Kırşehir'de Tekerleme Gibi Olay

KÜLTÜR 03.04.2023 - 00:30, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Kırşehir'de Tekerleme Gibi Olay

Kırşehir'de bir grup gönüllü en önemli tarihi eserlerden olan merkeze bağlı Karalar Köyü'nde bulunan Kalender Baba Kümbeti ve Camii'nde temizlik faaliyeti gerçekleştirdi.

Derin bir tarihi ve kültürel geçmişe sahip olan Kırşehir'de merkeze bağlı Karalar Köyü de önemli bir yer teşkil ediyor ancak yetkililer buraya yeterince ilgi göstermediği için buradaki tarihi yapılar da göz ardı ediliyor.Karalar Köyü'nde bulunan ve tarihte çok önemli bir yeri olan Kalender Baba'ya ait kümbet ve camisi de bu yapılar arasında.   ''CAMİNİN ANAHTARI İMAMDA , İMAM ASKERDE'' 1135 yılında Selçuklu Devleti döneminde inşa edilen tarihi yapının bakımsızlığından rahatsız olan gönüllüler, Kalender Baba Külliyesi'nde temizlik işlemi yaptılar.Konuyla ilgili paylaşımda bulunan ve Öğretmen olan Ramazan Kırbuğa yaptığı paylaşımda, '' Bugün bir grup milli ve manevî duygusu yüksek dostumla,merkeze bağlı Karalar köyünde bulunan Kalender Baba Kümbeti'nin çevre temizliği ve bakımını yaptık.Köye gittiğimiz de köy muhtarı sayın Fahri Yılmaz da bize eşlik etti. Kümbetin içerisinde de temizlik yapacaktık. Fakat anahtar köyün imamındaymış ve imam da askere gittiği için anahtarı bulamadık'' ifadelerini kullandı.
Kırşehir'de bir grup gönüllü en önemli tarihi eserlerden olan merkeze bağlı Karalar Köyü'nde bulunan Kalender Baba Kümbeti ve Camii'nde temizlik faaliyeti gerçekleştirdi.

Derin bir tarihi ve kültürel geçmişe sahip olan Kırşehir'de merkeze bağlı Karalar Köyü de önemli bir yer teşkil ediyor ancak yetkililer buraya yeterince ilgi göstermediği için buradaki tarihi yapılar da göz ardı ediliyor.Karalar Köyü'nde bulunan ve tarihte çok önemli bir yeri olan Kalender Baba'ya ait kümbet ve camisi de bu yapılar arasında.

 

''CAMİNİN ANAHTARI İMAMDA , İMAM ASKERDE''

1135 yılında Selçuklu Devleti döneminde inşa edilen tarihi yapının bakımsızlığından rahatsız olan gönüllüler, Kalender Baba Külliyesi'nde temizlik işlemi yaptılar.Konuyla ilgili paylaşımda bulunan ve Öğretmen olan Ramazan Kırbuğa yaptığı paylaşımda, '' Bugün bir grup milli ve manevî duygusu yüksek dostumla,merkeze bağlı Karalar köyünde bulunan Kalender Baba Kümbeti'nin çevre temizliği ve bakımını yaptık.Köye gittiğimiz de köy muhtarı sayın Fahri Yılmaz da bize eşlik etti. Kümbetin içerisinde de temizlik yapacaktık. Fakat anahtar köyün imamındaymış ve imam da askere gittiği için anahtarı bulamadık'' ifadelerini kullandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.