Kırşehir'den Fenerbahçe'ye

SPOR 29.12.2020 - 13:40, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Kırşehir'den Fenerbahçe'ye

Kırşehir'e 3 yıl önce başladığı atletizmde son iki yılda yüksek atlamada Türkiye Şampiyonu olan 13 yaşındaki Muhammed Enes Kılıç önce milli takıma davet edildi daha sonra ise Fenerbahçe kapısını çaldı.

    Okulda beden eğitimi öğretmeninin dikattini çeken Muhammed Enes , atletizme yönlendirildi.2017 yılında Kırşehir Gençlik ve Spor Müdürlüğü antrenörleri eşliğinde yaptığı çalışmalarla geçen yıl yapılan Türkiye Atletizm Federasyonunu tarafından düzenlenen 14 yaş altı Türkiye Atletizm şampiyonasında yüksek atlamada Türkiye şampiyonu oldu.   ANTREMANLARINI ÇİM ZEMİNDE YAPIYOR   Nizami tartan pisti olmayan Ahi Stadyumu'nda çim üzerinde antrenmanını sürdüren ve bu esnada ayağını kıran Muhammed Enes, azmini kaybetmeyerek bu sene yapılan aynı yarışlarda en yakın rakibine 23 santimetre fark atarak 1,58 metre ile ikinci şampiyonluğuna ulaştı. İki yıl üst üste milli takıma davet edilen başarılı genç sporcu, Fenerbahçe Spor Kulübü yöneticilerinin de dikkatini çekmeyi başardı.   ''HEDEFİM OLİMPİYATLARA KATILARAK BAYRAĞIMIZI DALGALANDIRMAK''   Haftanın 6 günü antrenman yaptığını belirten Kılıç, "Antrenmanlara devam ettikçe başarılı olmaya başladım. Sprintlerle parkur ve atlama teknikleriyle çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Ahi Stadyumu'nda antrenman yapıyorum. İki defa Türkiye şampiyonu oldum, hedefim olimpiyatlara katılarak madalya almak ve bayrağımızı dalgalandırmak" dedi. Antrenör Mine Gökkaya da Muhammed Enes'in atletizm sporunda ve yüksek atlama branşında çok yetenekli olduğunu vurgulayarak, 2019 ve 2020 yıllarında 14 yaş altı kategorisinde üst üste iki kez şampiyon olduğunu aktardı. Gelecek yıl 16 yaş altı kategorisinde yarışacağını anlatan Gökkaya, "Aynı zamanda engelli koşular da yapıyor. İlerleyen zamanlarda Muhammed Enes'e dekatlon yani çoklu branş da düşünüyoruz. Her branşa çok hakim bir sporcu. Gayet yetenekli." diye konuştu. Muhammed Enes'in başarılarıyla dikkatleri üzerine çektiğine değinen Gökkaya, "Atletizmde milli olma yaşı 17 olduğu için bu yaşa gelinceye kadar sadece kulüplerden para kazanacak durumda. Fenerbahçe Spor Kulübü de talip Muhammed Enes'e. İnşallah sakatlık olmazsa 17 yaşına gelince Türkiye'yi temsil edecek düzeye ulaşacak." ifadelerini kullandı. AA / DHA  
Kırşehir'e 3 yıl önce başladığı atletizmde son iki yılda yüksek atlamada Türkiye Şampiyonu olan 13 yaşındaki Muhammed Enes Kılıç önce milli takıma davet edildi daha sonra ise Fenerbahçe kapısını çaldı.

 

 

Okulda beden eğitimi öğretmeninin dikattini çeken Muhammed Enes , atletizme yönlendirildi.2017 yılında Kırşehir Gençlik ve Spor Müdürlüğü antrenörleri eşliğinde yaptığı çalışmalarla geçen yıl yapılan Türkiye Atletizm Federasyonunu tarafından düzenlenen 14 yaş altı Türkiye Atletizm şampiyonasında yüksek atlamada Türkiye şampiyonu oldu.

 

ANTREMANLARINI ÇİM ZEMİNDE YAPIYOR

 

Nizami tartan pisti olmayan Ahi Stadyumu'nda çim üzerinde antrenmanını sürdüren ve bu esnada ayağını kıran Muhammed Enes, azmini kaybetmeyerek bu sene yapılan aynı yarışlarda en yakın rakibine 23 santimetre fark atarak 1,58 metre ile ikinci şampiyonluğuna ulaştı.

İki yıl üst üste milli takıma davet edilen başarılı genç sporcu, Fenerbahçe Spor Kulübü yöneticilerinin de dikkatini çekmeyi başardı.

 

''HEDEFİM OLİMPİYATLARA KATILARAK BAYRAĞIMIZI DALGALANDIRMAK''

 

Haftanın 6 günü antrenman yaptığını belirten Kılıç, "Antrenmanlara devam ettikçe başarılı olmaya başladım. Sprintlerle parkur ve atlama teknikleriyle çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Ahi Stadyumu'nda antrenman yapıyorum. İki defa Türkiye şampiyonu oldum, hedefim olimpiyatlara katılarak madalya almak ve bayrağımızı dalgalandırmak" dedi.

Antrenör Mine Gökkaya da Muhammed Enes'in atletizm sporunda ve yüksek atlama branşında çok yetenekli olduğunu vurgulayarak, 2019 ve 2020 yıllarında 14 yaş altı kategorisinde üst üste iki kez şampiyon olduğunu aktardı.

Gelecek yıl 16 yaş altı kategorisinde yarışacağını anlatan Gökkaya, "Aynı zamanda engelli koşular da yapıyor. İlerleyen zamanlarda Muhammed Enes'e dekatlon yani çoklu branş da düşünüyoruz. Her branşa çok hakim bir sporcu. Gayet yetenekli." diye konuştu.

Muhammed Enes'in başarılarıyla dikkatleri üzerine çektiğine değinen Gökkaya, "Atletizmde milli olma yaşı 17 olduğu için bu yaşa gelinceye kadar sadece kulüplerden para kazanacak durumda. Fenerbahçe Spor Kulübü de talip Muhammed Enes'e. İnşallah sakatlık olmazsa 17 yaşına gelince Türkiye'yi temsil edecek düzeye ulaşacak." ifadelerini kullandı.

AA / DHA

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.