Ata'nın Huzuruna Çıktı, Cumhurbaşkanı Erdoğan İle Görüştü, Kırşehir'e Geldi

DİĞER (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 11.09.2018 - 11:16, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Ata'nın Huzuruna Çıktı, Cumhurbaşkanı Erdoğan İle Görüştü, Kırşehir'e Geldi

Türkiye ziyareti kapsamında Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Yıldız Sarayı Mabeyn Köşkü'nde görüşen  Japonya Prensesi Akiko Mikasa daha sonra Ankara'ya geçerek Atatürk'ün huzuruna çıktı.Prenses Mikasa daha sonra Kırşehir'e geldi.   Kaman'a gelen Prenses Akiko, Kırşehir Valisi İbrahim Akın, Kültür Bakanlığı Bakan Yardımcısı Nadir Alpaslan ve Kalehöyük Kazı Başkanı Saçhihiro Omura tarafından karşılandı. Kaman ilçesinde bulunan kazı alanını gezen Prenses Akiko, Kaman Kalehöyük Arkeoloji müzesini gezdi. Japon yetkililerden bilgi alan Prenses Akiko, enstitü alanında incelemeler yaptı. Türk ve Japon çalışanlarla yakından ilgilenen Prenses Akiko, Kalehöyük alanı müzesi alanında yer alan Japon bahçesine düğün çekimleri için gelen bir çiftle de hatıra fotoğrafı çektirdi. Kaman ilçesinden gelen öğrencilerle de konuşan Prenses Akiko, öğrencilerin Japonca yaptıkları selamlamaya aynı şekilde cevap verdi. Prenses Akiko, Kaman ilçesindeki incelemelerini, aldığı brifingin ardından sonlandırdı. Japonya Altes Prensesi Akiko Mikasa, ilimize gelerek Japon Anadolu Arkeoloji Enstitüsü ve Kalehöyük Arkeoloji Müzesinde incelemelerde bulundu. Japon Bahçesini gezen ziyaretçiler tarafından büyük ilgi gösterilen Japon Altes Prensesi Akiko Mikasa, bahçede fotoğraf çekimi yaptıran gelin ve damada da mutluluklar dileyerek hatıra fotoğrafı çektirdi. Vali İbrahim Akın, Prenses Akiko’ya, birçok medeniyete ev sahipliği yapmış Kırşehir’de ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti ifade ederek ziyaret anısına el işlemesi vazo hediye etti.
Türkiye ziyareti kapsamında Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Yıldız Sarayı Mabeyn Köşkü'nde görüşen  Japonya Prensesi Akiko Mikasa daha sonra Ankara'ya geçerek Atatürk'ün huzuruna çıktı.Prenses Mikasa daha sonra Kırşehir'e geldi.

  Kaman'a gelen Prenses Akiko, Kırşehir Valisi İbrahim Akın, Kültür Bakanlığı Bakan Yardımcısı Nadir Alpaslan ve Kalehöyük Kazı Başkanı Saçhihiro Omura tarafından karşılandı. Kaman ilçesinde bulunan kazı alanını gezen Prenses Akiko, Kaman Kalehöyük Arkeoloji müzesini gezdi.

Japon yetkililerden bilgi alan Prenses Akiko, enstitü alanında incelemeler yaptı. Türk ve Japon çalışanlarla yakından ilgilenen Prenses Akiko, Kalehöyük alanı müzesi alanında yer alan Japon bahçesine düğün çekimleri için gelen bir çiftle de hatıra fotoğrafı çektirdi. Kaman ilçesinden gelen öğrencilerle de konuşan Prenses Akiko, öğrencilerin Japonca yaptıkları selamlamaya aynı şekilde cevap verdi.

Prenses Akiko, Kaman ilçesindeki incelemelerini, aldığı brifingin ardından sonlandırdı. Japonya Altes Prensesi Akiko Mikasa, ilimize gelerek Japon Anadolu Arkeoloji Enstitüsü ve Kalehöyük Arkeoloji Müzesinde incelemelerde bulundu.

Japon Bahçesini gezen ziyaretçiler tarafından büyük ilgi gösterilen Japon Altes Prensesi Akiko Mikasa, bahçede fotoğraf çekimi yaptıran gelin ve damada da mutluluklar dileyerek hatıra fotoğrafı çektirdi. Vali İbrahim Akın, Prenses Akiko’ya, birçok medeniyete ev sahipliği yapmış Kırşehir’de ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti ifade ederek ziyaret anısına el işlemesi vazo hediye etti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.