Prof. Dr. Ragıp Kutay Karaca, ''Bu Bir Savaş Değil İşgal Girişimidir''

DÜNYA 26.04.2022 - 04:22, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Prof. Dr. Ragıp Kutay Karaca, ''Bu Bir Savaş Değil İşgal Girişimidir''

Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Medeniyet Araştırmaları Topluluğı tarafından “Rusya-Ukrayna Savaşının Siyasi ve Ekonomik Etkileri” isimli bir konferans gerçekleştirildi.

25 Nisan 2022 tarihinde 15 Temmuz Milli İrade Salonunda gerçekleşen seminere  Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Gökbel, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi (İİBF) Dekanı Prof. Dr. Nur Çetin, İstanbul Aydın Üniversitesi Öğr. Üyesi Prof. Dr. Ragıp Kutay Karaca, Doç. Dr. Öner Akgül,  akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.     ''RUSYA VE UKRAYAN ESKİSİ GİBİ OLMAYACAK'' Programın açılış konuşmasını ilk olarak İİBF Dekanı Prof. Dr. Nur Çetin yaparak Rusya-Ukrayna Savaşının günümüze etkilerine değindi. Rusya-Ukrayna Savaşı sadece Rusya ve Ukrayna’yı değil tüm dünyayı etkilediğini belirten Çetin, Avrupa ve Avrasya’nın ekonomik, siyasi, ticari, askeri ve güvenlik bakımından fazlasıyla etkilediğini söyleyerek Rusya ve Ukrayna’nın artık eskisi gibi olamayacağını anlattı. Ülkemizin jeopolitik anlamda önemli bir konumda yer aldığını dile getiren Prof. Dr. Nur Çetin, Türkiye’nin yapıcı ve istikrarlı bir rol üstlenmeye çalıştığını kaydetti. Programın öğrenciler için faydalı olmasını temenni eden Çetin, İstanbul Aydın Üniversitesi Öğr. Üyesi Prof. Dr. Ragıp Kutay Karaca’ya programa katılımları için teşekkür etti.     ''OLUMSUZLUKLARI ÜLKE OLRAK YAŞIYORUZ'' İİBF Dekanı Prof. Dr. Nur Çetin’in konuşmasının ardından  Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Gökbel söz alarak bu tür etkinlik ve programları sürekli düzenlediklerini ve öğrencileri farklı bakış açıları ile buluşturmaktan memnun olduklarını söyledi. Rusya-Ukrayna Savaşının çok önemli bir olay olduğunu anlatan Gökbel, savaşın etkileri arasında yer alan ekonomik, ticari, politik olumsuzlukları ülke olarak yaşadıklarını kaydetti. Programın öğrenciler için verimli geçmesini dileyen Prof. Dr. Ahmet Gökbel, programa iştiraklerinden dolayı İstanbul Aydın Üniversitesi Öğr. Üyesi Prof. Dr. Ragıp Kutay Karaca’ya teşekkür etti.     ''BU BİR SAVAŞ DEĞİL İŞGAL GİRİŞİMİDİR'' Açılış konuşmalarının ardından İstanbul Aydın Üniversitesi Öğr. Üyesi Prof. Dr. Ragıp Kutay Karaca söz alarak konuşmasını gerçekleştirdi. Karaca konuşmasında, Rusya-Ukrayna arasında yaşanan bu savaşın aslında savaş değil, Rusya’nın Ukrayna’yı işgal etme girişimi olduğunu anlattı. Rusya-Ukrayna Savaşının Türkiye’ye olumlu ve olumsuz etkilerine değinen Karaca, dünyanın bu savaştan sonra bölünebilir bir dünya olabileceğini kaydetti. Savaşın diğer ülkelere etkilerini anlatan Prof. Dr. Ragıp Kutay Karaca, dünyada savaştan kaynaklı gerçekleşen krizden fayda sağlayacak devletler olacağını söyledi. Savaşın dünya ülkelerine ekonomik ve siyasi olumsuzluklar yaşattığını vurgulayan Karaca, her ülkenin Rusya-Ukrayna Savaşına bakış açılarının farklı olduğunu belirtti. Konuşmasının sonunda Prof. Dr. Ragıp Kutay Karaca, katılımcıların sorularını yanıtladı. Program sonunda İİBF Dekanı Prof. Dr. Nur Çetin, Prof. Dr. Ragıp Kutay Karaca’ya teşekkür belgesi verdi.
Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Medeniyet Araştırmaları Topluluğı tarafından “Rusya-Ukrayna Savaşının Siyasi ve Ekonomik Etkileri” isimli bir konferans gerçekleştirildi.

25 Nisan 2022 tarihinde 15 Temmuz Milli İrade Salonunda gerçekleşen seminere  Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Gökbel, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi (İİBF) Dekanı Prof. Dr. Nur Çetin, İstanbul Aydın Üniversitesi Öğr. Üyesi Prof. Dr. Ragıp Kutay Karaca, Doç. Dr. Öner Akgül,  akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.

 

 

''RUSYA VE UKRAYAN ESKİSİ GİBİ OLMAYACAK''

Programın açılış konuşmasını ilk olarak İİBF Dekanı Prof. Dr. Nur Çetin yaparak Rusya-Ukrayna Savaşının günümüze etkilerine değindi. Rusya-Ukrayna Savaşı sadece Rusya ve Ukrayna’yı değil tüm dünyayı etkilediğini belirten Çetin, Avrupa ve Avrasya’nın ekonomik, siyasi, ticari, askeri ve güvenlik bakımından fazlasıyla etkilediğini söyleyerek Rusya ve Ukrayna’nın artık eskisi gibi olamayacağını anlattı. Ülkemizin jeopolitik anlamda önemli bir konumda yer aldığını dile getiren Prof. Dr. Nur Çetin, Türkiye’nin yapıcı ve istikrarlı bir rol üstlenmeye çalıştığını kaydetti. Programın öğrenciler için faydalı olmasını temenni eden Çetin, İstanbul Aydın Üniversitesi Öğr. Üyesi Prof. Dr. Ragıp Kutay Karaca’ya programa katılımları için teşekkür etti.

 

 

''OLUMSUZLUKLARI ÜLKE OLRAK YAŞIYORUZ''

İİBF Dekanı Prof. Dr. Nur Çetin’in konuşmasının ardından  Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Gökbel söz alarak bu tür etkinlik ve programları sürekli düzenlediklerini ve öğrencileri farklı bakış açıları ile buluşturmaktan memnun olduklarını söyledi. Rusya-Ukrayna Savaşının çok önemli bir olay olduğunu anlatan Gökbel, savaşın etkileri arasında yer alan ekonomik, ticari, politik olumsuzlukları ülke olarak yaşadıklarını kaydetti. Programın öğrenciler için verimli geçmesini dileyen Prof. Dr. Ahmet Gökbel, programa iştiraklerinden dolayı İstanbul Aydın Üniversitesi Öğr. Üyesi Prof. Dr. Ragıp Kutay Karaca’ya teşekkür etti.

 

 

''BU BİR SAVAŞ DEĞİL İŞGAL GİRİŞİMİDİR''

Açılış konuşmalarının ardından İstanbul Aydın Üniversitesi Öğr. Üyesi Prof. Dr. Ragıp Kutay Karaca söz alarak konuşmasını gerçekleştirdi. Karaca konuşmasında, Rusya-Ukrayna arasında yaşanan bu savaşın aslında savaş değil, Rusya’nın Ukrayna’yı işgal etme girişimi olduğunu anlattı. Rusya-Ukrayna Savaşının Türkiye’ye olumlu ve olumsuz etkilerine değinen Karaca, dünyanın bu savaştan sonra bölünebilir bir dünya olabileceğini kaydetti. Savaşın diğer ülkelere etkilerini anlatan Prof. Dr. Ragıp Kutay Karaca, dünyada savaştan kaynaklı gerçekleşen krizden fayda sağlayacak devletler olacağını söyledi. Savaşın dünya ülkelerine ekonomik ve siyasi olumsuzluklar yaşattığını vurgulayan Karaca, her ülkenin Rusya-Ukrayna Savaşına bakış açılarının farklı olduğunu belirtti. Konuşmasının sonunda Prof. Dr. Ragıp Kutay Karaca, katılımcıların sorularını yanıtladı.

Program sonunda İİBF Dekanı Prof. Dr. Nur Çetin, Prof. Dr. Ragıp Kutay Karaca’ya teşekkür belgesi verdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.