Tıp Fakültesinde Hayvan Deneyi Laboratuvarı Kuruldu

EĞİTİM 30.03.2022 - 11:23, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Tıp Fakültesinde Hayvan Deneyi Laboratuvarı Kuruldu

Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde deney hayvanları laboratuvarı kuruldu.

 Laboratuvarın tüm akademik düzeylerde öğrencilerimize ve üniversitemizdeki bilimsel çalışmalara önemli katkılar sağlayacağını belirten KAEÜ Tıp Fakültesi Öğr. Üyesi Prof. Dr. Yusuf Kenan Dağlıoğlu kurulan laboratuvar hakkında bilgiler verdi.     BÖLGESİNDE ÜS OLMA NİYETİNDE Deney Hayvanları Laboratuvarına ilk olarak deney hayvanlarının soy başı fare ve sıçanı kök üretim için sağladıklarını kaydeden Prof. Dr. Yusuf Kenan Dağlıoğlu, Tıp Fakültesi bünyesinde böyle bir oluşumun başlamasının öğrenciler için avantaj olduğunu bildirdi. Tıp fakültesi dışında veterinerlik, diş kimliği eczacılık, gıda, ziraat fakültelerinin de bu hizmetten fayda göreceğini anımsatan Dağlıoğlu, kendilerinin İç Anadolu Bölgesindeki üniversiteler arasında deneysel hayvanlar konusunda bir üs olma niyetinde olduklarını söyledi. Dağlıoğlu, deneysel olarak çalışma yapabilmek için diğer birimlere bir kurs programı açacakları bilgisini de verdi.     SEÇMELİ DERS OLARAK VEREN İLK ÜNİVERSİTE Türkiye’de Tıp Fakülteleri arasında ilk defa kendilerinin ‘’Deney Hayvanları’’ dersini seçmeli ders olarak verdiklerini belirten Prof. Dr. Yusuf Kenan Dağlıoğlu, bu sayede öğrencilerin bilimsel yatkınlıklarına becerilerine ve yeni denenecek fikirlerine destek olacak bir akademik anlayış içerisinde olduklarını ifade etti. Dağlıoğlu, canlı dokularda bir takım çalışmalar yapmanın ve bunu hocalarıyla birlikte tartışmalarının öğrenciler açısından bilimsel bir avantaj oluşturacağına dikkat çekti.    
Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde deney hayvanları laboratuvarı kuruldu.

 Laboratuvarın tüm akademik düzeylerde öğrencilerimize ve üniversitemizdeki bilimsel çalışmalara önemli katkılar sağlayacağını belirten KAEÜ Tıp Fakültesi Öğr. Üyesi Prof. Dr. Yusuf Kenan Dağlıoğlu kurulan laboratuvar hakkında bilgiler verdi.

 

 

BÖLGESİNDE ÜS OLMA NİYETİNDE

Deney Hayvanları Laboratuvarına ilk olarak deney hayvanlarının soy başı fare ve sıçanı kök üretim için sağladıklarını kaydeden Prof. Dr. Yusuf Kenan Dağlıoğlu, Tıp Fakültesi bünyesinde böyle bir oluşumun başlamasının öğrenciler için avantaj olduğunu bildirdi. Tıp fakültesi dışında veterinerlik, diş kimliği eczacılık, gıda, ziraat fakültelerinin de bu hizmetten fayda göreceğini anımsatan Dağlıoğlu, kendilerinin İç Anadolu Bölgesindeki üniversiteler arasında deneysel hayvanlar konusunda bir üs olma niyetinde olduklarını söyledi. Dağlıoğlu, deneysel olarak çalışma yapabilmek için diğer birimlere bir kurs programı açacakları bilgisini de verdi.

 

 

SEÇMELİ DERS OLARAK VEREN İLK ÜNİVERSİTE

Türkiye’de Tıp Fakülteleri arasında ilk defa kendilerinin ‘’Deney Hayvanları’’ dersini seçmeli ders olarak verdiklerini belirten Prof. Dr. Yusuf Kenan Dağlıoğlu, bu sayede öğrencilerin bilimsel yatkınlıklarına becerilerine ve yeni denenecek fikirlerine destek olacak bir akademik anlayış içerisinde olduklarını ifade etti. Dağlıoğlu, canlı dokularda bir takım çalışmalar yapmanın ve bunu hocalarıyla birlikte tartışmalarının öğrenciler açısından bilimsel bir avantaj oluşturacağına dikkat çekti.

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.