Savcılı Plajına Yeni Proje

GÜNDEM 26.03.2021 - 22:15, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Savcılı Plajına Yeni Proje

Kaman İlçesine bağlı Savcılı Köyünde bulunanan Savcı Plajı ile ilgili düzenleme projesine AHİKA tarafından verilecek olan 2 milyon 170 bin TL'lik destek anlaşması imzalandı.

Geçtiğimiz haftalarda Kırşehir'e gelerek İl Koordinasyon toplantısına başkanlık eden Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum yaptığı açıklamada Savcılı Plajı ile yeni proje yapacaklarını belirtmişti.Savcılı Plajında yapılacak yeni proje ile ilgili anlaşma imzalandı. Destek Protokolü İmza Töreninde konuşan Vali İbrahim Akın, Hirfanlı Barajı sahillerinin Orta Anadolu bölgesinin en önemli dinlenme merkezi olduğunu belirterek ,  “Halkımızın rağbet gösterdiği ve yaz aylarında deniz özlemini giderdiği Savcılı sahilinde alt yapıyı güçlendirmek amacıyla proje hazırlanmış durumda. Projede mesire alanı, çocuk oyun parkları, cafe ve restoranlar, mescid, kamelyalar, yürüyüş yolu ve otopark gibi bölümler yer alıyor. Projenin tamamlanması için AHİKA tarafından sağlanan bu katkıya ilave ödenekler almak için ilgili Bakanlık ve kurumlarla da görüşmelerimiz devam ediyor. Projenin hayata geçmesi bölgemizdeki turizm potansiyelinin artmasına imkan sağlayacaktır.” ifadelerini kullandı.
Kaman İlçesine bağlı Savcılı Köyünde bulunanan Savcı Plajı ile ilgili düzenleme projesine AHİKA tarafından verilecek olan 2 milyon 170 bin TL'lik destek anlaşması imzalandı.

Geçtiğimiz haftalarda Kırşehir'e gelerek İl Koordinasyon toplantısına başkanlık eden Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum yaptığı açıklamada Savcılı Plajı ile yeni proje yapacaklarını belirtmişti.Savcılı Plajında yapılacak yeni proje ile ilgili anlaşma imzalandı.

Destek Protokolü İmza Töreninde konuşan Vali İbrahim Akın, Hirfanlı Barajı sahillerinin Orta Anadolu bölgesinin en önemli dinlenme merkezi olduğunu belirterek ,  “Halkımızın rağbet gösterdiği ve yaz aylarında deniz özlemini giderdiği Savcılı sahilinde alt yapıyı güçlendirmek amacıyla proje hazırlanmış durumda. Projede mesire alanı, çocuk oyun parkları, cafe ve restoranlar, mescid, kamelyalar, yürüyüş yolu ve otopark gibi bölümler yer alıyor. Projenin tamamlanması için AHİKA tarafından sağlanan bu katkıya ilave ödenekler almak için ilgili Bakanlık ve kurumlarla da görüşmelerimiz devam ediyor. Projenin hayata geçmesi bölgemizdeki turizm potansiyelinin artmasına imkan sağlayacaktır.” ifadelerini kullandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.