Millet İttifakının Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu

GÜNDEM 06.03.2023 - 20:57, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Millet İttifakının Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu

2 Mart'ta masadan kalkan İYİ Parti lideri Meral Akşener, Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş'ı cumhurbaşkanı yardımcısı adayı olarak teklif ederek yeniden masaya döndü. Gerçekleştirilen kritik toplantı sonrası Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu oldu.

Güçlendirilmiş Parlamenter sisteme geçiş vaat eden ve Millet İttifakı çatısı altında bir araya gelen CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi, DEVA, Demokrat Parti ve Gelecek Partisi, Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayını ilan etmek üzere Saadet Partisi'nin ev sahipliğinde toplandı.    Millet İttifakı genel başkanlarının saat 14.00’de başlaması planlanan toplantısı Meral Akşener'in kararının beklenmesi nedeniyle yaklaşık 2 saat ertelendi.    İYİ Parti Genel Başkanı Meral  Akşener'in geçen cuma günü yaşanan adaylık krizinin ardından masadan kalkması üzerine sorunun çözümü için yeni formül arayışına gidildi. Bu kapsamda, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun Cumhurbaşkanı yardımcısı olması teklif edildi. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu tarafından da teklifin kabul görmesinin ardından İYİ Parti lideri masaya döndü.   Krizin bu formülle aşılması üzerine Millet İttifakı, saat 16.00'da yeniden 6 liderle bir araya geldi. Türkiye'nin gözlerini çevirdiği toplantı yaklaşık 5 saat sürdü.   ADAY KILIÇDAROĞLU Saatler süren toplantının ardından Saadet Partisi lideri Karamollaoğlu alınan kararı açıkladı. Karamollaoğlu şu ifadeleri kullandı; *İçinde bulunduğumuz günler acılı günler. Birçok şehirde bina ayakta kalmadı. Vefat eden bütün kardeşlerimize Cenabı Hak’tan rahmet diliyorum, yaralılara acil şifalar diliyorum. *Bugün burada bir araya gelmemizin sebebini biliyorsunuz. Bu toplantılarımızın neticesinde aldığımız kararı sizlere duyurmayı görev addediyorum. *Sayın Kemal Kılıçdaroğlu Cumhurbaşkanı adayımız. Seçimlerin ardından kendisine başarılar diliyorum.   KILIÇDAROĞLU: HEP BİRLİKTE BAŞARACAĞIZ *Bu sofra Halil İbrahim sofrasıdır. Halil İbrahim sofrası tek bir çocuğun yatağa aç girmemesidir. Bu sofra hakkın, hukukun, adaletin kılınması demektir. *Bizim soframız barışın ve kardeşliğin sofrasıdır. Türkiye’yi neşeli, huzurlu ve bereketli günlere taşımaktır. Allah’ın izniyle bunu başaracağız.   DİĞER LİDERLER YARDIMCISI OLACAK *Türkiye’yi istişare ve uzlaşıyla yöneteceğiz. Güçlendirilmiş Parlamenter Sisteme geçiş sürecinde mutabık kaldık. *Parlamenter sisteme geçiş sürecinde diğer partilerin Genel Başkanları Cumhurbaşkanı Yardımcısı olacaktır. Millet İttifakı’nın kapısı herkese sonuna kadar açıktır. *Hiç kimse merak etmesi ahlakın ve adaletin iktidarını hep birlikte kuracağız. Yolumuz açık olsun.  
2 Mart'ta masadan kalkan İYİ Parti lideri Meral Akşener, Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş'ı cumhurbaşkanı yardımcısı adayı olarak teklif ederek yeniden masaya döndü. Gerçekleştirilen kritik toplantı sonrası Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu oldu.

Güçlendirilmiş Parlamenter sisteme geçiş vaat eden ve Millet İttifakı çatısı altında bir araya gelen CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi, DEVA, Demokrat Parti ve Gelecek Partisi, Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayını ilan etmek üzere Saadet Partisi'nin ev sahipliğinde toplandı. 

 

Millet İttifakı genel başkanlarının saat 14.00’de başlaması planlanan toplantısı Meral Akşener'in kararının beklenmesi nedeniyle yaklaşık 2 saat ertelendi. 

 

İYİ Parti Genel Başkanı Meral  Akşener'in geçen cuma günü yaşanan adaylık krizinin ardından masadan kalkması üzerine sorunun çözümü için yeni formül arayışına gidildi. Bu kapsamda, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun Cumhurbaşkanı yardımcısı olması teklif edildi. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu tarafından da teklifin kabul görmesinin ardından İYİ Parti lideri masaya döndü.

 

Krizin bu formülle aşılması üzerine Millet İttifakı, saat 16.00'da yeniden 6 liderle bir araya geldi. Türkiye'nin gözlerini çevirdiği toplantı yaklaşık 5 saat sürdü.

 

ADAY KILIÇDAROĞLU

Saatler süren toplantının ardından Saadet Partisi lideri Karamollaoğlu alınan kararı açıkladı. Karamollaoğlu şu ifadeleri kullandı;

*İçinde bulunduğumuz günler acılı günler. Birçok şehirde bina ayakta kalmadı. Vefat eden bütün kardeşlerimize Cenabı Hak’tan rahmet diliyorum, yaralılara acil şifalar diliyorum.

*Bugün burada bir araya gelmemizin sebebini biliyorsunuz. Bu toplantılarımızın neticesinde aldığımız kararı sizlere duyurmayı görev addediyorum.

*Sayın Kemal Kılıçdaroğlu Cumhurbaşkanı adayımız. Seçimlerin ardından kendisine başarılar diliyorum.

 

KILIÇDAROĞLU: HEP BİRLİKTE BAŞARACAĞIZ

*Bu sofra Halil İbrahim sofrasıdır. Halil İbrahim sofrası tek bir çocuğun yatağa aç girmemesidir. Bu sofra hakkın, hukukun, adaletin kılınması demektir.

*Bizim soframız barışın ve kardeşliğin sofrasıdır. Türkiye’yi neşeli, huzurlu ve bereketli günlere taşımaktır. Allah’ın izniyle bunu başaracağız.

 

DİĞER LİDERLER YARDIMCISI OLACAK

*Türkiye’yi istişare ve uzlaşıyla yöneteceğiz. Güçlendirilmiş Parlamenter Sisteme geçiş sürecinde mutabık kaldık.

*Parlamenter sisteme geçiş sürecinde diğer partilerin Genel Başkanları Cumhurbaşkanı Yardımcısı olacaktır. Millet İttifakı’nın kapısı herkese sonuna kadar açıktır.

*Hiç kimse merak etmesi ahlakın ve adaletin iktidarını hep birlikte kuracağız. Yolumuz açık olsun.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.