15 Haziran 2025 - 21:40 - Güncellenme: 15 Haziran 2025 - 21:23
G: 15 Haziran 2025 - 21:23
Öğrencileri fazla göstererek devleti zarara uğrattı
Öğrenci sayısını şişiren eğitimci, fazla ödenekle devleti zarara uğrattı! Soruşturma başlatılırken, eğitimcinin uzak bir ilçeye tayini istendi.Tayin isteyen eğitimci de burada görevlendirildi.
Milli Eğitim camiası, bir kez daha usulsüzlük iddialarıyla sarsıldı. Kent merkezindeki bir Spor Lisesi'nde görev yapan bir eğitimcinin, spor müsabakalarına katılan öğrenci sayısını kâğıt üzerinde şişirerek haksız ödenek aldığı ortaya çıktı. Devletin kasasından çıkan fazla ödemeler, kamu zararına yol açarken, skandalın patlak vermesiyle soruşturma süreci hız kazandı.
Edinilen bilgilere göre, söz konusu eğitimci, müsabakalara katılmayan öğrencileri sanki katılmış gibi göstererek fazla ödenek aldı. Olay, bir Milli Eğitim Müdür Yardımcısı’nın durumu fark ederek şikayette bulunmasıyla gün yüzüne çıktı. İddialara göre, usulsüzlükle suçlanan eğitimci, olayın kapatılması için tayinle uzak bir ilçeye gönderilmek istendi. Eğitimci ise kendi isteğiyle ücra bir ilçeye tayin talebinde bulundu ve burada görevlendirildi.
Eğitim camiasında yankı uyandıran bu olay, kulislerde hararetli tartışmalara neden oldu. Başarı hikâyelerinin gölgede kaldığı bir dönemde, usulsüzlük iddialarının manşetlere taşınması eğitimcileri derinden üzdü. “Eğitimde kalite ve başarı konuşulmalı” diyen eğitim camiası, bu tür olayların gölgesinden kurtulmak için yetkililerden daha sıkı denetim talep ediyor.
Soruşturma kapsamında müfettişler görevlendirilirken, olayın detayları ve sorumluların ortaya çıkarılması için çalışmalar sürüyor. Eğitimde güvenin yeniden tesisi için atılacak adımlar ise merakla bekleniyor.
#spor lisesi
#usulsüzlük
Yorumlar
+ Yorum Yap
Yorum yazarak topluluk kurallarımızı kabul etmiş ve tüm sorumluluğu üstlenmiş olursunuz.
Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın!
İlginizi Çekebilir

Kırşehir’de Yasa Dışı Bahis Ağına Darbe: 16 Adrese Eş Zamanlı Baskın

Kırşehir’in Yakından Tanıdığı İsim EGM’de Önemli Göreve Getirildi

Görevi Başında Şehit Olan Polis İçin Kırşehir’den Taziye Mesajı

Petlas'taki İş kazasında yaralanan işçiden acı haber geldi

Kırşehir’de Depo Çatısında Feci Olay: Tamir Yaparken Yüksekten Düştü
Trend Haberler
Kırşehir’in Yakından Tanıdığı İsim EGM’de Önemli Göreve Getirildi

Kırşehirli gençten acı haber: İş yerinde vurulmuş halde bulundu

Kırşehir’de Depo Çatısında Feci Olay: Tamir Yaparken Yüksekten Düştü

Petlas'taki İş kazasında yaralanan işçiden acı haber geldi

Kırşehir’de Apartman Yangını: Mahsur Kalan Vatandaşlar Vinçle Kurtarıldı
Son Haberler
Kırşehir’de Mahalleler Yeşilleniyor: Yeni Park Hizmete Girdi

Sosyal Medyada Yanlış Yorumlanan Kare: Hayvan Tedaviye Yetiştiriliyordu

Trafik Kazası Yapanların Verileri Nasıl Ele Geçirildi? 825 Kişilik Soruşturma

Kırşehirli gençten acı haber: İş yerinde vurulmuş halde bulundu

Kırşehir’de Kurs Kayıtları Başlıyor: Dört Merkezde Onlarca Seçenek