Ahi Evran Üniversites Hastanesinden Başarılı ''Bir İlk'' Ameliyatı Daha

DİĞER (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 27.03.2018 - 10:26, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Ahi Evran Üniversites Hastanesinden Başarılı ''Bir İlk'' Ameliyatı Daha

Kırşehir İl Sağlık Müdürlüğü bünyesinde hizmet veren AEÜ Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde hastanın leğen kemiğindeki gevşemiş olan protez çıkarılarak kafes uygulaması ile leğen kemiğindeki büyük defekt onarıldıktan sonra başarı ile yeni kalça protezi başarıyla yerleştirildi. Konuyla ilgili açıklama yapan Yrd. Doç Dr. Hicabi Sezgin; "Kalça protezi revizyonu daha önce protez ameliyatı olan hastalarda protezdeki gevşeme, protez kırılması, protez enfeksiyonu gibi nedenler ile mevcut protezin çıkarılarak yeni protezin uygulanması operasyonudur. Kalça protezi ameliyatı sonrasında zaman içerisinde gelişen protezdeki gevşeme yaşam kalitesini etkileyecek düzeyde hareket kaybına ve ağrıya neden olmakta ve revizyon cerrahisi gerekmektedir. Gevşemeye bağlı leğen kemiğindeki oluşan kemik kaybı bazen bir çok branşın iştirakini ve ortopedik açıdan ileri cerrahi deneyim ve bilgi gerektiren müdehalelere  neden olmaktadır. En son kalça protezi gevşemesi nedeni ile büyük damar yaralanması riski olan bir hastaya Kalp Damar Cerrahisi ve Ortopedi ve Travmatoloji bölümlerinin ortaklaşa müdahalesi ile  hasta ameliyat edilmiştir. İlk olarak Kalp Damar Cerrahisinden Yrd. Doç. Dr. İbrahim Sami Karaca tarafından anjio işlemi sırasında akciğer embolisi(pıhtı) riskini ortadan kaldırmak için filtre yerleştirilmiş, sonrasında aynı seansta kanama riski olan büyük damarlara koruma amaçlı damar içi balon uygulaması anjio yöntemi ile yapılmıştır. Takiben aynı seansta Ortopedi ve Travmatoloji bölümünden Yrd. Doç. Dr. Hicabi Sezgin ve Yrd. Doç. Dr. H. Çağdaş Basat tarafından hastanın leğen kemiğindeki gevşemiş olan protez çıkarılarak kafes uygulaması ile leğen kemiğindeki büyük defekt onarıldıktan sonra başarı ile yeni kalça protezi yerleştirilmiştir. Hasta ertesi gün bastırılarak yürüteç eşliğinde ayağa kaldırılmıştır." dedi.

Kırşehir İl Sağlık Müdürlüğü bünyesinde hizmet veren AEÜ Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde hastanın leğen kemiğindeki gevşemiş olan protez çıkarılarak kafes uygulaması ile leğen kemiğindeki büyük defekt onarıldıktan sonra başarı ile yeni kalça protezi başarıyla yerleştirildi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Yrd. Doç Dr. Hicabi Sezgin; "Kalça protezi revizyonu daha önce protez ameliyatı olan hastalarda protezdeki gevşeme, protez kırılması, protez enfeksiyonu gibi nedenler ile mevcut protezin çıkarılarak yeni protezin uygulanması operasyonudur. Kalça protezi ameliyatı sonrasında zaman içerisinde gelişen protezdeki gevşeme yaşam kalitesini etkileyecek düzeyde hareket kaybına ve ağrıya neden olmakta ve revizyon cerrahisi gerekmektedir. Gevşemeye bağlı leğen kemiğindeki oluşan kemik kaybı bazen bir çok branşın iştirakini ve ortopedik açıdan ileri cerrahi deneyim ve bilgi gerektiren müdehalelere  neden olmaktadır. En son kalça protezi gevşemesi nedeni ile büyük damar yaralanması riski olan bir hastaya Kalp Damar Cerrahisi ve Ortopedi ve Travmatoloji bölümlerinin ortaklaşa müdahalesi ile  hasta ameliyat edilmiştir. İlk olarak Kalp Damar Cerrahisinden Yrd. Doç. Dr. İbrahim Sami Karaca tarafından anjio işlemi sırasında akciğer embolisi(pıhtı) riskini ortadan kaldırmak için filtre yerleştirilmiş, sonrasında aynı seansta kanama riski olan büyük damarlara koruma amaçlı damar içi balon uygulaması anjio yöntemi ile yapılmıştır.

Takiben aynı seansta Ortopedi ve Travmatoloji bölümünden Yrd. Doç. Dr. Hicabi Sezgin ve Yrd. Doç. Dr. H. Çağdaş Basat tarafından hastanın leğen kemiğindeki gevşemiş olan protez çıkarılarak kafes uygulaması ile leğen kemiğindeki büyük defekt onarıldıktan sonra başarı ile yeni kalça protezi yerleştirilmiştir. Hasta ertesi gün bastırılarak yürüteç eşliğinde ayağa kaldırılmıştır." dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.