Kırşehir'e Gelen Depremzede : Hepinizden Allah Razı Olsun

YAŞAM 14.02.2023 - 13:00, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Kırşehir'e Gelen Depremzede : Hepinizden Allah Razı Olsun

Merkez üssü Kahramanmaraş olan 2 büyük deprem nedeniyle 10 ilimizde meydana gelen büyük yıkım on binlerce vatandaşımızın hayatını kaybetmesine ve yaralanmasına neden oldu.   Bazı kentlerin önemli bölümü neredeyse tamamen yıkıldı.   13 Milyon insanın doğrudan etkilendiği depremde çok sayıda depremzede, çevre kentlere göç etmek zorunda kaldı.   Depremzedelerin önemli bir kısmı da Kırşehir'e geldi.   Kırşehir Valiliği, Kırşehir Belediyesi ve Kızılay'ın koordinasyonuyla deprem bölgesine ; arama kurtarma ekipleri ve araçları ile birlikte tırlar dolusu gıda paketi, battaniye, kışlık kıyafetler ve giyecekler, yaşam malzelemeleri, su gönderildi.   Kırşehir'den deprem bölgesine arama-kurtarma çalışmları ve yardımlarla müdahale edilirken bir taraftan da gelen depremzedeler için yaşam alanları oluşturulmaya çalışıldı.   Ahi Evran, Hacı Bektaş-ı Veli ve Yunus Emre'nin memleketi, depremzedelere kuçak açtı ve bağrına bastı.   Çok sayıda vatandaş, binlerce depremzedenin barınma sorununu çözmek için el birliği ile mücadele etti.   Kiraladığı evini kiralamaktan vazgeçerek depremzedelere verenler...   Sıfır eşyalı evini depremzedelere tahsis edenler...   Boş olan evini eşya ile doldurarak, ''ne gerekiyorsa yapmaya hazırız, ihtiyaçlarını da karşılayacağız'' diyenler...   Depremzedelerin hiç eksiği kalmasın diye varını yoğunu ortaya koyanlar...   Baba evine taşınarak yeni evini depremzedelerin hizmetine sunan çiftler ...   Bu uğurda kendisini adayanlar ve gece gündüz çalışanlar...   Ve daha niceleri...   Ev talebinde bulunan depremzedelerin çağrısını her duyurduğumuzda hiç karşılıksız kalmadık.   Ev ihtiyacı olduğunu duyduğumuz depremzedeleri aradığımızda ise '' Allah razı olsun.O kadar iyi insanlar ile karşılaştık ki. Çok sağolun'' denildi.   Başka birisi ise '' Ne kadar güzel insanlar yaşıyormuş burada.Hepsinden Allah razı olsun'' dileklerini iletti.   Depremzedelerden su, elektrik ve doğalgaz aboneliği için ücret alınmadığını da belirtmek lazım.   O kadar çok sayamadığımız güzel hikayeler var ki...   Zor durumda olduğumuzda ne yapılması gerektiğini o kadar güzel ortaya koyduk ki ...   Yardımlaşmanın, dayanışmanın, paylaşımın şehri ; gerekeni en güzel şekilde yaptı.   Helal olsun Kırşehir, teşekkürler Kırşehir ...   Ömer Duran

Merkez üssü Kahramanmaraş olan 2 büyük deprem nedeniyle 10 ilimizde meydana gelen büyük yıkım on binlerce vatandaşımızın hayatını kaybetmesine ve yaralanmasına neden oldu.

 

Bazı kentlerin önemli bölümü neredeyse tamamen yıkıldı.

 

13 Milyon insanın doğrudan etkilendiği depremde çok sayıda depremzede, çevre kentlere göç etmek zorunda kaldı.

 

Depremzedelerin önemli bir kısmı da Kırşehir'e geldi.

 

Kırşehir Valiliği, Kırşehir Belediyesi ve Kızılay'ın koordinasyonuyla deprem bölgesine ; arama kurtarma ekipleri ve araçları ile birlikte tırlar dolusu gıda paketi, battaniye, kışlık kıyafetler ve giyecekler, yaşam malzelemeleri, su gönderildi.

 

Kırşehir'den deprem bölgesine arama-kurtarma çalışmları ve yardımlarla müdahale edilirken bir taraftan da gelen depremzedeler için yaşam alanları oluşturulmaya çalışıldı.

 

Ahi Evran, Hacı Bektaş-ı Veli ve Yunus Emre'nin memleketi, depremzedelere kuçak açtı ve bağrına bastı.

 

Çok sayıda vatandaş, binlerce depremzedenin barınma sorununu çözmek için el birliği ile mücadele etti.

 

Kiraladığı evini kiralamaktan vazgeçerek depremzedelere verenler...

 

Sıfır eşyalı evini depremzedelere tahsis edenler...

 

Boş olan evini eşya ile doldurarak, ''ne gerekiyorsa yapmaya hazırız, ihtiyaçlarını da karşılayacağız'' diyenler...

 

Depremzedelerin hiç eksiği kalmasın diye varını yoğunu ortaya koyanlar...

 

Baba evine taşınarak yeni evini depremzedelerin hizmetine sunan çiftler ...

 

Bu uğurda kendisini adayanlar ve gece gündüz çalışanlar...

 

Ve daha niceleri...

 

Ev talebinde bulunan depremzedelerin çağrısını her duyurduğumuzda hiç karşılıksız kalmadık.

 

Ev ihtiyacı olduğunu duyduğumuz depremzedeleri aradığımızda ise '' Allah razı olsun.O kadar iyi insanlar ile karşılaştık ki. Çok sağolun'' denildi.

 

Başka birisi ise '' Ne kadar güzel insanlar yaşıyormuş burada.Hepsinden Allah razı olsun'' dileklerini iletti.

 

Depremzedelerden su, elektrik ve doğalgaz aboneliği için ücret alınmadığını da belirtmek lazım.

 

O kadar çok sayamadığımız güzel hikayeler var ki...

 

Zor durumda olduğumuzda ne yapılması gerektiğini o kadar güzel ortaya koyduk ki ...

 

Yardımlaşmanın, dayanışmanın, paylaşımın şehri ; gerekeni en güzel şekilde yaptı.

 

Helal olsun Kırşehir, teşekkürler Kırşehir ...

 

Ömer Duran

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.