google.com, pub-1236013075715174, DIRECT, f08c47fec0942fa0
Kırşehir Haber Türk
Kırşehir Haber Türk
Açık
Kırşehir · 23°C
Bizi Takip Edin
08 Ağustos 2026 - 22:39 - Güncellenme: 08 Ağustos 2026 - 22:16 G: 08 Ağustos 2026 - 22:16

Cahit Gürses Caddesi Yenilendi, 80 Araçlık Otopark Kullanıma Açıldı

Kırşehir Belediyesi, kentteki otopark ihtiyacını azaltmak amacıyla Kuşdilli Mahallesi’ne 80 araç kapasiteli ücretsiz otopark kazandırdı. Pazar yeri, Neşet Ertaş Kültür Sanat Merkezi ve Uygulama Oteli’ne yakın konumdaki alan kullanıma açıldı.

Cahit Gürses Caddesi Yenilendi, 80 Araçlık Otopark Kullanıma Açıldı

Kırşehir’de özellikle kent merkezinde hissedilen otopark ihtiyacına yönelik yeni bir adım atıldı. Kırşehir Belediyesi, ücretsiz otopark alanlarının sayısını artırmak amacıyla Kuşdilli Mahallesi Cahit Gürses Caddesi’nde yürüttüğü çalışmayı tamamladı.

Asfaltlama ve çevre düzenlemesiyle birlikte hayata geçirilen 80 araç kapasiteli otopark, vatandaşların kullanımına açıldı. Yeni alanın, gelişigüzel parkın önüne geçmesi ve bölgedeki trafik akışının daha düzenli hâle gelmesine katkı sağlaması hedefleniyor.

otel-yolu-103254

Üç önemli noktaya yakın konumda

Otoparkın konumu, çalışmayı bölge açısından daha önemli hâle getiriyor. Alan; Kuşdilli Mahallesi’ndeki pazar yerine, Neşet Ertaş Kültür Sanat Merkezi’ne ve yapımı devam eden Uygulama Oteli’ne yakın bir noktada bulunuyor.

Bu nedenle otoparkın hem pazarın kurulduğu günlerde hem de kültür merkezinde program düzenlendiği saatlerde yaşanan araç yoğunluğunu azaltması bekleniyor. Uygulama Oteli’nin hizmete girmesiyle bölgede oluşabilecek yeni park ihtiyacının karşılanmasına da katkı sunacağı değerlendiriliyor.

otopark-103253

Cahit Gürses Caddesi de asfaltlandı

Otopark çalışmasıyla eş zamanlı olarak Cahit Gürses Caddesi’nde asfaltlama gerçekleştirildi. Yolun yenilenmesiyle birlikte bölgede araç ulaşımının daha güvenli ve konforlu hâle getirilmesi amaçlandı.

Kırşehir Belediyesi’nin ücretsiz otopark alanlarını artırmaya yönelik çalışmalarından biri olan projenin, kent merkezindeki parklanma sorununa yerel ölçekte çözüm üretmesi bekleniyor.

parkoto-103251

Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, mahallelerdeki ihtiyaçların sahada belirlendiğini ifade ederek, “Mahallelerimizin ihtiyaçlarını yerinde tespit ediyor, öncelikler doğrultusunda çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Kırşehir’in her noktasına hizmet götürmek için ekiplerimizle birlikte çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

parkoto-103251

Ekicioğlu, asfaltlama, otopark ve çevre düzenleme çalışmalarının kent genelinde devam edeceğini belirterek yeni otoparkın Kuşdilli Mahallesi sakinlerine ve Kırşehir’e hayırlı olmasını diledi.

#otopark #cahit gürses caddesi #kırşehir belediyesi

Yorumlar

+ Yorum Yap

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın!