Kırşehir'in Ticaretini Canlandıracak Denilen O Yol Açıldı

GÜNDEM 05.09.2020 - 12:33, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Kırşehir'in Ticaretini Canlandıracak Denilen O Yol Açıldı

Niğde ve Ankara arasını 4 saat 14 dakikadan 2 saat 22 dakikaya indirecek olan Ankara-Niğde otoyolunun açılışı yapıldı.Otoyol Kırşehir şehir merkezine 38 KM uzaklıktan geçen yol için Milletvekili Mustafa Kendirli , ''Kırşehir'in ticaretini canlandıracak'' demişti.

2018 yılında yatırım programına alınan ancak ''para yok'' bahanesiyle rafa kaldırılan Kırşehir Çevre Yolunun aksine Ankara-Niğde çevre yolu 2 yıllık bir süreç içerisinde hızla tamamlanarak açıldı.Ankara ile Niğde arasını 4 saat 14 dakikadan 2 saat 22 dakikaya indiren otoyola Kırşehir'den de bağlantı olacak.     YAP-İŞLET-DEVRET MODELİYLE YAPILDI Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katıldığı törenle açılan ve  akıllı ulaşım sistemleri ile donatılan otoyol, 275 kilometresi otoyol ve 55 kilometresi bağlantı yolu olmak üzere 330 kilometre uzunluğa sahip.Otoyolun yap-işlet-devret modeliyle yapıldığını açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan , ''1. ve 3. kesimlerini hizmete alıyoruz. 2. kesimde de yıl bitmeden trafiğe açılmış olacak. İhalesi geçtiğimiz aylarda yapılan kesimin bitmesiyle önce Denizli'ye sonra Antalya'ya uzanacak. Çanakkale Köprüsü tamamlanınca en yoğun insan ve araç trafiği yaşanan kısımda problem çözülmüş olacak.Hizmete açtığımız bu projeyle trafik akışı güvenli sağlanacak. 4 saat 14 dakikada mevcut yol katedilirken, bu otoyolla 2 saat 22 dakikada ulaşım sağlanacak. Bu otoyolla vakitten 885 milyon lira ve akaryakıttan 743 milyon lira kazanç olacak.'' diye konuştu.     GEÇİŞ ÜCRETİ NE OLACAK ? Ankara-Niğde Otoyolunun geçiş ücreti resmi gazetede yayınlanmadı ancak edinilen bilgiye göre otobanın kilometresi 0,05 avro'dan yeni bağlantı yolu hariç 275 KM'lik kısmı için 13,75 avro olacak.   ''KIRŞEHİR'İN TİCARETİNİ CANLANDIRACAK'' DEMİŞTİ   Otoyolun 34 km'sinin Kırşehir sınırları içerisinde bulunduğunu dile getiren Kırşehir Milletvekili  Mustafa Kendirli otoyol ile ilgili, ''Marmara Bölgesi'ni Akdeniz ve Güneydoğu Anadolu bölgelerine bağlayacak Ankara-Niğde Otoyolu'nun yüzde 85'i de tamamlandı. Otoyol hizmete girdiğinde bağlantı yollarındaki trafik güvenliğinin sağlanacağı gibi seyahat sürelerinin kısalacağını, yöredeki turizm ve sanayinin gelişmesine katkı sağlayacağı da unutulmamalıdır. Yapımı devam eden Ankara-Niğde Otoyolu'nun Kırşehir ekonomisine olumlu etkileri de olacaktır. Ankara-Niğde Otoyolu şehrimiz için imkanları, fırsatları beraberinde getirecektir. İnanıyorum ki açılacak yolla birlikte ticarette canlanma yaşanacaktır. Mesafeler kısaltarak, insanımızın sevdiklerine daha kolay ve sağlıklı kavuşmasını hedefliyoruz. Bir bölümü Kırşehir'den geçecek Ankara-Niğde Otoyolu'nun hayırlı olmasını diliyorum." açıklamasında bulunmuştu.
Niğde ve Ankara arasını 4 saat 14 dakikadan 2 saat 22 dakikaya indirecek olan Ankara-Niğde otoyolunun açılışı yapıldı.Otoyol Kırşehir şehir merkezine 38 KM uzaklıktan geçen yol için Milletvekili Mustafa Kendirli , ''Kırşehir'in ticaretini canlandıracak'' demişti.

2018 yılında yatırım programına alınan ancak ''para yok'' bahanesiyle rafa kaldırılan Kırşehir Çevre Yolunun aksine Ankara-Niğde çevre yolu 2 yıllık bir süreç içerisinde hızla tamamlanarak açıldı.Ankara ile Niğde arasını 4 saat 14 dakikadan 2 saat 22 dakikaya indiren otoyola Kırşehir'den de bağlantı olacak.

 

 

YAP-İŞLET-DEVRET MODELİYLE YAPILDI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katıldığı törenle açılan ve  akıllı ulaşım sistemleri ile donatılan otoyol, 275 kilometresi otoyol ve 55 kilometresi bağlantı yolu olmak üzere 330 kilometre uzunluğa sahip.Otoyolun yap-işlet-devret modeliyle yapıldığını açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan , ''1. ve 3. kesimlerini hizmete alıyoruz. 2. kesimde de yıl bitmeden trafiğe açılmış olacak. İhalesi geçtiğimiz aylarda yapılan kesimin bitmesiyle önce Denizli'ye sonra Antalya'ya uzanacak. Çanakkale Köprüsü tamamlanınca en yoğun insan ve araç trafiği yaşanan kısımda problem çözülmüş olacak.Hizmete açtığımız bu projeyle trafik akışı güvenli sağlanacak. 4 saat 14 dakikada mevcut yol katedilirken, bu otoyolla 2 saat 22 dakikada ulaşım sağlanacak. Bu otoyolla vakitten 885 milyon lira ve akaryakıttan 743 milyon lira kazanç olacak.'' diye konuştu.

 

 

GEÇİŞ ÜCRETİ NE OLACAK ?

Ankara-Niğde Otoyolunun geçiş ücreti resmi gazetede yayınlanmadı ancak edinilen bilgiye göre otobanın kilometresi 0,05 avro'dan yeni bağlantı yolu hariç 275 KM'lik kısmı için 13,75 avro olacak.

 

''KIRŞEHİR'İN TİCARETİNİ CANLANDIRACAK'' DEMİŞTİ

 

Otoyolun 34 km'sinin Kırşehir sınırları içerisinde bulunduğunu dile getiren Kırşehir Milletvekili  Mustafa Kendirli otoyol ile ilgili, ''Marmara Bölgesi'ni Akdeniz ve Güneydoğu Anadolu bölgelerine bağlayacak Ankara-Niğde Otoyolu'nun yüzde 85'i de tamamlandı. Otoyol hizmete girdiğinde bağlantı yollarındaki trafik güvenliğinin sağlanacağı gibi seyahat sürelerinin kısalacağını, yöredeki turizm ve sanayinin gelişmesine katkı sağlayacağı da unutulmamalıdır. Yapımı devam eden Ankara-Niğde Otoyolu'nun Kırşehir ekonomisine olumlu etkileri de olacaktır. Ankara-Niğde Otoyolu şehrimiz için imkanları, fırsatları beraberinde getirecektir. İnanıyorum ki açılacak yolla birlikte ticarette canlanma yaşanacaktır. Mesafeler kısaltarak, insanımızın sevdiklerine daha kolay ve sağlıklı kavuşmasını hedefliyoruz. Bir bölümü Kırşehir'den geçecek Ankara-Niğde Otoyolu'nun hayırlı olmasını diliyorum." açıklamasında bulunmuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.