G-5YQ86BM24G
Kırşehir Haber Türk
Kırşehir Haber Türk
Kırşehir · 22°C
Bizi Takip Edin
05 Ağustos 2023 - 14:48 - Güncellenme: 06 Ağustos 2023 - 22:35 G: 06 Ağustos 2023 - 22:35

Neşet Ertaş'ın ''Yapay Zeka'' Yorumu

Neşet Ertaş'ın yıllar önce Robotları yani yapay zekayı öven ve her işi yapacakları veren arkadaşına, ''herşeyi yapabilirler ama aşkı yapamazlar'' dediği ortaya çıktı.

0 Paylaşım
Neşet Ertaş'ın ''Yapay Zeka'' Yorumu

Günümüzde yapay zekanın geldiği son nokta  tartışma yaratırken yıllar önce Neşet Ertaş'ın yapay zeka ile ilgili de görüşünü aktardığı ortaya çıktı.1990 yılında yani bundan tam 33 yıl önce Almanya'da Bayram Bilge Tokel'in de olduğu ortamda Derdiyoklar Ali isimli sanatçı, 100 yıl sonra robotların dolayısıyla yapay zekanın hakim olacağı öngörüsüyle kaleme aldığı ve okuduğu şiirindeki '' Yıl 2090 olur savaşı robotlar yapar, yani bundan tam 100 yıl sonra barışı robotlar yapar, Aşık bile olabilir her müziği çalabilir, bir araya gelebilir sevişi robotlar yapar, dağlara kız kaçırırlar yıldızlara uçururlar, bebeğe süt içirirler her işi robotlar yapar, Derdiyoklar böyle bilir çağın önünde eğilir, günlük aya gider gelir yarışı robotlar yapar'' ifadelerine yer verdi.

Neşet Ertaş ise Derdiyoklar Ali'nin bu yorumuna , ''Herşeyi robotlar yapar da aşkı yapamazlar, aşkı canlılar yapar.Bu sözlerinin hepsine katılıyorum; aşkın haricinde.Çünkü canlı değil'' diyerek cevap veriyor.

#neşet ertaş #yapay zeka #ai

Video

Yorumlar

+ Yorum Yap

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın!