Tehlikeli Mor Renkli Böcek Kırşehir'de Görüntülendi

YAŞAM 04.06.2023 - 16:47, Güncelleme: 05.06.2023 - 00:59
 

Tehlikeli Mor Renkli Böcek Kırşehir'de Görüntülendi

Türkiye'de halk arasında Menekşe Karafatma lakaplı 5 santim uzunluğundaki böcek Kırşehir'de görüldü.

Türkiye'de Menekşe Karafatma olarak bilinen bilimsel adı ''Carabus scabrosus'' olan 5 santimetre uzunluğa ve 3 santimetre genişliğe erişebilen mor renkli böcek türü, Kırşehir merkezde vatandaşlar tarafından fotoğraflandı. Sırt bölgesi dar, zayıf kalp biçiminde ve uzun arka köşelere sahip olan Menekşe karafatma, üst çeneleri dar ve içe doğru bükük şekliyle dikkat çekiyor. Mor ve mavi geçişli renk tonlarıyla karşımıza çıkan bu böcek boyutundan fazla tehlikeye sahip. Eğer Menekşe karafatmaya yaklaştığınızda kendisini tehlikede hissederse, bu sizin için hiç de iyi şeylerin habercisi değil. Çünkü kendisini tehlikede hisseden bu böcek anında saldıladığı sıvı ile aşındırıcı bir etki yaratıyor.  Ve böcek ile temasınız halinde, salgılanan bu sıvı vücudunuzda ciddi hasar bırakmakla birlikte, zamanında müdahale edilmediğinde insan hayatına dahi mal olabiliyor.   Mor renkli Menekşe Karafatma, Kırşehir merkez'de bu şekilde görüntülendi.
Türkiye'de halk arasında Menekşe Karafatma lakaplı 5 santim uzunluğundaki böcek Kırşehir'de görüldü.

Türkiye'de Menekşe Karafatma olarak bilinen bilimsel adı ''Carabus scabrosus'' olan 5 santimetre uzunluğa ve 3 santimetre genişliğe erişebilen mor renkli böcek türü, Kırşehir merkezde vatandaşlar tarafından fotoğraflandı.

Sırt bölgesi dar, zayıf kalp biçiminde ve uzun arka köşelere sahip olan Menekşe karafatma, üst çeneleri dar ve içe doğru bükük şekliyle dikkat çekiyor.

Mor ve mavi geçişli renk tonlarıyla karşımıza çıkan bu böcek boyutundan fazla tehlikeye sahip.

Eğer Menekşe karafatmaya yaklaştığınızda kendisini tehlikede hissederse, bu sizin için hiç de iyi şeylerin habercisi değil. Çünkü kendisini tehlikede hisseden bu böcek anında saldıladığı sıvı ile aşındırıcı bir etki yaratıyor. 

Ve böcek ile temasınız halinde, salgılanan bu sıvı vücudunuzda ciddi hasar bırakmakla birlikte, zamanında müdahale edilmediğinde insan hayatına dahi mal olabiliyor.

 

Mor renkli Menekşe Karafatma, Kırşehir merkez'de bu şekilde görüntülendi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.