Kırşehir'de Kamulaştırılan Araziler Yeşil Alanlara Dönüştürülüyor

YAŞAM 17.04.2024 - 10:47, Güncelleme: 17.04.2024 - 10:42
 

Kırşehir'de Kamulaştırılan Araziler Yeşil Alanlara Dönüştürülüyor

Kırşehir Belediyesi, kent merkezindeki yeşil alan miktarını arttırmak için kamulaştırdığı alanlardaki proje çalışmalarına devam ediyor.

Kırşehir'deki yeşil alan miktarını arttırmak için talimat veren Başkan Ekicioğlu sırasıyla ;Kır-Köy , Kervansaray, Yenice Mahallesi Kültür Parkı, Mehmet Çavuş , Selgah Deresi ve Mehmet Yılancı gibi Proje çalışmalarını gerçekleştirmişti.Bu kapsamda kent merkezinde betona boğulmuş alanlarda yeşil alan projesi gerçekleştirmek için kamulaştırma çalışmaları da devam ediyor.Yenice Kültür Evi Parkı, Kervansaray Parkı, Mehmet Çavuş Parkı, Selgah Deresi Rekreasyon çalışması ve Mehmet Yılancı Parkı gibi projelerde de çok sayıda alan bedeli karşılığında kamulaştırılmıştı.     Benzer çalışma Nursultan Nazarbayev Caddesi'nde de gerçekleştirildi.Konumu gereği oldukça değerli olan ve caddeye cephesi olan arsa Kırşehir Belediyesi tarafından kamulaştırıldı.Belediye söz konusu alanı inşaat alanı olarak değerlendirmek yerine vatandaşlara yeşil ve sosyal aktivite alanı açabilmek için park alanı yapmayı tercih etti.Çok katlı binalar arasında kalan alana park yapıldı.     ''KIRŞEHİR'İ DAHA DA GÜZELLEŞTİRMEK İÇİN ÇALIŞMALARIMIZ SÜRÜYOR'' Park ve Bahçeler Müdürlüğü’ne bağlı ekiplerimizin Kırşehir’in güzelleşmesi ve daha çok yeşil alana kavuşması için çalışmalarına ara vermeden devam ettiğini belirten Başkan Ekicioğlu; “Park ve Bahçeler Müdürlüğü’ne bağlı ekiplerimiz yeni yapılan park alanlarımızla birlikte, peyzaj çalışmalarını da sürdürüyor.Biz Kırşehir’i ortak akılla yönetiyor ve yapılan tüm hizmetleri de yine Kırşehir halkı için yapıyoruz. Bizler söz verdiğimiz gibi bu şehre hizmet etmek için göreve geldik. Göreve başladığımız günden beri de Kırşehir'in gelişmesi, kalkınması ve güzelleşmesi için tüm gayretimizle çalışıyoruz.Ahi Evran Mahallesi Nursultan Nazarbayev Caddesi’ndeki Park alanımızın da peyzaj çalışmaları tamamlanarak hizmete sunuldu. Mahallemize ve Kırşehir’imize hayırlı olsun.” dedi.
Kırşehir Belediyesi, kent merkezindeki yeşil alan miktarını arttırmak için kamulaştırdığı alanlardaki proje çalışmalarına devam ediyor.

Kırşehir'deki yeşil alan miktarını arttırmak için talimat veren Başkan Ekicioğlu sırasıyla ;Kır-Köy , Kervansaray, Yenice Mahallesi Kültür Parkı, Mehmet Çavuş , Selgah Deresi ve Mehmet Yılancı gibi Proje çalışmalarını gerçekleştirmişti.Bu kapsamda kent merkezinde betona boğulmuş alanlarda yeşil alan projesi gerçekleştirmek için kamulaştırma çalışmaları da devam ediyor.Yenice Kültür Evi Parkı, Kervansaray Parkı, Mehmet Çavuş Parkı, Selgah Deresi Rekreasyon çalışması ve Mehmet Yılancı Parkı gibi projelerde de çok sayıda alan bedeli karşılığında kamulaştırılmıştı.

 

yesilalan.jpg

 

Benzer çalışma Nursultan Nazarbayev Caddesi'nde de gerçekleştirildi.Konumu gereği oldukça değerli olan ve caddeye cephesi olan arsa Kırşehir Belediyesi tarafından kamulaştırıldı.Belediye söz konusu alanı inşaat alanı olarak değerlendirmek yerine vatandaşlara yeşil ve sosyal aktivite alanı açabilmek için park alanı yapmayı tercih etti.Çok katlı binalar arasında kalan alana park yapıldı.

 

 

''KIRŞEHİR'İ DAHA DA GÜZELLEŞTİRMEK İÇİN ÇALIŞMALARIMIZ SÜRÜYOR''

Park ve Bahçeler Müdürlüğü’ne bağlı ekiplerimizin Kırşehir’in güzelleşmesi ve daha çok yeşil alana kavuşması için çalışmalarına ara vermeden devam ettiğini belirten Başkan Ekicioğlu; “Park ve Bahçeler Müdürlüğü’ne bağlı ekiplerimiz yeni yapılan park alanlarımızla birlikte, peyzaj çalışmalarını da sürdürüyor.Biz Kırşehir’i ortak akılla yönetiyor ve yapılan tüm hizmetleri de yine Kırşehir halkı için yapıyoruz. Bizler söz verdiğimiz gibi bu şehre hizmet etmek için göreve geldik. Göreve başladığımız günden beri de Kırşehir'in gelişmesi, kalkınması ve güzelleşmesi için tüm gayretimizle çalışıyoruz.Ahi Evran Mahallesi Nursultan Nazarbayev Caddesi’ndeki Park alanımızın da peyzaj çalışmaları tamamlanarak hizmete sunuldu. Mahallemize ve Kırşehir’imize hayırlı olsun.” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (1 )

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
DİKEN
(18.04.2024 12:50 - #7095)
Akape zihniyeti kamulaştırdığı alanları kendi işadamlarına peşkeş çekip rant peşinde koşarken, CHP halkın faydalanacağı alanlar inşa ediyor. Sayın Selahattin Ekicioğlu 'nu, şehrimizi yaşanılabilir bir şehir haline getirmek için yaptığı alt ve üst yapı yatırımları nedeniyle kutluyorum. Ayrıca, çalmadan da çalışılabileceĝini halkımıza ispat ettiği için de kendisini tebrik ediyorum.
vatan bi araştır istersen son beş yılda Kırşehirin neresi kimlere satılmış
DİKEN Vatan 'sız haymatlos... Ben sizin gibi boş atıp dolu tuttturmaya çalışan aktrol tayfasından değilim... Çamur atma, bir babayiğit çıkar Mado faturası gibi o çamuru geri sizin yüzünüze yapıştırır.
Yaparsa Akp Yapar Vatan rumuzlu akzübük... Yaşar Bahçeci 'nin bıraktığı 330 milyon lira borcu baban mı ödedi?.. Buralarda Ak trollük yapıp sağa sola çamur atma.
Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
(0) (0)
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.