KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar Kırşehir'de

GÜNDEM 24.12.2021 - 20:14, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar Kırşehir'de

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhuriyeti Ersin Tatar, bir dizi temaslar için Kırşehir'e geldi.Kırşehir'den Anadolu ve Kıbrıs Türklerinin et ve tırnak gibi olduğunu vurgulayan Cumhurbaşkanı Ersin Tatar'a Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi tarafından fahri doktora unvanı verildi.

KKTC Cumhurbaşkanı  Ersin Tatar için  valilik binası önünde yapılan karşılama törenine Vali İbrahim Akın, Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, Milletvekili Mustafa Kendirli, Cumhuriyet Başsavcısı Ö. Faruk Yurdagül, il protokolü ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.. Valilik Şeref Defterini imzaladıktan sonra açıklamalarda bulunan KKTC Cumhurbaşkanı Sayın Ersin Tatar, Kırşehir’e yaptığı ziyaretin Atatürk’ün Kırşehir’e gelişinin 102. Yıl dönümüne rast gelmesinin ziyaretine ayrı bir anlam kattığını söyledi.     Türklük dünyası için önemli bir değer olan Ahi Evran Veli’nin memleketi Kırşehir’e Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nden sevgi ve selamlar getirdiğini belirten KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar; “Kırşehir’den Ahi Evran-ı Veli ve ona bağlı tarihi zenginliklerin merkezinden tüm dünyaya seslenmek istiyorum. Biz Kıbrıs Türk halkı Türkiye ile biriz. Etle tırnağız. Hiçbir güç, hiçbir surette bizim bağlarımızı asla koparamaz. Geleceğe, genç nesillere daha güvenli ve müreffeh, refah dolu bir gelecek bırakmak için bu anlayışla çalışmalarımızı yürütüyoruz. Münasebetlerimizin daha da gelişmesi ve birliğin daha da pekişmesi en büyük dileğim ve temennimdir. Biz Kıbrıs’ta varlık mücadelemizi Türkiye’nin Anadolu’nun desteğiyle sürdürdük, sürdürmeye de devam ediyoruz. Benim Cumhurbaşkanı seçilmemden sonra farklı etkinlikler ve toplantılarda Türkiye’mizin her yerinde beklentilerimizi, Kıbrıs’ın gelmişini ve geçmişini, birlik ve beraberliğini anlattık. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin ve Kıbrıs Türk halkının Türkiye Cumhuriyetinin ve Türk halkının kopmaz bir parçası olduğunu, geçmişimizin tarihimizin hep bir olduğunu, Rum-Yunan ikilisine karşı verdiğimiz mücadeleyi, İngiliz sömürge yönetimine karşı verdiğimiz mücadeleyi, adadaki varlığımızı Türkiye’nin desteğiyle sürdürebildiğimizi anlattık.'' dedi.     Temennilerinin hem Türkiye Cumhuriyeti’nin hem de Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin güçlü olarak yoluna devam etmesi olduğunu ifade eden KKTC Cumhurbaşkanı Sayın Ersin Tatar; “İnşallah önümüzdeki süreçte çok güçlü bir Türkiye Cumhuriyeti ile yolumuza devam ederken biz Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Mavi Vatanda, Doğu Akdeniz’de hakkımızı hukukumuz hem denizlerde hem hava sahasında korunması ile büyük bir milletin parçası olarak yolumuza devam edeceğiz.” şeklinde konuştu.     FAHRİ DOKTORA ÜNVANI TAKDİM EDİLDİ Daha sonra Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi'ne ziyarette bulunan KKTC Cumhurbaşkanı için Ahi Evran Kongre ve Kültür Merkezi 15 Temmuz Milli İrade salonunda Fahri Doktora töreni düzenlendi ve kendisine fahri doktora unvanı takdim edildi.  
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhuriyeti Ersin Tatar, bir dizi temaslar için Kırşehir'e geldi.Kırşehir'den Anadolu ve Kıbrıs Türklerinin et ve tırnak gibi olduğunu vurgulayan Cumhurbaşkanı Ersin Tatar'a Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi tarafından fahri doktora unvanı verildi.

KKTC Cumhurbaşkanı  Ersin Tatar için  valilik binası önünde yapılan karşılama törenine Vali İbrahim Akın, Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, Milletvekili Mustafa Kendirli, Cumhuriyet Başsavcısı Ö. Faruk Yurdagül, il protokolü ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.. Valilik Şeref Defterini imzaladıktan sonra açıklamalarda bulunan KKTC Cumhurbaşkanı Sayın Ersin Tatar, Kırşehir’e yaptığı ziyaretin Atatürk’ün Kırşehir’e gelişinin 102. Yıl dönümüne rast gelmesinin ziyaretine ayrı bir anlam kattığını söyledi.

 

 

Türklük dünyası için önemli bir değer olan Ahi Evran Veli’nin memleketi Kırşehir’e Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nden sevgi ve selamlar getirdiğini belirten KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar; “Kırşehir’den Ahi Evran-ı Veli ve ona bağlı tarihi zenginliklerin merkezinden tüm dünyaya seslenmek istiyorum. Biz Kıbrıs Türk halkı Türkiye ile biriz. Etle tırnağız. Hiçbir güç, hiçbir surette bizim bağlarımızı asla koparamaz. Geleceğe, genç nesillere daha güvenli ve müreffeh, refah dolu bir gelecek bırakmak için bu anlayışla çalışmalarımızı yürütüyoruz. Münasebetlerimizin daha da gelişmesi ve birliğin daha da pekişmesi en büyük dileğim ve temennimdir. Biz Kıbrıs’ta varlık mücadelemizi Türkiye’nin Anadolu’nun desteğiyle sürdürdük, sürdürmeye de devam ediyoruz. Benim Cumhurbaşkanı seçilmemden sonra farklı etkinlikler ve toplantılarda Türkiye’mizin her yerinde beklentilerimizi, Kıbrıs’ın gelmişini ve geçmişini, birlik ve beraberliğini anlattık. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin ve Kıbrıs Türk halkının Türkiye Cumhuriyetinin ve Türk halkının kopmaz bir parçası olduğunu, geçmişimizin tarihimizin hep bir olduğunu, Rum-Yunan ikilisine karşı verdiğimiz mücadeleyi, İngiliz sömürge yönetimine karşı verdiğimiz mücadeleyi, adadaki varlığımızı Türkiye’nin desteğiyle sürdürebildiğimizi anlattık.'' dedi.

 

 

Temennilerinin hem Türkiye Cumhuriyeti’nin hem de Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin güçlü olarak yoluna devam etmesi olduğunu ifade eden KKTC Cumhurbaşkanı Sayın Ersin Tatar; “İnşallah önümüzdeki süreçte çok güçlü bir Türkiye Cumhuriyeti ile yolumuza devam ederken biz Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Mavi Vatanda, Doğu Akdeniz’de hakkımızı hukukumuz hem denizlerde hem hava sahasında korunması ile büyük bir milletin parçası olarak yolumuza devam edeceğiz.” şeklinde konuştu.

 

 

FAHRİ DOKTORA ÜNVANI TAKDİM EDİLDİ

Daha sonra Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi'ne ziyarette bulunan KKTC Cumhurbaşkanı için Ahi Evran Kongre ve Kültür Merkezi 15 Temmuz Milli İrade salonunda Fahri Doktora töreni düzenlendi ve kendisine fahri doktora unvanı takdim edildi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.