2023'e Kadar 20 Jeotermal Kent Oluşturulacak , Kırşehir Listede Yok !

DİĞER (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 13.10.2018 - 13:25, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

2023'e Kadar 20 Jeotermal Kent Oluşturulacak , Kırşehir Listede Yok !

Türkiye'nin sağlık turizminde daha fazla söz sahibi olabilmesi için 2023 yılına kadar 20 termal kent oluşturulacak.Fakat 20 termal kent arasında Türkiye'nin en iyi termal suyuna sahip olan Kırşehir yer almadı.Üstelik Kırşehir Jeotermal Belediyeler Birliği Başkanlığını yürütüyor. Türkiye Sağlık Turizmini Geliştirme Konseyi Kurucu Başkanı Emin Çakmak, sağlık turizmi açısından turist gelmesi için sadece termal tesisin yeterli olmadığını ve mutlaka hastane de gerektiğini vurgulayarak, "Çünkü gelen misafir sadece termal turizm hizmeti almıyor, diğer yan hastalıklarının tedavi edilmesi için de donanımlı hastanelere ihtiyaç duyuyor. Artık illerimizde zincir hastanelerimiz, şehir hastanelerimiz var. Bunlar geliştikçe dünyadaki sağlık turistinin cazibe merkezi haline gelmiş durumdayız. Dünyada sağlık turizminde ABD ve Almanya'dan sonra 3. noktadayız. Almanya termal ve sağlık turizminde çok önemli, çok da zengin bir ülke olmasına rağmen biz hemen Almanya'nın arkasında 3. sıraya yerleştik." değerlendirmesinde bulundu. Çakmak, Türkiye'ye sağlık turizmi kapsamında çok çeşitli ülkelerden turist geldiğini dile getirerek, şunları kaydetti:  "En çok turisti Orta Doğu ülkelerinden alıyoruz. Daha sonra Avrupa, 3. kademe olarak da Türki cumhuriyetler ve Rusça konuşulan ülkelerden alıyoruz. Ülkemizde 20 termal kenti oluşturmaya çalışıyoruz. İlk olarak 10 kent belirledik. Denizli, Afyon, Sivas, Balıkesir, Niğde, Uşak, Kütahya, Nevşehir, Ankara ve Yalova termal kent yapmak istediğimiz ilk 10 il arasında yer alıyor. Bunun 3'ünü oluşturduk. Denizli ve Afyon termal kent olmuş durumda, Sivas ise termal kent olmaya aday bir il. Sivas'ın da eksiklerini tamamlayacağız ve Sivas gelecek yıl termal kent olarak hizmet verecek. Bir kentin termal kent haline gelebilmesi için o kentte fizik ve rehabilitasyon merkezi olmasına, yaşam alanlarının ve altyapı yatırımlarının tamamlanmasına dikkat ediyoruz. 2023'e kadar hedefimiz 20 termal kent oluşturmak, 20 termal kent ilimizde yabancı misafirleri ağırlamak ve ülke ekonomisine katkı sağlamak." En iyi Termal Suya Sahip Kırşehir Listede Yok  Geçtiğimiz günlerde yapılan araştırmada sahip olduğu termal suyun %68'inin mineral olduğu belirlenen Kırşehir'in listede yer almaması kafaları karıştırdı. Bilindiği gibi daha önce Kırşehir termal sağlık turizmi açısından pilot bölge ilan edilmişti.Ayrıca Türkiye Jeotermal Belediyeler Birliği Başkanlığını da Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci yürütüyor.Yatırımcılar ise Kırşehir'in listeye alınmamasını talihsizlik ve takipsizlikten kaynaklandığını belirtiyor.  
Türkiye'nin sağlık turizminde daha fazla söz sahibi olabilmesi için 2023 yılına kadar 20 termal kent oluşturulacak.Fakat 20 termal kent arasında Türkiye'nin en iyi termal suyuna sahip olan Kırşehir yer almadı.Üstelik Kırşehir Jeotermal Belediyeler Birliği Başkanlığını yürütüyor.

Türkiye Sağlık Turizmini Geliştirme Konseyi Kurucu Başkanı Emin Çakmak, sağlık turizmi açısından turist gelmesi için sadece termal tesisin yeterli olmadığını ve mutlaka hastane de gerektiğini vurgulayarak, "Çünkü gelen misafir sadece termal turizm hizmeti almıyor, diğer yan hastalıklarının tedavi edilmesi için de donanımlı hastanelere ihtiyaç duyuyor. Artık illerimizde zincir hastanelerimiz, şehir hastanelerimiz var. Bunlar geliştikçe dünyadaki sağlık turistinin cazibe merkezi haline gelmiş durumdayız. Dünyada sağlık turizminde ABD ve Almanya'dan sonra 3. noktadayız. Almanya termal ve sağlık turizminde çok önemli, çok da zengin bir ülke olmasına rağmen biz hemen Almanya'nın arkasında 3. sıraya yerleştik." değerlendirmesinde bulundu.

Çakmak, Türkiye'ye sağlık turizmi kapsamında çok çeşitli ülkelerden turist geldiğini dile getirerek, şunları kaydetti:  "En çok turisti Orta Doğu ülkelerinden alıyoruz. Daha sonra Avrupa, 3. kademe olarak da Türki cumhuriyetler ve Rusça konuşulan ülkelerden alıyoruz. Ülkemizde 20 termal kenti oluşturmaya çalışıyoruz. İlk olarak 10 kent belirledik. Denizli, Afyon, Sivas, Balıkesir, Niğde, Uşak, Kütahya, Nevşehir, Ankara ve Yalova termal kent yapmak istediğimiz ilk 10 il arasında yer alıyor. Bunun 3'ünü oluşturduk. Denizli ve Afyon termal kent olmuş durumda, Sivas ise termal kent olmaya aday bir il. Sivas'ın da eksiklerini tamamlayacağız ve Sivas gelecek yıl termal kent olarak hizmet verecek. Bir kentin termal kent haline gelebilmesi için o kentte fizik ve rehabilitasyon merkezi olmasına, yaşam alanlarının ve altyapı yatırımlarının tamamlanmasına dikkat ediyoruz. 2023'e kadar hedefimiz 20 termal kent oluşturmak, 20 termal kent ilimizde yabancı misafirleri ağırlamak ve ülke ekonomisine katkı sağlamak." En iyi Termal Suya Sahip Kırşehir Listede Yok  Geçtiğimiz günlerde yapılan araştırmada sahip olduğu termal suyun %68'inin mineral olduğu belirlenen Kırşehir'in listede yer almaması kafaları karıştırdı.

Bilindiği gibi daha önce Kırşehir termal sağlık turizmi açısından pilot bölge ilan edilmişti.Ayrıca Türkiye Jeotermal Belediyeler Birliği Başkanlığını da Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci yürütüyor.Yatırımcılar ise Kırşehir'in listeye alınmamasını talihsizlik ve takipsizlikten kaynaklandığını belirtiyor.  
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.