Kırşehir'e Yapılacak Hayati Projede Son Gelişme

GÜNDEM 15.03.2022 - 20:49, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Kırşehir'e Yapılacak Hayati Projede Son Gelişme

Kırşehir Milletvekili Mustafa Kendirli'nin 250 Milyon TL kamulaştırma gerekiyor dediği Çevre Yolu projesi ile ilgili açıklamada bulunan Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu , '' Milletvekilimiz yanlış biliyor 250 Milyon değil 26 Milyon TL ama onu da devletin sırtına yüklemeyeceğiz'' demişti.Ekicioğlu çevre yolu ile ilgili imar düzenlemesinin tamamlandığını, herhangi bir kamulaştırma bedelinin çıkmadığını belirterek bundan sonra sorumluluk Mustafa Kendirli'de dedi.

Kırşehir AK Parti Milletvekili Mustafa Kendirli, Çevre Yolu eleştirilerine ilişkin yaptığı açıklamada , ''Yapma niyetleri varsa 250 milyon TL civarında bir kamulaştırma bedeli var Belediye ödesin biz de yolu yapalım.Ben de Kırşehir AK Parti Milletvekili olarak buradan söz veriyorum. diyorum ki; siz kamulaştırma bedelini ödeyin. Yolu da Ulaştırma Bakanlığımıza, Karayollarımıza yaptırmanın sözünü ben veriyorum. Hadi hodri meydan'' demişti.   ''DEVLETİN SIRTINA YÜKLEMEYECEĞİZ'' DEMİŞTİ Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu ise Kendirli'nin sözleri ile ilgili gazetecilere yaptığı değerlendirmede ''  ''Milletvekilimize birileri sanırım yanlış bilgi vermiş, konu hakkında ne yazık ki bilgi sahibi değil. Çevre Yolunun kamulaştırma bedeli sadece 26 Milyon lira civarında. Daha önce yapılan fizibilite raporlarında da programa alınma sürecinde de söz konusu kamulaştırma bedeli Ulaştırma Bakanlığına ait. Ama biz bunu da devletin sırtına yüklemeyeceğiz. Gerekli imar planlarını yaptıktan sonra hiç bir vatandaşın yerini istimlak etmeden ve devletin kasasından tek kuruş çıkmadan hazır hale getirip Milletvekilimiz Mustafa Kendirli'nin önüne koyacağız.'' ifadelerine yer vermişti.   ''ÇEVRE YOLU KAMULAŞTIRMA SORUNU KALMADI'' Kırşehir Belediyesi tarafından Çevre yolu ile ilgili çalışmlar sona erdi ve Kırşehir Belediye Meclisine getirildi.Belediye meclisi tarafından da kabul edilen düzenleme ile birlikte Çevre Yolu imar Koridoru plan çalışması ile açıldı.Böylece Çevre Yolu ile ilgili herhangi bir kamulaştırma sorunu da kalmadı.Konu ile ilgili değerlendirmede bulunan Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, '' Daha önce söz verdiğimiz gibi Çevre Yolu ile ilgili imar planı çalışmamızı tamamladık.Milletvekilimiz Mustafa Kendirli , ''250 Milyon TL kamulaştırma bedeli var, Kırşehir Belediyesi ödesin söz veriyorum ben de yolu Ulaştırma Bakanlığı'na yaptıracağım'' demişti.Ben de kamulaştırma bedelinin  250 Milyon TL değil 26 Milyon TL olduğunu, söz konusu kamulaştırma bedelinin Kırşehir Belediyesi'ne ait değil Ulaştırma Bakanlığı'na ait olduğunu  ancak yapacağımız çalışma ile  bu bedeli de Devletin sırtına yüklemeyeceğimizin sözünü vermiştim.Biz Çevre yolu ile ilgili çalışmamımızı herhangi bir kamulaştırma bedeli çıkmayacak şekilde tamamladık.Sayın Milletvekilimiz Mustafa Kendirli de söz verdiği gibi Çevre Yolunun yapımı için Ulaştırma Bakanlığı nezdinde gerekli girişimleri başlatsın ve Kırşehir bir an önce çevre yoluna kavuşsun.Bundan sonra sorumluluk kendisinde '' diye  konuştu.
Kırşehir Milletvekili Mustafa Kendirli'nin 250 Milyon TL kamulaştırma gerekiyor dediği Çevre Yolu projesi ile ilgili açıklamada bulunan Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu , '' Milletvekilimiz yanlış biliyor 250 Milyon değil 26 Milyon TL ama onu da devletin sırtına yüklemeyeceğiz'' demişti.Ekicioğlu çevre yolu ile ilgili imar düzenlemesinin tamamlandığını, herhangi bir kamulaştırma bedelinin çıkmadığını belirterek bundan sonra sorumluluk Mustafa Kendirli'de dedi.

Kırşehir AK Parti Milletvekili Mustafa Kendirli, Çevre Yolu eleştirilerine ilişkin yaptığı açıklamada , ''Yapma niyetleri varsa 250 milyon TL civarında bir kamulaştırma bedeli var Belediye ödesin biz de yolu yapalım.Ben de Kırşehir AK Parti Milletvekili olarak buradan söz veriyorum. diyorum ki; siz kamulaştırma bedelini ödeyin. Yolu da Ulaştırma Bakanlığımıza, Karayollarımıza yaptırmanın sözünü ben veriyorum. Hadi hodri meydan'' demişti.
 

''DEVLETİN SIRTINA YÜKLEMEYECEĞİZ'' DEMİŞTİ

Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu ise Kendirli'nin sözleri ile ilgili gazetecilere yaptığı değerlendirmede ''  ''Milletvekilimize birileri sanırım yanlış bilgi vermiş, konu hakkında ne yazık ki bilgi sahibi değil. Çevre Yolunun kamulaştırma bedeli sadece 26 Milyon lira civarında. Daha önce yapılan fizibilite raporlarında da programa alınma sürecinde de söz konusu kamulaştırma bedeli Ulaştırma Bakanlığına ait. Ama biz bunu da devletin sırtına yüklemeyeceğiz. Gerekli imar planlarını yaptıktan sonra hiç bir vatandaşın yerini istimlak etmeden ve devletin kasasından tek kuruş çıkmadan hazır hale getirip Milletvekilimiz Mustafa Kendirli'nin önüne koyacağız.'' ifadelerine yer vermişti.

 

''ÇEVRE YOLU KAMULAŞTIRMA SORUNU KALMADI''

Kırşehir Belediyesi tarafından Çevre yolu ile ilgili çalışmlar sona erdi ve Kırşehir Belediye Meclisine getirildi.Belediye meclisi tarafından da kabul edilen düzenleme ile birlikte Çevre Yolu imar Koridoru plan çalışması ile açıldı.Böylece Çevre Yolu ile ilgili herhangi bir kamulaştırma sorunu da kalmadı.Konu ile ilgili değerlendirmede bulunan Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, '' Daha önce söz verdiğimiz gibi Çevre Yolu ile ilgili imar planı çalışmamızı tamamladık.Milletvekilimiz Mustafa Kendirli , ''250 Milyon TL kamulaştırma bedeli var, Kırşehir Belediyesi ödesin söz veriyorum ben de yolu Ulaştırma Bakanlığı'na yaptıracağım'' demişti.Ben de kamulaştırma bedelinin  250 Milyon TL değil 26 Milyon TL olduğunu, söz konusu kamulaştırma bedelinin Kırşehir Belediyesi'ne ait değil Ulaştırma Bakanlığı'na ait olduğunu  ancak yapacağımız çalışma ile  bu bedeli de Devletin sırtına yüklemeyeceğimizin sözünü vermiştim.Biz Çevre yolu ile ilgili çalışmamımızı herhangi bir kamulaştırma bedeli çıkmayacak şekilde tamamladık.Sayın Milletvekilimiz Mustafa Kendirli de söz verdiği gibi Çevre Yolunun yapımı için Ulaştırma Bakanlığı nezdinde gerekli girişimleri başlatsın ve Kırşehir bir an önce çevre yoluna kavuşsun.Bundan sonra sorumluluk kendisinde '' diye  konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.