''Sokak Düğününe'' Evet , ''Gürültüye'' Hayır !

DİĞER (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 23.06.2016 - 18:31, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

''Sokak Düğününe'' Evet , ''Gürültüye'' Hayır !

Yaz aylarının gelmesiyle, Kırşehir'de hafta içi ve hafta sonu oldukça fazla sayıda yapılan sokak düğünleri ve oluşturduğu gürültü kirliliği ile ilgili yapılan ankette, sokak düğünlerine ‘evet’, gürültüye ‘hayır’ sonucu çıktı. Kırşehir Emniyet Müdürlüğü tarafından merkez nüfusu 122 bin olan Kırşehir’de yapılan ankete katılanların yüzde 60'a yakını sokak düğünlerinde ses yükseltici cihazların kullanılmasından kaynaklanan gürültünün 'sinir, stres, verim düşüklüğü ve yorgunluğa sebep olduğunu' söyledi. Kırşehir Emniyet Müdürlüğü yetkilileri verdikleri bilgilerde, yaz aylarının gelmesi ile hafta içi ve hafta sonu sokak düğünlerindeki gürültü şikâyetlerinin artması ve 155 Polis Acil hattına gelen ihbarlar üzerine vatandaşlar arasında anket çalışması yaptı. Toplum Destekli Polislik (TDP) Şube Müdürlüğü ekiplerinin 500 kişi ile yaptığı ankette düğünlerde ses yükseltici cihaz kullanılmasıyla ilgili ilginç sonuçlar dikkati çekti. DÜĞÜNLERDE SES YÜKSELTİCİ CİHAZLARDAN ŞİKÂYET YÜZDE 74, STRES YÜZDE 36 Yapılan ankette, ‘Düğün, nişan gibi etkinliklerde kullanılan ses yükseltici cihazlardan rahatsız oluyor musunuz?’ şeklindeki soruya katılımcılardan yüzde 74'ü evet, yüzde 23'ü hayır cevabını verdi. Yüzde 15'i de kararsız olduğunu söyledi. Ankete katılanlar "Düğün, nişan gibi etkinliklerde kullanılan ses yükseltici cihazlar sizde ne tür etki yaratmaktadır?" sorusuna farklı cevaplar verdi. Vatandaşlardan yüzde 36'sı sinirli ve stresli olduğunu, yüzde 14,4'ü yorgun olduğunu, yüzde 12'si ise verimli çalışamadığını ifade etti. Katılımcıların yüzde 40,6'sı ise "diğer" şıkkını işaretledi. SOKAKLARA ÇADIR KURULMASINDAN RAHATSIZ OLANLARIN SAYISI YÜZDE 71,6 Ankete katılanların yüzde 71,6'sı düğün, nişan ve benzeri etkinliklerde çadır, masa ve sandalyelerle sokak ve caddelerin kısmen veya tamamen kapatılmasından rahatsızlık duyduğunu ifade ederken, yüzde 24,6'sı rahatsız olmadığını, yüzde 3,8'i de kararsız olduğunu belirtti. Düğün, nişan gibi etkinliklerin 11.00-23.00 saatleri arasında sınırlandırılmasını ankete katılanların yüzde 82,8'i doğru bulduğunu, yüzde 11,4'ü doğru bulmadığını açıklarken, yüzde 5,8'i diğer şıkkını cevapladı. 2872 SAYILI ÇEVRE KANUNU GÜRÜLTÜ YÖNETMELİĞİ UYGULANSIN Kırşehir’de önceki yıl, vatandaşların 2872 sayılı Çevre Kanunu Gürültü Yönetmeliğinin uygulanmasını talep etmeleri ve sokak düğünlerinden şikâyetlerinin artması üzerine Kırşehir Valiliği ‘Mateme Dönüşmeyen Etkinlikler’ projesi başlatmıştı. İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube polis ekipleri, Kırşehir Valiliği'nin uyarılarını düğün sahiplerine ve düğünlerde yer alan müzisyenlere tebliğ etmişti. Endüstri tesisleri, eğlence yerleri, sokak düğünleri gürültüsü gibi şikâyet ve ihbarlar, illerde bulunan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı il müdürlükleri Alo 181 hattına yapılabiliyor. Alo 181 çağrı merkezi vatandaşlara 7 gün 24 saat hizmet veriyor.
Yaz aylarının gelmesiyle, Kırşehir'de hafta içi ve hafta sonu oldukça fazla sayıda yapılan sokak düğünleri ve oluşturduğu gürültü kirliliği ile ilgili yapılan ankette, sokak düğünlerine ‘evet’, gürültüye ‘hayır’ sonucu çıktı.

Kırşehir Emniyet Müdürlüğü tarafından merkez nüfusu 122 bin olan Kırşehir’de yapılan ankete katılanların yüzde 60'a yakını sokak düğünlerinde ses yükseltici cihazların kullanılmasından kaynaklanan gürültünün 'sinir, stres, verim düşüklüğü ve yorgunluğa sebep olduğunu' söyledi. Kırşehir Emniyet Müdürlüğü yetkilileri verdikleri bilgilerde, yaz aylarının gelmesi ile hafta içi ve hafta sonu sokak düğünlerindeki gürültü şikâyetlerinin artması ve 155 Polis Acil hattına gelen ihbarlar üzerine vatandaşlar arasında anket çalışması yaptı. Toplum Destekli Polislik (TDP) Şube Müdürlüğü ekiplerinin 500 kişi ile yaptığı ankette düğünlerde ses yükseltici cihaz kullanılmasıyla ilgili ilginç sonuçlar dikkati çekti. DÜĞÜNLERDE SES YÜKSELTİCİ CİHAZLARDAN ŞİKÂYET YÜZDE 74, STRES YÜZDE 36 Yapılan ankette, ‘Düğün, nişan gibi etkinliklerde kullanılan ses yükseltici cihazlardan rahatsız oluyor musunuz?’ şeklindeki soruya katılımcılardan yüzde 74'ü evet, yüzde 23'ü hayır cevabını verdi. Yüzde 15'i de kararsız olduğunu söyledi. Ankete katılanlar "Düğün, nişan gibi etkinliklerde kullanılan ses yükseltici cihazlar sizde ne tür etki yaratmaktadır?" sorusuna farklı cevaplar verdi. Vatandaşlardan yüzde 36'sı sinirli ve stresli olduğunu, yüzde 14,4'ü yorgun olduğunu, yüzde 12'si ise verimli çalışamadığını ifade etti. Katılımcıların yüzde 40,6'sı ise "diğer" şıkkını işaretledi. SOKAKLARA ÇADIR KURULMASINDAN RAHATSIZ OLANLARIN SAYISI YÜZDE 71,6 Ankete katılanların yüzde 71,6'sı düğün, nişan ve benzeri etkinliklerde çadır, masa ve sandalyelerle sokak ve caddelerin kısmen veya tamamen kapatılmasından rahatsızlık duyduğunu ifade ederken, yüzde 24,6'sı rahatsız olmadığını, yüzde 3,8'i de kararsız olduğunu belirtti. Düğün, nişan gibi etkinliklerin 11.00-23.00 saatleri arasında sınırlandırılmasını ankete katılanların yüzde 82,8'i doğru bulduğunu, yüzde 11,4'ü doğru bulmadığını açıklarken, yüzde 5,8'i diğer şıkkını cevapladı. 2872 SAYILI ÇEVRE KANUNU GÜRÜLTÜ YÖNETMELİĞİ UYGULANSIN Kırşehir’de önceki yıl, vatandaşların 2872 sayılı Çevre Kanunu Gürültü Yönetmeliğinin uygulanmasını talep etmeleri ve sokak düğünlerinden şikâyetlerinin artması üzerine Kırşehir Valiliği ‘Mateme Dönüşmeyen Etkinlikler’ projesi başlatmıştı. İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube polis ekipleri, Kırşehir Valiliği'nin uyarılarını düğün sahiplerine ve düğünlerde yer alan müzisyenlere tebliğ etmişti. Endüstri tesisleri, eğlence yerleri, sokak düğünleri gürültüsü gibi şikâyet ve ihbarlar, illerde bulunan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı il müdürlükleri Alo 181 hattına yapılabiliyor. Alo 181 çağrı merkezi vatandaşlara 7 gün 24 saat hizmet veriyor.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.