Yimpaş ve FETÖ Bağlantısı

DİĞER (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 01.02.2020 - 12:51, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Yimpaş ve FETÖ Bağlantısı

Caner Taşpınar, yeni kitabında Bülent Arınç ve ailesinin FETÖ ilişkilerini anlattı. Kitapta Yimpaş Holding’in, bugün AKP yöneticisi olan kritik isimlerden başlanarak FETÖ’ye uzanan süreci ayrıntı olarak yer aldı. İşte özeti:   “Yozgat İhtiyaç Maddeleri Pazarlama Anonim Şirketi: Yimpaş Holding. 1982 yılında Yozgat'ta Dursun Uyar tarafından kuruldu. Sloganı: Birlikten Doğan Güç. Yaklaşık 20 yıl içinde büyüyüp dev bir holding haline geldi. 2000 yılında Türkiye'den yurtdışına yaptığı ihracatta Ankara'da birinci, Türkiye'de ön sıralarda bulunan üretimden vergi veren şirketler arasında ilk 20 içerisinde bulundu. Capital dergisinin 2002 yılında, 2001 yılı verilerine göre yaptığı ‘Türkiye'nin En Büyük 500 Özel Şirketi’ araştırmasında 47. sırada yer aldı. Power dergisinin düzenlemiş olduğu ‘En Büyük 250 Hizmet Şirketi’ araştırmasında ise 24. sırada yer buldu. Yimpaş 1995’ten sonra Almanya’ya açılıyor. 1997 yılı ve sonrası toplanan paraların ne şekilde Türkiye’ye aktarılacağı sorusu ortaya çıkıyor. Bu sorunun cevabı da Asya Finans oluyor. 1996 yılı Ekim ayında kurulan Asya Katılım Bankası, 1997 yılı Ocak ayında doğrudan Yimpaş Holding A.Ş. ile Almanya’ya açılıyor. Para toplama faliyetinin öncüsü ve en büyüklerinden olan Yimpaş Holding A.Ş. bu finans kurumunun en büyük ortağı olarak toplanan paraların değerlendirileceği bir finans kurumu olarak kullanılıyor. Özellikle faizin günah olduğu söylemi ile toplanan paralar faiz ile çalışmayan bir banka üzerinden değerlendiriliyor. Dini söylemlerle kanuna aykırı olarak toplanan milyonlarca mark, bu şekilde Yimpaş Holding A.Ş. tarafından ortağı olduğu bu finans kurumu üzerinden Türkiye’ye aktarılıyor. FETÖ’nün mali altyapısını oluşturan Asya Finans’ın ve en büyük ortağı Yimpaş Holding, gurbetçiyi mağdur ederek büyüyor. Siyasilerin desteğiyle dünyanın en büyük dolandırıcılıklarından biri gerçekleşmiş oluyor.” FETÖ'DEN YARGILANAN ARINÇ'IN DAMADI EKREM YETER,YİMPAŞ VE FETÖ Yimpaş ile FETÖ bağlantısının anlatıldığı kitapta Damat Ekrem Yeter’in FETÖ dosyası ve ilişkilerinden bahsediliyor. Damat Yeter’e ilişkin özetle şu bilgiler var: '' Fotoğraftaki yer; Yimpaş Söğütözü Tesisleri. Gelin, Ayşenur Arınç. Damat, Ekrem Yeter.Bülent Arınç’ın damadı Ekrem Yeter, 5 Haziran 2017’de FETÖ üyeliğinden tutuklanmış, 4 gün sonra, 9 Haziran 2017’de de tahliye edilmişti. Ekrem Yeter, FETÖ ile mücadele kapsamında çıkarılan 2 Eylül 2016 tarihli 673 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile üniversiteden ihraç edilmişti. Ekrem Yeter, Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde Dahili Tıp Bilimleri Bölümü Kardiyoloji Anabilim Dalı'nda 'doçent' olarak görev yapmaktaydı.”

Caner Taşpınar, yeni kitabında Bülent Arınç ve ailesinin FETÖ ilişkilerini anlattı.

Kitapta Yimpaş Holding’in, bugün AKP yöneticisi olan kritik isimlerden başlanarak FETÖ’ye uzanan süreci ayrıntı olarak yer aldı.

İşte özeti:  

“Yozgat İhtiyaç Maddeleri Pazarlama Anonim Şirketi: Yimpaş Holding.

1982 yılında Yozgat'ta Dursun Uyar tarafından kuruldu.

Sloganı: Birlikten Doğan Güç.

Yaklaşık 20 yıl içinde büyüyüp dev bir holding haline geldi. 2000 yılında Türkiye'den yurtdışına yaptığı ihracatta Ankara'da birinci, Türkiye'de ön sıralarda bulunan üretimden vergi veren şirketler arasında ilk 20 içerisinde bulundu. Capital dergisinin 2002 yılında, 2001 yılı verilerine göre yaptığı ‘Türkiye'nin En Büyük 500 Özel Şirketi’ araştırmasında 47. sırada yer aldı. Power dergisinin düzenlemiş olduğu ‘En Büyük 250 Hizmet Şirketi’ araştırmasında ise 24. sırada yer buldu.

Yimpaş 1995’ten sonra Almanya’ya açılıyor. 1997 yılı ve sonrası toplanan paraların ne şekilde Türkiye’ye aktarılacağı sorusu ortaya çıkıyor. Bu sorunun cevabı da Asya Finans oluyor. 1996 yılı Ekim ayında kurulan Asya Katılım Bankası, 1997 yılı Ocak ayında doğrudan Yimpaş Holding A.Ş. ile Almanya’ya açılıyor. Para toplama faliyetinin öncüsü ve en büyüklerinden olan Yimpaş Holding A.Ş. bu finans kurumunun en büyük ortağı olarak toplanan paraların değerlendirileceği bir finans kurumu olarak kullanılıyor. Özellikle faizin günah olduğu söylemi ile toplanan paralar faiz ile çalışmayan bir banka üzerinden değerlendiriliyor. Dini söylemlerle kanuna aykırı olarak toplanan milyonlarca mark, bu şekilde Yimpaş Holding A.Ş. tarafından ortağı olduğu bu finans kurumu üzerinden Türkiye’ye aktarılıyor. FETÖ’nün mali altyapısını oluşturan Asya Finans’ın ve en büyük ortağı Yimpaş Holding, gurbetçiyi mağdur ederek büyüyor. Siyasilerin desteğiyle dünyanın en büyük dolandırıcılıklarından biri gerçekleşmiş oluyor.”

FETÖ'DEN YARGILANAN ARINÇ'IN DAMADI EKREM YETER,YİMPAŞ VE FETÖ

Yimpaş ile FETÖ bağlantısının anlatıldığı kitapta Damat Ekrem Yeter’in FETÖ dosyası ve ilişkilerinden bahsediliyor. Damat Yeter’e ilişkin özetle şu bilgiler var:

'' Fotoğraftaki yer; Yimpaş Söğütözü Tesisleri. Gelin, Ayşenur Arınç. Damat, Ekrem Yeter.Bülent Arınç’ın damadı Ekrem Yeter, 5 Haziran 2017’de FETÖ üyeliğinden tutuklanmış, 4 gün sonra, 9 Haziran 2017’de de tahliye edilmişti. Ekrem Yeter, FETÖ ile mücadele kapsamında çıkarılan 2 Eylül 2016 tarihli 673 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile üniversiteden ihraç edilmişti. Ekrem Yeter, Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde Dahili Tıp Bilimleri Bölümü Kardiyoloji Anabilim Dalı'nda 'doçent' olarak görev yapmaktaydı.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.