Kırşehir'de Zarar Gören Tarım Alanlarına İnceleme

YAŞAM 23.05.2023 - 13:02, Güncelleme: 23.05.2023 - 13:03
 

Kırşehir'de Zarar Gören Tarım Alanlarına İnceleme

Kırşehir'de Dolu ve sağanak yağış nedeniyle zarar gören tarım arazileri, Kırşehir Tarım ve Orman İl Müdürü Duran Seçen tarafından incelendi.

Geçtiğimiz günlerde Kırşehir'de önemli tarım alanlarının bulunduğu bölgelerde meydana gelen dolu ve sağanak yağış nedeniyle tarım arazileri zarar görmüştü.Kırşehir Tarım ve Orman İl Müdürü Duran Seçen,Tatarilyasyayla,Yeşiloba, Homurlu Beşler, Karahıdır ve bölgedeki köylerde zarar gören tarlaları yerinde inceledi ve konuyla ilgili açıklamada bulundu.      İl Müdürü Duran Seçen daha sonra muhtarlar ve çiftçiler ile bir araya gelerek “Tarlaları arkadaşlarımızla yerinde inceledik. Müdürlüğümüz ekipleride gerekli inceleme ve kontrolleri yapacak. Bu tür durumlarda bizler için TARSİM sigortasının önemi daha da ön plana çıkıyor. TARSİM sigortasının %50’sini bakanlığımız karşılıyor. Üreticilerimize her türlü afet ve kuraklık gibi durumları için TARSİM sigortasını incelemesini ve tercih etmelerini öneriyoruz. Yaşanan sel ve dolu afeti nedeniyle tüm çiftçilerimize geçmiş olsun diliyorum” ifadelerini kullandı.
Kırşehir'de Dolu ve sağanak yağış nedeniyle zarar gören tarım arazileri, Kırşehir Tarım ve Orman İl Müdürü Duran Seçen tarafından incelendi.

Geçtiğimiz günlerde Kırşehir'de önemli tarım alanlarının bulunduğu bölgelerde meydana gelen dolu ve sağanak yağış nedeniyle tarım arazileri zarar görmüştü. Kırşehir Tarım ve Orman İl Müdürü Duran Seçen,Tatarilyasyayla,Yeşiloba, Homurlu Beşler, Karahıdır ve bölgedeki köylerde zarar gören tarlaları yerinde inceledi ve konuyla ilgili açıklamada bulundu.

 

 

 İl Müdürü Duran Seçen daha sonra muhtarlar ve çiftçiler ile bir araya gelerek “Tarlaları arkadaşlarımızla yerinde inceledik. Müdürlüğümüz ekipleride gerekli inceleme ve kontrolleri yapacak. Bu tür durumlarda bizler için TARSİM sigortasının önemi daha da ön plana çıkıyor. TARSİM sigortasının %50’sini bakanlığımız karşılıyor. Üreticilerimize her türlü afet ve kuraklık gibi durumları için TARSİM sigortasını incelemesini ve tercih etmelerini öneriyoruz. Yaşanan sel ve dolu afeti nedeniyle tüm çiftçilerimize geçmiş olsun diliyorum” ifadelerini kullandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.