13 Mayıs 2022 - 22:49 - Güncellenme: 05 Mayıs 2023 - 17:12
G: 05 Mayıs 2023 - 17:12
Barboroslar Dizisinin Senaryosu Oruç Reis'in Kemiklerini Sızlattı
Son yıllarda Türk tarihi ile ilgili en sevilen dizi olan, toplumu televizyonlara kilitleyen “ Diriliş Ertuğrul” dizisinin başarılı aktörü Engin Altan Düzyatan’ı milletimiz çok sevmiştir.
Barbaroslar dizisinin başrol oyuncusu olan başarılı oyuncunun canlandırdığı karaktere Akdeniz’de Kutsal Roma İmparatorluğu’na bağlı Venedik, Ceneviz ve Rodos devlet adamlarının vermiş olduğu lakap “ Barbaros”tur. Barbaros da barba rossa yani kızıl sakal anlamına gelmektedir. Tarih bunu teyit eder. Evet kardeşi Hızır da abisinin ölümünden sonra Osmanlı’ya büyük hizmetler verip “Hayrettin” lakabını almıştır.
4 sezon sürecek olan dizimin ilk sezonunda Barbaros olan Oruç Reis’i son bölümde dizinin yapımcıları çok erken şekilde dizinin dışına itmiştir. Oruç olmazsa Hızır Reis olmazdı. Tarihimizi kurgulayarak Oruç Reis’i mezarında sızlatmışlardır. Tarih’e arşivler araştırılarak tarihçiler karar verir. Fakat bu dizinin yapımcıları hatır ile Oruç Reis’in hakkını yemiş olup tarihe ihanet etmektedirler. Ancak 2-3 bölüm sonra ekonomik sebepler ile diziyi bitireceklerse toplumun buna hiçbir itirazı olmaz.
Halkımıza ve tarihçilerimize ihanet etmeyiniz. Hızır Reis yani Hayrettin Osmanlı’nın en büyük Kaptan-I Derya’sıdır. Bunu kimse inkar edemez.
Halkımıza ve tarihçilerimize saygılarımla.
Atilla Halit
Yorumlar
+ Yorum Yap
Yorum yazarak topluluk kurallarımızı kabul etmiş ve tüm sorumluluğu üstlenmiş olursunuz.
Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın!
İlginizi Çekebilir

Türkiye’de Fon Soruşturması Büyüyor: Yeni Gözaltılar ve İsviçre Detayı

Kırşehirli gençten acı haber: İş yerinde vurulmuş halde bulundu

Kırşehir’de Kurs Kayıtları Başlıyor: Dört Merkezde Onlarca Seçenek

Kırşehir’de Yunus Emre’nin İzinde Anlamlı Buluşma: Serdar Kılıç da Katıldı

Kırşehir’de Depo Çatısında Feci Olay: Tamir Yaparken Yüksekten Düştü
Trend Haberler
Kırşehir’in Yakından Tanıdığı İsim EGM’de Önemli Göreve Getirildi

Kırşehirli gençten acı haber: İş yerinde vurulmuş halde bulundu

Kırşehir’de Depo Çatısında Feci Olay: Tamir Yaparken Yüksekten Düştü

Petlas'taki İş kazasında yaralanan işçiden acı haber geldi

Kırşehir’de 497,6 Milyon TL’lik Termal Otel Projesine ÇED Onayı
Son Haberler
Kırşehir’de 497,6 Milyon TL’lik Termal Otel Projesine ÇED Onayı

Bağbaşı Aile Yaşam Merkezi’nde Kayıtlar Başlıyor: Çok Sayıda Kurs

Aleyna Çakır’ın Babasından Karara Tepki: “Garibanın Adaleti Yok”

Kırşehir’de Şase Oyunu Jandarmaya Takıldı

Kırşehir’de Kaldırımları İşgal Eden Elektrik Direkleri Sökülecek