Turgay Demir'den Engelliler Haftası Mesajı

YAŞAM 13.05.2023 - 18:56, Güncelleme: 13.05.2023 - 20:51
 

Turgay Demir'den Engelliler Haftası Mesajı

Kırşehir Kent Konseyi Engelliler Meclisi Başkanı Turgay Demir, Engelliler Haftası dolayısıyla yayınladığı mesajda şu ifadelere yer verdi ;

Engelliler Haftası, dünya genelinde her yıl Mayıs ayının ikinci haftasında kutlanan bir etkinliktir. Bu hafta, engelli bireylerin toplumdaki varlıklarını, haklarını ve yeteneklerini vurgulamak için farkındalık oluşturma amacı taşır. Aynı zamanda engelli bireylerin karşılaştıkları zorlukları anlamak ve onların yaşamlarını kolaylaştıracak adımlar atmaya teşvik etmek için önemli bir fırsattır. Engelliler Haftası, engellilik konusunda farkındalık yaratmanın yanı sıra, engelli bireylerin yaşam kalitesini artırmak için yapılan çalışmalara da odaklanır. Bu hafta boyunca, engelli bireylerin eğitim, istihdam, sağlık hizmetleri ve toplumsal entegrasyon gibi alanlarda karşılaştıkları sorunlara dikkat çekilir ve çözüm önerileri sunulur.   Engelliler Haftası, engelli bireylerin haklarını ve eşitliklerini vurgulamak için bir platform sağlar. Bu hafta, toplumda engellilikle ilgili yanlış bilgilere karşı mücadele etmek ve her bireyin aynı haklara sahip olduğunu vurgulamak amacıyla önemlidir. Engellilik, bir kişinin yaşamın tüm alanlarında aktif olarak yer almasına engel teşkil etmemelidir.   Engelliler Haftası, toplumun engelli bireylerle dayanışmasını ve onlara destek olmasını teşvik eder. Bu itibarla Kent Konseyi Engelliler Meclisi olarak kentimizde yaşayan bütün engelli bireylerin toplumda hak ettikleri yeri almalarına olanak sağlamak, toplumun engelli dostu kimliğinin önündeki bütün engelleri kaldırmak için gayretle mücadele ediyoruz. Şehrimizde yaşayan bütün engelli kardeşlerimizi Kent Parkta bulunan Engelsiz Yaşam Merkezimizde, mücadelemize destek vermeye davet ediyoruz.
Kırşehir Kent Konseyi Engelliler Meclisi Başkanı Turgay Demir, Engelliler Haftası dolayısıyla yayınladığı mesajda şu ifadelere yer verdi ;

Engelliler Haftası, dünya genelinde her yıl Mayıs ayının ikinci haftasında kutlanan bir etkinliktir. Bu hafta, engelli bireylerin toplumdaki varlıklarını, haklarını ve yeteneklerini vurgulamak için farkındalık oluşturma amacı taşır. Aynı zamanda engelli bireylerin karşılaştıkları zorlukları anlamak ve onların yaşamlarını kolaylaştıracak adımlar atmaya teşvik etmek için önemli bir fırsattır.


Engelliler Haftası, engellilik konusunda farkındalık yaratmanın yanı sıra, engelli bireylerin yaşam kalitesini artırmak için yapılan çalışmalara da odaklanır. Bu hafta boyunca, engelli bireylerin eğitim, istihdam, sağlık hizmetleri ve toplumsal entegrasyon gibi alanlarda karşılaştıkları sorunlara dikkat çekilir ve çözüm önerileri sunulur.

 

Engelliler Haftası, engelli bireylerin haklarını ve eşitliklerini vurgulamak için bir platform sağlar. Bu hafta, toplumda engellilikle ilgili yanlış bilgilere karşı mücadele etmek ve her bireyin aynı haklara sahip olduğunu vurgulamak amacıyla önemlidir. Engellilik, bir kişinin yaşamın tüm alanlarında aktif olarak yer almasına engel teşkil etmemelidir.

 

Engelliler Haftası, toplumun engelli bireylerle dayanışmasını ve onlara destek olmasını teşvik eder. Bu itibarla Kent Konseyi Engelliler Meclisi olarak kentimizde yaşayan bütün engelli bireylerin toplumda hak ettikleri yeri almalarına olanak sağlamak, toplumun engelli dostu kimliğinin önündeki bütün engelleri kaldırmak için gayretle mücadele ediyoruz. Şehrimizde yaşayan bütün engelli kardeşlerimizi Kent Parkta bulunan Engelsiz Yaşam Merkezimizde, mücadelemize destek vermeye davet ediyoruz.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.