AK Partili Belediyelere CHP'li Belediyelerden 30 Kat Daha Fazla Destek

SİYASET 05.09.2022 - 20:49, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

AK Partili Belediyelere CHP'li Belediyelerden 30 Kat Daha Fazla Destek

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın ocak ayından bu yana belediye hizmetleri kapsamında düzenlediği 65 teşvik belgesinden sadece 5'i CHP'li belediyeler için düzenlendi. AKP'li belediyelere CHP'li belediyelere sağlanan tutardan 30 kat fazla teşvik verildi.

CHP'li belediyeler ülke nüfusunun en az yarısını yönetiyor ancak Sanayi ve Tekonoloji Bakanlığı'nın düzenlediği teşvik belgeleri AK Parti'li belediyelere CHP'li Belediyelerden 30 kat dh fazla teşvik belgesi veriyor. Bakanlık tarafından temmuz ayına ilişkin hazırlanan teşvik belegelerinde Konya Büyükşehir Belediyesi'ne 2,2 milyar lira destek sağlanırken ocak ayından bu yana AK Parti'li belediyelere CHP'li belediyelere sağlanan tutardan 30 kat fazla teşvik verildi.    KONYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ'NE 2,2 MİLYAR LİRA Bakanlık tarafından temmuz ayına ilişkin hazırlanan teşvik belgeleri bugün Resmi Gazete'de yayımlandı. Buna göre 38 milyar 165 milyon 474 bin lira tutarında 868 yatırım teşvik belgesi hazırlandı. Teşvik belgelerinin içerisinde Konya Büyükşehir Belediyesi yapılan destek tutarının büyüklüğü ile dikkat çekti. Belediye hizmetleri kapsamında Konya Büyükşehir Belediyesi'ne 2 milyar 221 milyon 500 bin liralık teşvik aldı.   AK PARTİ'YE 49 CHP'YE 5 TEŞVİK BELGESİ Yılın ilk 7 ayında düzenlenen teşvik belgelerinde de AK Parti'li belediyeler ilk sırada yer aldı. Ocak ayından Temmuz ayında kadar belediye hizmetleri kapsamında düzenlenen 65 yatırım teşvik belgesinden 49'unu AK Parti'li belediyeler ya da bu belediyelerin iştirak şirketleri aldı. Bu belgelerden sadece 5'i CHP'li belediyeler için düzenlendi. Diğer teşvikler ise MHP ya da kayyum yönetimindeki belediyelere verildi.  AK Parti'li belediyeler ve iştirak şirketleri için hazırlanan belgelerle 3,2 milyar lira teşvik sağlandı. CHP'li belediyeler için hazırlanan teşvik belgeleriyle de sadece 110 milyon lira teşvik sağlandı. AK Parti'li belediyeler için hazırlanan teşvik belgelerinin tutarı CHP'li belediyeler için hazırlananın 30 katını buldu. 
Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın ocak ayından bu yana belediye hizmetleri kapsamında düzenlediği 65 teşvik belgesinden sadece 5'i CHP'li belediyeler için düzenlendi. AKP'li belediyelere CHP'li belediyelere sağlanan tutardan 30 kat fazla teşvik verildi.

CHP'li belediyeler ülke nüfusunun en az yarısını yönetiyor ancak Sanayi ve Tekonoloji Bakanlığı'nın düzenlediği teşvik belgeleri AK Parti'li belediyelere CHP'li Belediyelerden 30 kat dh fazla teşvik belgesi veriyor. Bakanlık tarafından temmuz ayına ilişkin hazırlanan teşvik belegelerinde Konya Büyükşehir Belediyesi'ne 2,2 milyar lira destek sağlanırken ocak ayından bu yana AK Parti'li belediyelere CHP'li belediyelere sağlanan tutardan 30 kat fazla teşvik verildi. 

 

KONYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ'NE 2,2 MİLYAR LİRA

Bakanlık tarafından temmuz ayına ilişkin hazırlanan teşvik belgeleri bugün Resmi Gazete'de yayımlandı. Buna göre 38 milyar 165 milyon 474 bin lira tutarında 868 yatırım teşvik belgesi hazırlandı. Teşvik belgelerinin içerisinde Konya Büyükşehir Belediyesi yapılan destek tutarının büyüklüğü ile dikkat çekti. Belediye hizmetleri kapsamında Konya Büyükşehir Belediyesi'ne 2 milyar 221 milyon 500 bin liralık teşvik aldı.

 

AK PARTİ'YE 49 CHP'YE 5 TEŞVİK BELGESİ

Yılın ilk 7 ayında düzenlenen teşvik belgelerinde de AK Parti'li belediyeler ilk sırada yer aldı. Ocak ayından Temmuz ayında kadar belediye hizmetleri kapsamında düzenlenen 65 yatırım teşvik belgesinden 49'unu AK Parti'li belediyeler ya da bu belediyelerin iştirak şirketleri aldı. Bu belgelerden sadece 5'i CHP'li belediyeler için düzenlendi. Diğer teşvikler ise MHP ya da kayyum yönetimindeki belediyelere verildi. 

AK Parti'li belediyeler ve iştirak şirketleri için hazırlanan belgelerle 3,2 milyar lira teşvik sağlandı. CHP'li belediyeler için hazırlanan teşvik belgeleriyle de sadece 110 milyon lira teşvik sağlandı. AK Parti'li belediyeler için hazırlanan teşvik belgelerinin tutarı CHP'li belediyeler için hazırlananın 30 katını buldu. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.