıp alarmı mutlu sonla bitti




Son Haberler
Kırköy Kervansaray Engelsiz Yaşam Merkezi’nde Karne Heyecanı



