Üniversite adaylarına tarih, kültür ve sanat şehri Kırşehir daveti
2026-YKS sonuçlarının açıklanmasının ardından üniversite adaylarına seslenen Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, gençleri Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi’ni tercih etmeye davet etti.
2026 Yükseköğretim Kurumları Sınavı sonuçlarının açıklanmasının ardından Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, tercih sürecine hazırlanan gençlere Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi’ni tercih etmeleri çağrısında bulundu.
“Üniversiteleri ve Şehirleri İyi Araştırın”
Üniversite adaylarına tercihlerini yapmadan önce eğitim almak istedikleri üniversiteleri ve yaşayacakları şehirleri ayrıntılı şekilde araştırmalarını öneren Ekicioğlu, sınav sonuçlarının tüm gençlere hayırlı olmasını diledi.
Öğrencilere başarılarla dolu bir eğitim hayatı temennisinde bulunan Ekicioğlu, üniversite tercihlerinin gençlerin geleceklerini şekillendiren önemli kararlardan biri olduğunu vurguladı.
Kırşehir’in Öğrencilere Sunduğu Avantajları Anlattı
Kırşehir’in eğitim alanındaki başarısıyla öne çıkan bir kent olduğunu belirten Ekicioğlu, şehrin coğrafi konumu, ulaşım imkânları ve barınma olanakları bakımından üniversite öğrencilerine önemli avantajlar sunduğunu ifade etti.
Kentin sosyokültürel yapısıyla da öğrenci dostu bir şehir olduğuna dikkat çeken Ekicioğlu, üniversite hayatını Kırşehir’de sürdürecek gençlerin güvenli, sakin ve kültürel açıdan zengin bir ortamda eğitim alabileceklerini kaydetti.
“Kırşehir Belediyesi Olarak Gençlerin Yanındayız”
Kırşehir Belediyesinin üniversite öğrencilerine yönelik çalışmalarını sürdüreceğini bildiren Başkan Ekicioğlu, gençlerin kültür, sanat ve spor başta olmak üzere farklı alanlardaki faaliyetlerine destek vereceklerini söyledi.
Ekicioğlu, “Üniversite hayatınız boyunca kültür, sanat ve spor gibi alanlarda her zaman yanınızda olacağız. Sizleri tarih, kültür ve sanat şehri Kırşehir’de ağırlamaktan büyük mutluluk duyacağız” ifadelerini kullandı.
Kırşehir’in Tarihî ve Kültürel Değerlerine Dikkat Çekti
Kırşehir’in Anadolu’nun ortasında evrensel değerlere sahip önemli bir kültür merkezi olduğunu vurgulayan Ekicioğlu; Ahi Evran-ı Veli, Cacabey ve Âşık Paşa gibi tarihî şahsiyetlerin yanı sıra bozlak geleneğinin usta isimleri Muharrem Ertaş ve Neşet Ertaş’ın kentin kimliğinde önemli bir yere sahip olduğunu belirtti.
Kırşehir’in UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağı’na müzik alanında Türkiye’den dâhil edilen ilk şehir olduğunu hatırlatan Ekicioğlu, üniversite eğitimi için kente gelecek öğrencilerin Kırşehir’in sosyal ve kültürel yaşamına da değer katacağına inandığını dile getirdi.
Gençleri Kırşehir Ahi Evran Üniversitesine Davet Etti
Başkan Selahattin Ekicioğlu, 29 Temmuz-10 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirilecek tercihlerin bütün üniversite adayları için hayırlı olmasını dileyerek gençleri Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi’ni tercih etmeye davet etti.

Yorumlar
+ Yorum YapHenüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın!
Gözden Kaçmasın
Kırşehir’de tarlalar bereketlendi, saman ucuzladı
Görüntüle →İlginizi Çekebilir





Trend Haberler
Kırşehir’de Talihsiz Olay: 49 Yaşındaki İşçi Hayatını Kaybetti




Son Haberler
Üniversite adaylarına tarih, kültür ve sanat şehri Kırşehir daveti



