Prof. Dr. Nur Çetin, ''Türkiye ve Özbekistan Her Platformda Birbirini Desteklemeli''

DÜNYA 29.03.2022 - 10:14, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Prof. Dr. Nur Çetin, ''Türkiye ve Özbekistan Her Platformda Birbirini Desteklemeli''

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 29 Mart'ta Özbekistan'a gerçekleştireceği ziyaret öncesi Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından Taşkent'te düzenlenen "Gücünü Ortak Tarih ve Kültürden Alan Türkiye-Özbekistan İlişkilerinde 30 Yıl" başlıklı panele Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi İİBF Dekanı Prof. Dr. Nur Çetin konuşmacı olarak katıldı.

Özbekistan'ın Başkenti Taşkent'te düzenlenen panelde, iki ülke arasında siyasi, ekonomik, kültürel ve toplumsal ilişkilerin geliştirilmesine yönelik hususlar ele alındı. İki ülke arasında tesis edilmiş ilişkilerin güçlendirilmesi, kurulan iş birliklerinin geliştirilmesi, farklı alanlardaki yeni iş birliği imkânlarının değerlendirilmesi konularına işaret edilen panelde, karşılıklı kültürel etkileşimin artırılmasının önemi vurgulandı.     Moderatörlüğünü Doğuş Yayın Grubu Dış İlişkiler ve Haberler Koordinatörü Ahmet Yeşiltepe'nin yaptığı panelde, Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü Öğretim Üyesi ve aynı zamanda İİBF Dekanı  Prof. Dr. Nur Çetin, Özbekistan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı Stratejik ve Bölgeler Arası Araştırmalar Enstitüsü Bölüm Başkanı Bahromjon Sotiboldiyev ile Orta Asya Uluslararası Enstitüsü Bölüm Başkanı Doç. Dr. Alisher Sobirov konuşmacı olarak yer aldı.   ''HER PLATFORMDA İKİ ÜLKE BİRBİRİNE DESTEK VERMELİ''  Prof. Dr. Nur Çetin, Orta Asya'dan Anadolu'ya Türk-İslam kültürünün tarihsel süreci üzerine değerlendirmeler yaptı. Türkiye ve Özbekistan'ın çıkar ve hedeflerinin örtüştüğünü dile getiren Çetin, iki ülkenin tüm uluslararası platformlarda birbirilerine destek vermeleri gerektiğini kaydetti. Çetin, iki ülke arasında dostluk ve kardeşlik seviyesinde siyasi, ekonomik, diplomatik, askerî ve kültürel ilişkilerin gün geçtikçe daha da gelişip derinleşeceğine inandığını belirtti.   Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi İİBF Dekanı Prof. Dr. Nur Çetin   ''TÜRKİYE BİZE ÖRNEK TEŞKİL ETTİ'' Orta Asya Uluslararası Enstitüsü Bölüm Başkanı Doç. Dr. Alisher Sobirov ise Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluş aşamasının kendileri için örnek teşkil ettiğini anlattı. Halklar arasındaki ilişkilerin geliştirilmesini ve gençler arasındaki etkileşimi artıracak faaliyetler yapılmasını istediklerini ifade eden Sobirov, yükseköğretim alanında Türkiye'nin tecrübesine Özbekistan'a aktarılmasının ve eğitim alanında daha fazla iş birliği yapılmasının önemini vurguladı.   ''TÜRKİYE'NİN TECRÜBELERİNDEN YARARLANMAK İSTİYORUZ'' Özbekistan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı Stratejik ve Bölgeler Arası Araştırmalar Enstitüsü Bölüm Başkanı Bahromjon Sotiboldiyev ise Türkiye ve Özbekistan arasında gelişen ilişkilerin Özbekistan'ın 3. Rönesansı olarak nitelediği döneme büyük katkı sağladığını ifade ederek Türkiye'nin dünyanın gözde devletlerinden biri olduğunu ve tecrübelerinden yararlanmak istediklerini kaydetti.     Türkiye ve Özbekistan basınında geniş yer bulan panelde iki ülke arasındaki ilişkilerin geliştirilmesinin önemi vurgulandı.    
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 29 Mart'ta Özbekistan'a gerçekleştireceği ziyaret öncesi Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından Taşkent'te düzenlenen "Gücünü Ortak Tarih ve Kültürden Alan Türkiye-Özbekistan İlişkilerinde 30 Yıl" başlıklı panele Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi İİBF Dekanı Prof. Dr. Nur Çetin konuşmacı olarak katıldı.

Özbekistan'ın Başkenti Taşkent'te düzenlenen panelde, iki ülke arasında siyasi, ekonomik, kültürel ve toplumsal ilişkilerin geliştirilmesine yönelik hususlar ele alındı. İki ülke arasında tesis edilmiş ilişkilerin güçlendirilmesi, kurulan iş birliklerinin geliştirilmesi, farklı alanlardaki yeni iş birliği imkânlarının değerlendirilmesi konularına işaret edilen panelde, karşılıklı kültürel etkileşimin artırılmasının önemi vurgulandı.

 

 

Moderatörlüğünü Doğuş Yayın Grubu Dış İlişkiler ve Haberler Koordinatörü Ahmet Yeşiltepe'nin yaptığı panelde, Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü Öğretim Üyesi ve aynı zamanda İİBF Dekanı  Prof. Dr. Nur Çetin, Özbekistan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı Stratejik ve Bölgeler Arası Araştırmalar Enstitüsü Bölüm Başkanı Bahromjon Sotiboldiyev ile Orta Asya Uluslararası Enstitüsü Bölüm Başkanı Doç. Dr. Alisher Sobirov konuşmacı olarak yer aldı.

 

''HER PLATFORMDA İKİ ÜLKE BİRBİRİNE DESTEK VERMELİ''

 Prof. Dr. Nur Çetin, Orta Asya'dan Anadolu'ya Türk-İslam kültürünün tarihsel süreci üzerine değerlendirmeler yaptı. Türkiye ve Özbekistan'ın çıkar ve hedeflerinin örtüştüğünü dile getiren Çetin, iki ülkenin tüm uluslararası platformlarda birbirilerine destek vermeleri gerektiğini kaydetti. Çetin, iki ülke arasında dostluk ve kardeşlik seviyesinde siyasi, ekonomik, diplomatik, askerî ve kültürel ilişkilerin gün geçtikçe daha da gelişip derinleşeceğine inandığını belirtti.

 

Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi İİBF Dekanı Prof. Dr. Nur Çetin

 

''TÜRKİYE BİZE ÖRNEK TEŞKİL ETTİ''

Orta Asya Uluslararası Enstitüsü Bölüm Başkanı Doç. Dr. Alisher Sobirov ise Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluş aşamasının kendileri için örnek teşkil ettiğini anlattı. Halklar arasındaki ilişkilerin geliştirilmesini ve gençler arasındaki etkileşimi artıracak faaliyetler yapılmasını istediklerini ifade eden Sobirov, yükseköğretim alanında Türkiye'nin tecrübesine Özbekistan'a aktarılmasının ve eğitim alanında daha fazla iş birliği yapılmasının önemini vurguladı.

 

''TÜRKİYE'NİN TECRÜBELERİNDEN YARARLANMAK İSTİYORUZ''

Özbekistan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı Stratejik ve Bölgeler Arası Araştırmalar Enstitüsü Bölüm Başkanı Bahromjon Sotiboldiyev ise Türkiye ve Özbekistan arasında gelişen ilişkilerin Özbekistan'ın 3. Rönesansı olarak nitelediği döneme büyük katkı sağladığını ifade ederek Türkiye'nin dünyanın gözde devletlerinden biri olduğunu ve tecrübelerinden yararlanmak istediklerini kaydetti.

 

 

Türkiye ve Özbekistan basınında geniş yer bulan panelde iki ülke arasındaki ilişkilerin geliştirilmesinin önemi vurgulandı.  

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.