Suriyelilerin Satır ve Sopalı Görüntülerindeki 515'in Sırrı Ne

GÜNDEM 10.01.2022 - 15:11, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Suriyelilerin Satır ve Sopalı Görüntülerindeki 515'in Sırrı Ne

Araçlarında 515 notuyla ve sokaklarda sopa ve satırlarla dolaşıp ''515'' notuyla paylaşan Suriyeliler ile ilgili Zafer Partisi Ümit Özdağ çarpıcı açıklamalarda bulundu.Özdağ ''515'' ibaresini paylaşanların Arap Milliyetçisi bir aşiret olduğunu açıkladı.

Adana'da Suriyeli bir grubun sokakta, ellerinde döner bıçakları ve sopalarla yürüdüğü anlar, yine Suriyeli bir kişi tarafından "515" notuyla sosyal medyada paylaşıldı. Merkez Seyhan ilçesi 19 Mayıs Mahallesi’nde çekilen videonun ardından polis ekipleri harekete geçti. Videodan belirlenen şüphelilerden 8’i polis tarafından gözaltına alınarak emniyete götürüldü.   NEVŞEHİR'DEN DE BENZER GÖRÜNTÜLER Bu kez görüntülerin adresi Nevşehir oldu.515 etiketiyle paylaşılan görüntülerde bir grup Suriyelinin ellerinde satır ve sopalarla dolaştığı görüntülendi.Olayın ardından Nevşehir Valiliği, iki kişinin gözaltına alındığını açıkladı.     '515'İN SIRRI NE Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ ile '515'in sırrını konuştu. Görüntülerdeki kişilerin Arap milliyetçisi bir aşiret olduğunu söyleyen Özdağ şunları kaydetti. "Bunlar, Yemen, Suudi Arabistan Suriye'de bulunan Arap milliyetçisi bir aşiret. Türkiye'ye de göç döneminde gelmişler. Arap Devleti fikrini savunuyorlar. Bir süreden beri değişik illerde örgütleniyorlar. Araçlarına bakıldığı zaman ekonomik sıkıntılarının olmadığı aman bunlara bakalım diyeceğimiz kişiler değil.     HIZLA YAYILIYOR Suriyeli gençlere dikkat çeken Özdağ şöyle devam etti: "Özellikle Suriyeli gençler arasında yükselen bir Arap Milliyetçiliği var. Hızla yayıldığına şahit oluyoruz. Göç ve Mülteciler Uzmanı ve Türk-Alman Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Murat Erdoğan da 'şiddetli bir şekilde artıyor' diye dikkat çekti. Bu da onun tezahürlerinden bir tanesi."   VALİLİK KAPATTI Valiliğin açıklamasının olayı kapatmaya yönelik olduğunu savunan Özdağ şu ifadeleri kullandı:  "Valiliğin yaptığı açıklama ciddiye alınacak bir açıklama değil, bu sistemli, örgütlü kendisine sosyal medya üzerinden açıklamaktan çekinmeyen, saldırgan bir yapının oluştuğunu gösteriyor bir boyutuyla. Biz de Zafer Partisi olarak sosyolojik sürecin bu boyutuyla ilgili uyardık ve uyarmaya devam ediyoruz. Olayı kapatmaya yönelik, her şeyi halının altına süpürüp, olayları göstermemek, gizlemek ve dezenformasyon yaymak üzerine kurulu bir saray rejimi propagandası var ama şaşırtıcı değil bu. Karalama kampanyalarına rağmen Zafer Partisi bunları konuşmaya devam edecek."   GÖÇ ARTIK SİYASET "Göç artık siyasettir" ifadelerini kullanan Özdağ sözlerine şöyle son verdi:   İstedikleri kadar kapatmaya çalışsınlar oradan kapatıyorlar, buradan patlıyor. Sonuç itibarıyla bu Türkiye'nin gündemi. Gelecek senelerde göç ve küresel ısınma ve bunlardan kaynaklı terör eylemleri olacak. Bölücü ayrılıkçı eylemler olacak göç artık siyasettir. 
Araçlarında 515 notuyla ve sokaklarda sopa ve satırlarla dolaşıp ''515'' notuyla paylaşan Suriyeliler ile ilgili Zafer Partisi Ümit Özdağ çarpıcı açıklamalarda bulundu.Özdağ ''515'' ibaresini paylaşanların Arap Milliyetçisi bir aşiret olduğunu açıkladı.

Adana'da Suriyeli bir grubun sokakta, ellerinde döner bıçakları ve sopalarla yürüdüğü anlar, yine Suriyeli bir kişi tarafından "515" notuyla sosyal medyada paylaşıldı. Merkez Seyhan ilçesi 19 Mayıs Mahallesi’nde çekilen videonun ardından polis ekipleri harekete geçti. Videodan belirlenen şüphelilerden 8’i polis tarafından gözaltına alınarak emniyete götürüldü.

 

NEVŞEHİR'DEN DE BENZER GÖRÜNTÜLER

Bu kez görüntülerin adresi Nevşehir oldu.515 etiketiyle paylaşılan görüntülerde bir grup Suriyelinin ellerinde satır ve sopalarla dolaştığı görüntülendi.Olayın ardından Nevşehir Valiliği, iki kişinin gözaltına alındığını açıkladı.

 

 

'515'İN SIRRI NE

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ ile '515'in sırrını konuştu. Görüntülerdeki kişilerin Arap milliyetçisi bir aşiret olduğunu söyleyen Özdağ şunları kaydetti.

"Bunlar, Yemen, Suudi Arabistan Suriye'de bulunan Arap milliyetçisi bir aşiret. Türkiye'ye de göç döneminde gelmişler. Arap Devleti fikrini savunuyorlar. Bir süreden beri değişik illerde örgütleniyorlar. Araçlarına bakıldığı zaman ekonomik sıkıntılarının olmadığı aman bunlara bakalım diyeceğimiz kişiler değil.  

 

HIZLA YAYILIYOR

Suriyeli gençlere dikkat çeken Özdağ şöyle devam etti:

"Özellikle Suriyeli gençler arasında yükselen bir Arap Milliyetçiliği var. Hızla yayıldığına şahit oluyoruz. Göç ve Mülteciler Uzmanı ve Türk-Alman Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Murat Erdoğan da 'şiddetli bir şekilde artıyor' diye dikkat çekti. Bu da onun tezahürlerinden bir tanesi."

 

VALİLİK KAPATTI

Valiliğin açıklamasının olayı kapatmaya yönelik olduğunu savunan Özdağ şu ifadeleri kullandı: 

"Valiliğin yaptığı açıklama ciddiye alınacak bir açıklama değil, bu sistemli, örgütlü kendisine sosyal medya üzerinden açıklamaktan çekinmeyen, saldırgan bir yapının oluştuğunu gösteriyor bir boyutuyla. Biz de Zafer Partisi olarak sosyolojik sürecin bu boyutuyla ilgili uyardık ve uyarmaya devam ediyoruz. Olayı kapatmaya yönelik, her şeyi halının altına süpürüp, olayları göstermemek, gizlemek ve dezenformasyon yaymak üzerine kurulu bir saray rejimi propagandası var ama şaşırtıcı değil bu. Karalama kampanyalarına rağmen Zafer Partisi bunları konuşmaya devam edecek."

 

GÖÇ ARTIK SİYASET

"Göç artık siyasettir" ifadelerini kullanan Özdağ sözlerine şöyle son verdi:  

İstedikleri kadar kapatmaya çalışsınlar oradan kapatıyorlar, buradan patlıyor. Sonuç itibarıyla bu Türkiye'nin gündemi. Gelecek senelerde göç ve küresel ısınma ve bunlardan kaynaklı terör eylemleri olacak. Bölücü ayrılıkçı eylemler olacak göç artık siyasettir. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.