Kırşehir Canlı Hayvan Pazarı Tekrar Açılıyor

EKONOMİ 19.03.2024 - 20:53, Güncelleme: 19.03.2024 - 20:46
 

Kırşehir Canlı Hayvan Pazarı Tekrar Açılıyor

Kırşehir'de şap hastalığı önlemleri kapsamında süresiz olarak kapatılan canlı hayvan pazarı tekrar açılıyor.

Şap hastalığı nedeniyle 5 Ocak 2024 tarihinde Ticaret Borsası tarafından süresiz olarak kapatılan Canlı Hayvan pazarının 20 Mart 2024 tarihi itibariyle tekrar açılacağı duyuruldu. Ticaret Borsası tarafından hastalık riskine karşı kapalı tutulan canlı hayvan pazarının yeniden açılmasıyla alışverişlerin başlayacağı belirtilen açıklamada, "5 Ocak 2024 tarihinde Tarım ve Orman İl Müdürlüğünce şap nedeniyle kapanan borsamıza ait canlı hayvan pazarı, 20 Mart 2024 tarihinde yeniden açılacaktır. Hayvan pazarına gelen üretici ve hayvan sahibi esnafımızın hayvanlarının kulak küpesi ve sağlık raporunu getirmeleri gerekmektedir. Üreticilerimizin daha dikkatli olmalarını, sağlık kontrolleri ve aşılarını hayvanlarına eksiksiz yaptırmalarını önemle istiyoruz." ifadelerine yer verildi.
Kırşehir'de şap hastalığı önlemleri kapsamında süresiz olarak kapatılan canlı hayvan pazarı tekrar açılıyor.

Şap hastalığı nedeniyle 5 Ocak 2024 tarihinde Ticaret Borsası tarafından süresiz olarak kapatılan Canlı Hayvan pazarının 20 Mart 2024 tarihi itibariyle tekrar açılacağı duyuruldu.

Ticaret Borsası tarafından hastalık riskine karşı kapalı tutulan canlı hayvan pazarının yeniden açılmasıyla alışverişlerin başlayacağı belirtilen açıklamada, "5 Ocak 2024 tarihinde Tarım ve Orman İl Müdürlüğünce şap nedeniyle kapanan borsamıza ait canlı hayvan pazarı, 20 Mart 2024 tarihinde yeniden açılacaktır. Hayvan pazarına gelen üretici ve hayvan sahibi esnafımızın hayvanlarının kulak küpesi ve sağlık raporunu getirmeleri gerekmektedir. Üreticilerimizin daha dikkatli olmalarını, sağlık kontrolleri ve aşılarını hayvanlarına eksiksiz yaptırmalarını önemle istiyoruz." ifadelerine yer verildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.