G-5YQ86BM24G
Kırşehir Haber Türk
Kırşehir Haber Türk
Kırşehir · 22°C
Bizi Takip Edin
17 Mayıs 2018 - 09:59 - Güncellenme: 05 Mayıs 2023 - 17:12 G: 05 Mayıs 2023 - 17:12

Seyyar Satıcıların Kavgasından ''Elma'' Silah Sayıldı

0 Paylaşım
Seyyar Satıcıların Kavgasından ''Elma'' Silah Sayıldı
Kırşehir'de  iki seyyar satıcının kavgasında, mahkeme fırlatılan elmayı silah saydı ve ‘kasten yaralama’ ve ‘hakaret’ suçundan 3 yıl 9 ay hapis cezası istendi.Elmayı silah olarak değerlendiren mahkeme, Yasemin Ç.'yi 3 bin TL para cezasına çarptırdı.

İddiaya göre ; seyyar milli piyango bileti satan Yasemin B. ile pazarcı Yusuf K.’nin boş meyve kartonunu küfür ederek fırlatmasıyla meydana geldi.Yasemin Ç.'de  ‘şerefsiz' diyerek meyve tezgahından aldığı elmayı pazarcı Yusuf K.'ya fırlatarak gözünden yaraladı.İki tarafta birbirinden şikâyetçi oldu. Kırşehir Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede Yasemin Ç. hakkında  ‘Basit yaralama ve hakaret' suçundan 3 yıl 9 ay hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Kırşehir 3. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen karar duruşmasına müşteki Yusuf K. ile sanık müdafi avukatı katıldı. Duruşmada Yusuf K. pazarcılık işiyle uğraştığını sanığı tanımadığını söyleyedi ve kendisi şöyle savundu “Olay günü tezgâhımın başındaydım. Elimde bulunan kartonu çöpe attım. Sanık Yasemin Ç.'de bu sırada çöpün yanında bulunuyordu. Attığım karton ona geldi. Ben değdiğini dahi görmedim. Bunun üzerine bana ‘şerefsiz’ diye bağırarak hakaret etmeye başladı ve orada bulanan elmayı alarak bana attı. Elma bana değdi. Ancak olayların büyümesini istemediğim için şikâyetçi olmak istemiyorum” Sanık avukatı ise, “Beyanları kabul etmiyoruz. Müşteki de şikayetinden vazgeçmiştir. Tüm bu hususlar değerlendirildiğinde müvekkilimin beraatine karar verilmesini talep ediyoruz” dedi. ELMA SİLAH SAYILDI! Mahkeme, elmayı silahtan sayarak sanığın yaralama olayını elma ile gerçekleştiği için 120 günlük adli para cezasını 180 güne çıkardı. Daha sonra iyi hal indirimi uygulayarak bu para cezasını 150 güne düşürdü. Ayrıca pazarcı Yusuf K.'nın şikâyetinden vazgeçmesinden dolayı mahkeme hakaret suçunu düşürürken silahla yaralama suçunu günlüğü 20 TL'den 3 bin TL adli para cezasına karar verdi.  

Yorumlar

+ Yorum Yap

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın!