Yeniden Refah Partisi ve Hüdapar Cumhur İttifakına Dahil Oldu

SİYASET 24.03.2023 - 21:23, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Yeniden Refah Partisi ve Hüdapar Cumhur İttifakına Dahil Oldu

Geçen günlerde AKP'nin ittifak teklifini reddettiklerini duyuran Fatih Erbakan'ın liderliğindeki Yeniden Refah Partisi karar değiştirdi. Parti, Cumhur İttifakında yer alacağını açıkladı.HÜDAPAR ise AK Parti listesinden seçime gireceklerini açıkladı.

Fatih Erbakan, AK Parti'nin ittifak teklifini reddettiklerini, cumhurbaşkanlığına aday olduğunu açıklamıştı. Ancak seçim takvimine göre ittifak protokolünün sunulmasına bir saat kala Yeniden Refah Partisi Cumhur İttifakına katıldı. İttifak protokolü bugün YSK'ye teslim edilecek.Böylece Cumhur İttifakı seçimlere AK Parti, MHP, BBP ve YRP olarak girecek.HÜDAPAR ise ittifakta yer almayarak dışarıdan destek verecek ve milletvekili seçimlerine AK Parti listelerinden girecek. Cumhurbaşkanı seçiminde de Tayyip Erdoğan'ı destekleyecek.   İMZA SAYISI 55 BİNDE KALDI Karara dair açıklama yapan YRP'nin Siyasi İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Bayram Sakartepe, "14 Mayıs'ta yapılacak olan seçimlerde vatanımızın ve milletimizin âli menfaatleri için Yeniden Refah Partisi olarak Cumhur İttifakına katıldık. Hayırlı uğurlu olsun. Muhterem Genel Başkanımız saat 18.00'de detaylarla ilgili geniş bir açıklama yapacaktır" dedi.Cumhurbaşkanı adayı Fatih Erbakan için toplanan imza sayısı YSK'nin son verilerine göre 55 bin 527 idi.   CUMHUR İTTİFAKI, SEÇİM İTTİFAKI PROTOKOLÜNÜ YSK'YA TESLİM ETTİ Cumhur İttifakını oluşturan 4 partinin genel başkan yardımcısı, seçim ittifakı protokolünü Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) teslim etti. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, BBP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Yelis ve ittifaka bugün katılan Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcıları Bayram Sakartepe ile Selçuk Geyveli, Cumhur İttifakı'nın ittifak protokolünü YSK'ya teslim etti.
Geçen günlerde AKP'nin ittifak teklifini reddettiklerini duyuran Fatih Erbakan'ın liderliğindeki Yeniden Refah Partisi karar değiştirdi. Parti, Cumhur İttifakında yer alacağını açıkladı.HÜDAPAR ise AK Parti listesinden seçime gireceklerini açıkladı.

Fatih Erbakan, AK Parti'nin ittifak teklifini reddettiklerini, cumhurbaşkanlığına aday olduğunu açıklamıştı. Ancak seçim takvimine göre ittifak protokolünün sunulmasına bir saat kala Yeniden Refah Partisi Cumhur İttifakına katıldı. İttifak protokolü bugün YSK'ye teslim edilecek.Böylece Cumhur İttifakı seçimlere AK Parti, MHP, BBP ve YRP olarak girecek.HÜDAPAR ise ittifakta yer almayarak dışarıdan destek verecek ve milletvekili seçimlerine AK Parti listelerinden girecek. Cumhurbaşkanı seçiminde de Tayyip Erdoğan'ı destekleyecek.

 

İMZA SAYISI 55 BİNDE KALDI

Karara dair açıklama yapan YRP'nin Siyasi İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Bayram Sakartepe, "14 Mayıs'ta yapılacak olan seçimlerde vatanımızın ve milletimizin âli menfaatleri için Yeniden Refah Partisi olarak Cumhur İttifakına katıldık. Hayırlı uğurlu olsun. Muhterem Genel Başkanımız saat 18.00'de detaylarla ilgili geniş bir açıklama yapacaktır" dedi.Cumhurbaşkanı adayı Fatih Erbakan için toplanan imza sayısı YSK'nin son verilerine göre 55 bin 527 idi.

 

CUMHUR İTTİFAKI, SEÇİM İTTİFAKI PROTOKOLÜNÜ YSK'YA TESLİM ETTİ

Cumhur İttifakını oluşturan 4 partinin genel başkan yardımcısı, seçim ittifakı protokolünü Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) teslim etti.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, BBP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Yelis ve ittifaka bugün katılan Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcıları Bayram Sakartepe ile Selçuk Geyveli, Cumhur İttifakı'nın ittifak protokolünü YSK'ya teslim etti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.