Kırşehir'i Omicron Vurdu

SAĞLIK 02.03.2022 - 20:15, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Kırşehir'i Omicron Vurdu

Kırşehir İl Sağlık Müdürü Dr. Ali Bulut, Kırşehir'deki vaka artışlarının omicron varyantı nedeniyle zirve yaptığını açıkladı.Bulut ayrıca Kırşehir'de 450 bin doz aşı uygulandığını belirtti.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, gerçtiğimiz günlerde vaka sayısının en çok arttığı şehirler sıralamasında Kırşehir'i 2. olarak açıklamıştı.Buna göre 12-18 Şubat tarihleri arasında her 100 bin kişide görülen vaka sayısı 1206,86 olmuştu.   ARTIŞIN NEDENİ OMICRON Omicron varyantının yaygın olduğunu belirten Ali Bulut, ''  Omicron ilimizde girdiğinde çok hızlı bir pik oldu, çok hızlı bir şekilde yukarı çıktık. Şu anda bu pikimiz bitmiş görünüyor. Tahminlere göre bundan sonra tekrar aşağıya doğru düşüş olacaktır." dedi.   VATANDAŞ GRİP OLARAK ALGILIYOR Vatandaşların bu durumu bir gripmiş gibi algıladığına dikkati çeken Bulut, "Buna rağmen yine de maske, mesafe ve temizlik konularına riayet edip, aşılarımızı geciktirmeden yaptırmamız çok önemli. Her ne kadar hafif atlatılıyormuş gibi görünse de özellikle bağışıklık sisteminde sorun olanlar, kanser hastası olanlar, yaşlılarımız ve bu grubun içinde aşı olmayanlar maalesef hastalığı ağır atlatıyor." diye konuştu.   450 BİN DOZA ULAŞILDI Kırşehir'de aşılama çalışmalarının iyi gittiğini belirten Bulut, '' 450 bin doza yaklaştık. Çoğu kişi ilk ve ikinci doz aşısını oldu. Bu nedenle ilk baştaki gibi bir yoğunluğumuz yok. Vatandaşlarımızdan beklentimiz üç ve dördüncü doz aşılarını yaptırmaları. Hatırlatma dozunu yaptıran vatandaşlarımızda antikor seviyeleri daha da iyi olduğu için hastalığı daha rahat atlatabiliyor. Vatandaşlarımız hatırlatma dozunu TURKOVAC aşısı yaptırabilirler. Yaptıran vatandaşlarımızda şimdiye kadar hiç bir anlamlı yan etki görmedik. Vatandaşlarımızın yoğun ilgisi var. Bundan biz de memnunuz." ifadelerini kullandı.
Kırşehir İl Sağlık Müdürü Dr. Ali Bulut, Kırşehir'deki vaka artışlarının omicron varyantı nedeniyle zirve yaptığını açıkladı.Bulut ayrıca Kırşehir'de 450 bin doz aşı uygulandığını belirtti.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, gerçtiğimiz günlerde vaka sayısının en çok arttığı şehirler sıralamasında Kırşehir'i 2. olarak açıklamıştı.Buna göre 12-18 Şubat tarihleri arasında her 100 bin kişide görülen vaka sayısı 1206,86 olmuştu.

 

ARTIŞIN NEDENİ OMICRON

Omicron varyantının yaygın olduğunu belirten Ali Bulut, ''  Omicron ilimizde girdiğinde çok hızlı bir pik oldu, çok hızlı bir şekilde yukarı çıktık. Şu anda bu pikimiz bitmiş görünüyor. Tahminlere göre bundan sonra tekrar aşağıya doğru düşüş olacaktır." dedi.

 

VATANDAŞ GRİP OLARAK ALGILIYOR

Vatandaşların bu durumu bir gripmiş gibi algıladığına dikkati çeken Bulut, "Buna rağmen yine de maske, mesafe ve temizlik konularına riayet edip, aşılarımızı geciktirmeden yaptırmamız çok önemli. Her ne kadar hafif atlatılıyormuş gibi görünse de özellikle bağışıklık sisteminde sorun olanlar, kanser hastası olanlar, yaşlılarımız ve bu grubun içinde aşı olmayanlar maalesef hastalığı ağır atlatıyor." diye konuştu.

 

450 BİN DOZA ULAŞILDI

Kırşehir'de aşılama çalışmalarının iyi gittiğini belirten Bulut, '' 450 bin doza yaklaştık. Çoğu kişi ilk ve ikinci doz aşısını oldu. Bu nedenle ilk baştaki gibi bir yoğunluğumuz yok. Vatandaşlarımızdan beklentimiz üç ve dördüncü doz aşılarını yaptırmaları. Hatırlatma dozunu yaptıran vatandaşlarımızda antikor seviyeleri daha da iyi olduğu için hastalığı daha rahat atlatabiliyor. Vatandaşlarımız hatırlatma dozunu TURKOVAC aşısı yaptırabilirler. Yaptıran vatandaşlarımızda şimdiye kadar hiç bir anlamlı yan etki görmedik. Vatandaşlarımızın yoğun ilgisi var. Bundan biz de memnunuz." ifadelerini kullandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.