Kırşehir'de Birçok Köy Yağmur Duasına Çıktı

YAŞAM 14.04.2024 - 18:09, Güncelleme: 14.04.2024 - 17:54
 

Kırşehir'de Birçok Köy Yağmur Duasına Çıktı

Türkiye'nin en önemli tarım illerinden olan Kırşehir'de köylüler ve çiftçiler yağmur duasına çıkıyor.Saraycık Köyü'nde yağmur duası sırasında yağmur başlayınca köylüler sevinç yaşadı.

Kış aylarında kar yağışının olmaması nedeniyle çiftçiler gözlerini, nisan ve mayıs aylarındaki yağışlara çevirdi.Ancak beklenen yağışların bir türlü gerçekleşmemesinin ardından Kırşehir'in birçok Köyü'nde çiftçiler yağmur duasına çıkmaya başladı.     Merkeze bağlı Ulupınar Köyü'nde yağmur duası Yunus Emre türbesinin bulunduğu ziyarettepede gerçekleşti.Yağmur duasının ardından ziyarettepede köylülere yemek verildi.     Saraycık Köyü'nde gerçekleştirilen yağmur duası sırasında yağmurun başlaması ile birlikte köylüler dualarını bitirip yağmurdan korunmaya çalıştılar.Yağmurun yağması köylülerde büyük sevinç yaşattı.     Kırşehir'de yağmur duası gerçekleştirilen bir diğer nokta ise Sıdıklı Köyleri oldu.Vatandaşlar yağmur yağması için ellerini yere doğru sarkıtarak imam tarafından yapılan dualara amin dedi.     Kaman'a bağlı Tepeköy ve Yelek Köylüler de yağmur duasına çıktı.Duanın ardından köylülere yemek ikram edildi.  
Türkiye'nin en önemli tarım illerinden olan Kırşehir'de köylüler ve çiftçiler yağmur duasına çıkıyor.Saraycık Köyü'nde yağmur duası sırasında yağmur başlayınca köylüler sevinç yaşadı.

Kış aylarında kar yağışının olmaması nedeniyle çiftçiler gözlerini, nisan ve mayıs aylarındaki yağışlara çevirdi.Ancak beklenen yağışların bir türlü gerçekleşmemesinin ardından Kırşehir'in birçok Köyü'nde çiftçiler yağmur duasına çıkmaya başladı.

 

 

Merkeze bağlı Ulupınar Köyü'nde yağmur duası Yunus Emre türbesinin bulunduğu ziyarettepede gerçekleşti.Yağmur duasının ardından ziyarettepede köylülere yemek verildi.

 

 

Saraycık Köyü'nde gerçekleştirilen yağmur duası sırasında yağmurun başlaması ile birlikte köylüler dualarını bitirip yağmurdan korunmaya çalıştılar.Yağmurun yağması köylülerde büyük sevinç yaşattı.

 

 

Kırşehir'de yağmur duası gerçekleştirilen bir diğer nokta ise Sıdıklı Köyleri oldu.Vatandaşlar yağmur yağması için ellerini yere doğru sarkıtarak imam tarafından yapılan dualara amin dedi.

 

 

Kaman'a bağlı Tepeköy ve Yelek Köylüler de yağmur duasına çıktı.Duanın ardından köylülere yemek ikram edildi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.