15 Mayıs 2021 - 13:35 - Güncellenme: 05 Mayıs 2023 - 17:12
G: 05 Mayıs 2023 - 17:12
Kırşehir'den Doğu Türkistan ve Kudüs'te Yaşananlara Tepki
Kırşehir'de , Doğu Türkistan'daki soydaşlarımıza uygulanan soykırım ve İsrail tarafından Filistinlilere uygulanan katliamlara tepki için araç konvoyu ve Cacabey Meydanında basın açıklaması düzenlendi.
İYİ Parti İl Teşkilatı tarafından organize edilen program çerçevesinde şehir merkezindeki araç konvoyunun ardından Cacabey Meydanında Kuran'ı Kerim ve Dua okunarak basın açıklaması yapıldı.

Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu Doğu Türkistan ve Filistin'de yaşananların emperyalizmin bir sonucu olduğunu vurgulayarak , ''Dünyanın dört bir yanında emelleri ve hesapları var.Nasıl Doğu Türkistan'da bir hesapları varsa, Filistin'de de , Libya'da da , Irak'ta da , Suriye'de de bir hesapları var.Tüm müslüman coğrafyalarında sürdürülen bir sömürü düzeni var.Bu düzene karşı bizim birlik içinde olmamız gerekir.Bizim için kavgalarımızı bir kenara bırakıp uluslararası alanda birlik ve beraberlik içerisinde olmamız gerekir.Bu birlik ve beraberliği sağlayamazsak ülkemiz elimizden uçup gider ve emperyalist ülkelerin bir oyuncağı haline geliriz.Biz Türk Milleti olarak ezenin yanında değil her zaman ezilenin yanında olduk bundan sonra da olmaya devam edeceğiz.'' ifadelerini kullandı.

Doğu Türkistan'daki Uygur Türklerinin Çin tarafından büyük bir baskı ve zulüm altında olduğunu belirten İYİ Parti İl Başkanı Müfit Göçen ise , '' Konunun araştırılması ve Doğu Türkistan'da soydaş ve dindaşlarımıza uygulananların soykırım olarak tanınması için meclise verdiğimiz önerge Cumhur İttifakı tarafından red edildi.Doğu Türkistan'da ki soydaşlarımız izzetleri, namusları ve şerefleri alenen tecaüvüze uğramakta ancak hükümet burada yaşananlara , ''görmedim , duymadım, bilmiyorum'' politikası izleyerek 3 maymunu oynuyor.'' şekilnde konuştu.

Yıllar önce Anadolu'daki Moğol zulmünü sona erdirmek için Memlük Sultanı Baybars'ın Anadolu'ya geldiğini belirten İYİ Parti Merkez İlçe Başkanı Zafer Satılmış ise , '' Ancak bugünkü iktidar Çin ile ilişkilerimiz bozulmasın diye Doğu Türkistan'da yaşanan soykırıma seslerini çıkaramıyorlar.Kudüs'te katil İsrail'in yaptığı zulüm bizi nasıl kahrediyor ise dünyanın neresinde olursa olsun acı çeken zulme uğrayan kardeşlerimizin acılarını da yüreğimizde hissediyoruz.Bizleri çıktıkları televizyonlarda ''Çakma Milliyetçi'' diyenlere sesleniyorum.Milyonluk arabalara binip , lüks ofislerinde poz verene kadar gelinde bu meydanda zulme uğrayan soydaşlarımız için birlikte poz verelim , görelim o zaman kim çakma kim orjinal ? Cenab-ı Allah kardeşlerimize düşmanlık yapanları kahhar ismiyle kahreylesin, kardeşlerimizin sofralarına bereket ve huzur ihsan eylesin.'' şeklinde konuştu.


Yorumlar
+ Yorum Yap
Yorum yazarak topluluk kurallarımızı kabul etmiş ve tüm sorumluluğu üstlenmiş olursunuz.
Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın!
İlginizi Çekebilir

Kırşehir'de 70'ler, 80'ler ve 90'ları yaşatan şoför

Mucur'da kayıp alarmı mutlu sonla bitti

Kırşehir’in de yer aldığı operasyonda şirketlere kayyum

Yüzlerce aile Kırköy’e akın etti: Gökyüzü uçurtmalarla doldu

Kırşehir'de altyapıdan üstyapıya planlı dönüşüm
Trend Haberler
Mucur'da kayıp alarmı mutlu sonla bitti

Kırşehir’in de yer aldığı operasyonda şirketlere kayyum

Kırşehir'de jeotermal potansiyeli en yüksek bölgeler belli oldu

Kırşehir'de her 100 kişiye 138 sığır düşüyor

Kırşehir’de mandıra ve arsalar üzerinden 100 Milyon TL’lik iddia
Son Haberler
Kırköy Kervansaray Engelsiz Yaşam Merkezi’nde Karne Heyecanı

Kırşehir’de Gençler Sınav Stresini Şölenle Attı

Kırşehir’de mandıra ve arsalar üzerinden 100 Milyon TL’lik iddia

Kırşehir'in merkezi noktalarındaki işletmeler ihaleye çıkıyor

Kırşehir Valiliği Uyardı: Bu Hesaptan Yapılan Paylaşımlara Dikkat