Türkiye Hava Yolları Tartışması

SİYASET 14.06.2022 - 22:53, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Türkiye Hava Yolları Tartışması

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İngilizcede “Türk Havayolları” anlamına gelen “Turkish Airlines”ın, “Türkiye Havayolları” olarak değiştirileceğini açıkladı. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, bu açıklamaya cevap verdi: “Biz geldiğimizde onu da düzeltip Türk Hava Yolları yazarız.” Akıllara, “T.C.” ibareli tabelaların kaldırıldığı dönem geldi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Turkey yerine Türkiye” kararının ardından, başka bir açıklama ile tartışma yarattı. Erdoğan, İngilizcede “Türk Havayolları” anlamına gelen “Turksih Airlines” yerine, “Türkiye Havayolları” kullanılacağını söyledi.  İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, bu açıklamaya tepki gösterdi: “Sen böyle saçmalamaya devam et, biz geldiğimizde onu da düzeltip Türk Hava Yolları yazarız. Ne de olsa #AzKaldı...”   AK PARTİ'DEN TEPKİLERE YANIT MKYK toplantısı sonrası gündeme ilişkin yaptığı konuşmasında tepkilere yanıt veren AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, "Bu ifadeler Türkçeleştirirken sanki Türk yerine Türkiye kullanılmış gibi söyleniyor. Eğer kullanılanın Türkçesi Türk ise o da Türk kullanılacak, Türkiye ise Türkiye kullanılacak. Bu konudaki tartışma yanlış tartışmadır. Sayın Cumhurbaşkanımız bu konularda eleştirilecek, yargılanacak son kişidir. Devletin başıdır. Nerede Türkiye nerede Türk kullanılacağı konusundaki hassasiyeti açıktır" dedi.   ÇÖZÜM SÜRECİNDE “T.C.” KALDIRILMIŞTI “Türk Havayolları” ibaresindeki “Türk” sözcüğünün değiştirilmesi, akıllara BDP/HDP ile yapılan “çözüm sürecini” getirdi. Çözüm süreci boyunca okul ve hastanelerdeki “T.C.” ibareli tabelaların kaldırılması tepki çekmişti. T.C. tabelaları kaldırıldığı zaman, MHP lideri Devlet Bahçeli, şu ifadeleri kullanarak tepkisini dile getirmişti: "T.C.'yi geri getirmezsem namerdim. Bunların alayının hesabını sormazsam namerdim."  
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İngilizcede “Türk Havayolları” anlamına gelen “Turkish Airlines”ın, “Türkiye Havayolları” olarak değiştirileceğini açıkladı. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, bu açıklamaya cevap verdi: “Biz geldiğimizde onu da düzeltip Türk Hava Yolları yazarız.” Akıllara, “T.C.” ibareli tabelaların kaldırıldığı dönem geldi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Turkey yerine Türkiye” kararının ardından, başka bir açıklama ile tartışma yarattı.

Erdoğan, İngilizcede “Türk Havayolları” anlamına gelen “Turksih Airlines” yerine, “Türkiye Havayolları” kullanılacağını söyledi. 

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, bu açıklamaya tepki gösterdi: “Sen böyle saçmalamaya devam et, biz geldiğimizde onu da düzeltip Türk Hava Yolları yazarız. Ne de olsa #AzKaldı...”

 

AK PARTİ'DEN TEPKİLERE YANIT

MKYK toplantısı sonrası gündeme ilişkin yaptığı konuşmasında tepkilere yanıt veren AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, "Bu ifadeler Türkçeleştirirken sanki Türk yerine Türkiye kullanılmış gibi söyleniyor. Eğer kullanılanın Türkçesi Türk ise o da Türk kullanılacak, Türkiye ise Türkiye kullanılacak. Bu konudaki tartışma yanlış tartışmadır. Sayın Cumhurbaşkanımız bu konularda eleştirilecek, yargılanacak son kişidir. Devletin başıdır. Nerede Türkiye nerede Türk kullanılacağı konusundaki hassasiyeti açıktır" dedi.

 

ÇÖZÜM SÜRECİNDE “T.C.” KALDIRILMIŞTI

“Türk Havayolları” ibaresindeki “Türk” sözcüğünün değiştirilmesi, akıllara BDP/HDP ile yapılan “çözüm sürecini” getirdi.

Çözüm süreci boyunca okul ve hastanelerdeki “T.C.” ibareli tabelaların kaldırılması tepki çekmişti.

T.C. tabelaları kaldırıldığı zaman, MHP lideri Devlet Bahçeli, şu ifadeleri kullanarak tepkisini dile getirmişti: "T.C.'yi geri getirmezsem namerdim. Bunların alayının hesabını sormazsam namerdim."

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.