Kırşehir Haber Türk
Kırşehir Haber Türk
Yağmur
Kırşehir · 15°C
Bizi Takip Edin
30 Eylül 2026 - 20:53 - Güncellenme: 30 Eylül 2026 - 20:33 G: 30 Eylül 2026 - 20:33

Çürümeye Terk Edilmişlerdi: Kırşehir’de 31 Köyde Büyük Dönüşüm

Kırşehir’de yıllardır kullanılmayan okul, muhtarlık ve kamu binaları yeniden değerlendirildi. 31 köyde 38 yapı bakım ve onarımdan geçirilerek köy yaşam merkezi, köy konağı ve ortak kullanım alanına dönüştürüldü.

Çürümeye Terk Edilmişlerdi: Kırşehir’de 31 Köyde Büyük Dönüşüm

Kırşehir’de uzun yıllardır kullanılmayan okul, muhtarlık ve çeşitli kamu binaları, kurumlar arası iş birliğiyle yeniden köylerin hizmetine kazandırıldı. Kırşehir Valiliği, Kırşehir Cumhuriyet Başsavcılığı, Kırşehir 1 No’lu Açık Ceza İnfaz Kurumu ve İl Özel İdaresi tarafından yürütülen proje kapsamında 31 köyde toplam 38 kamu binasında bakım, onarım ve çevre düzenleme çalışması gerçekleştirildi.

38 Kamu Binası Yeniden Kullanıma Açıldı

Proje kapsamında özellikle kullanım dışı kalan eski okul binaları, muhtarlıklar ve farklı kamu yapılarının çürümeye terk edilmesinin önüne geçilmesi amaçlandı.

Bakım ve onarımdan geçirilen yapıların önemli bir bölümü köy yaşam merkezi, köy konağı ve ortak kullanım alanı olarak yeniden köylülerin hizmetine sunuldu. Bunun yanı sıra bazı köylerde halen kullanılan okul ve sağlık evlerinin de bakım ve onarımları gerçekleştirildi.

koyokulu-084937

İş Gücü Açık Ceza İnfaz Kurumundan

Çalışmalarda kurumlar arasında dikkat çeken bir görev paylaşımı yapıldı. Kırşehir 1 No’lu Açık Ceza İnfaz Kurumu bünyesindeki hükümlüler projeye iş gücü desteği sağlarken, bakım ve onarım için gerekli malzemeler İl Özel İdaresi tarafından karşılandı.

Bu modelle hem mevcut kamu yapılarının yeniden değerlendirilmesi hem de yeni bina yapımından kaynaklanabilecek maliyetlerin azaltılması hedeflendi.

Kırşehir Valisi Murat Sefa Demiryürek ile Cumhuriyet Başsavcısı Oğuz Şükrü Ener de çalışmaların tamamlandığı bazı köylerde incelemelerde bulundu.

Vali Demiryürek, projenin kamu kaynaklarının verimli kullanılması açısından önem taşıdığına dikkat çekerken, çalışmalara katılan hükümlülerin de mesleki beceri kazanmalarına katkı sağlandığını belirtti.

merkez-4-085120

Köylerin Yeni Sosyal Alanları Oldu

Yenilenen yapıların köylerde yalnızca fiziksel bir ihtiyacı değil, sosyal alan eksikliğini de karşılaması bekleniyor.

Çok amaçlı hale getirilen köy yaşam merkezlerinde taziye, toplantı, düğün, nişan ve çeşitli sosyal etkinlikler gerçekleştirilebilecek.

Yukarıhomurlu Köyü’nde köy konağı, sağlık evi, okul ve lojmanda bakım ve boya çalışmaları yapılırken, yenilenen köy konağının özellikle taziye ve misafir ağırlama amacıyla kullanılacağı ifade edildi.

koyyasam-085221

Eski Okul Köy Yaşam Merkezine Dönüştürüldü

Dulkadirli Köyü’nde ise uzun süredir kullanılmayan eski okul binası yeniden düzenlenerek köy yaşam merkezine dönüştürüldü.

Yeni merkezin taziye evi olarak kullanılmasının yanı sıra düğün, nişan, toplantı ve farklı sosyal etkinliklere de ev sahipliği yapacağı belirtildi.

31 köyde hayata geçirilen uygulamanın önümüzdeki süreçte genişletilerek Kırşehir’de daha fazla köye ulaştırılması planlanıyor.

#okul #murat sefa demiryürek #oğuz şükrü ener

Yorumlar

+ Yorum Yap

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın!