Bir Günlüğüne Asker Olarak Yemin Ettiler

YAŞAM 16.05.2024 - 12:46, Güncelleme: 16.05.2024 - 12:39
 

Bir Günlüğüne Asker Olarak Yemin Ettiler

Kırşehir'de yaşayan engelli vatandaşlar 1 günlüğüne asker olarak yemin ettiler.

Engelli vatandaşlarımızın Askeri Gazinoda düzenlenen yemin törenine katılan Vali H. Mete Buhara, “Tarihi şan ve şerefle dolu bir milletin evlatlarıyız. Bu büyük milletin bütün dünyanın gıpta ile baktığı, özendiği, örnek aldığı büyük bir ordusu var. Bugün de evlatlarımız bu büyük ordunun bir parçası olmak için, büyük ordumuza sadakatlarını ifade etmek için yemin ettiler. Onlar artık Türk Ordusunun bir neferidirler. İhtiyaç olduğunda üzerine düşen vazifeyi en iyi şekilde yerine getireceklerine, başaracaklarına inancımız tam. Onların bugün yaşadığı gurur ve mutluluğu bizler de paylaşıyoruz. Millet olarak yaşlısıyla, genciyle, toplumun her kesimiyle bir bütünün ayrılmaz parçalarıyız. Her bir erimize sağlık, sıhhat diliyorum. Ailelerimize de hayırlı, uğurlu olsun.” ifadelerine yer verdi.     İl Jandarma Komutanı J. Alb. Sadık Gülecen ise konuşmasında, “Bu tören, 2024 Yılı Temsili Askerlik Uygulaması kapsamında, silah altına alınmayan vatandaşlarımızdan bu hak ve ödevlerini 1 gün de olsa yerine getirmek isteyenler için icra edilmektedir. Sevgili Mehmetçikler, yaşama sımsıkı sarılmanız, içinizdeki umudu hiçbir zaman kaybetmemeniz ve hayata tutunma adına gösterdiğiniz azim ve özveri ile hepimize örnek teşkil ediyorsunuz. Her Türk gencinin yapmayı arzu ettiği bir görev olan askerlik üniforması sizlere çok yakıştı. Bu Peygamber ocağında şanlı Türk Ordusunun birer neferi olmanın gururu ve onurunu yaşıyorsunuz. Yolunuz, bahtınız açık olsun.” dedi.   Yemin eden Er Akın Demir de, “Şanlı tarihimizin her sayfasında kahramanlık destanları yazan yüce Türk Milletinin göz bebeği muzaffer ordumuzun bir mensubu olmaktan gurur duyuyoruz. Sayın Valim, değerli konuklar, Jandarma Genel Komutanlığı Kırşehir İl Jandarma Komutanlığı çatısı altında hepinizin huzurunda yemin ederek gerçek birer asker olduk. Bizlere sevgi ve şefkat göstererek sıcak bir aile ortamı oluşturan, bizleri askerliğe hazırlamak üzere tüm imkanları seferber eden tüm komutanlarımızı şükranlarımızı sunuyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle, gönülden ifade ediyorum ki vatanımızın bölünmez bütünlüğünü canımızdan aziz bilip hayatımızı seve seve feda etmeye daima hazırız. Teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu. Yemin Töreni, Vali ve beraberindeki protokolün engelli vatandaşlarımıza Teskerelerini vermesi ile sona erdi.
Kırşehir'de yaşayan engelli vatandaşlar 1 günlüğüne asker olarak yemin ettiler.

Engelli vatandaşlarımızın Askeri Gazinoda düzenlenen yemin törenine katılan Vali H. Mete Buhara, “Tarihi şan ve şerefle dolu bir milletin evlatlarıyız. Bu büyük milletin bütün dünyanın gıpta ile baktığı, özendiği, örnek aldığı büyük bir ordusu var. Bugün de evlatlarımız bu büyük ordunun bir parçası olmak için, büyük ordumuza sadakatlarını ifade etmek için yemin ettiler. Onlar artık Türk Ordusunun bir neferidirler. İhtiyaç olduğunda üzerine düşen vazifeyi en iyi şekilde yerine getireceklerine, başaracaklarına inancımız tam. Onların bugün yaşadığı gurur ve mutluluğu bizler de paylaşıyoruz. Millet olarak yaşlısıyla, genciyle, toplumun her kesimiyle bir bütünün ayrılmaz parçalarıyız. Her bir erimize sağlık, sıhhat diliyorum. Ailelerimize de hayırlı, uğurlu olsun.” ifadelerine yer verdi.

 

 

İl Jandarma Komutanı J. Alb. Sadık Gülecen ise konuşmasında, “Bu tören, 2024 Yılı Temsili Askerlik Uygulaması kapsamında, silah altına alınmayan vatandaşlarımızdan bu hak ve ödevlerini 1 gün de olsa yerine getirmek isteyenler için icra edilmektedir. Sevgili Mehmetçikler, yaşama sımsıkı sarılmanız, içinizdeki umudu hiçbir zaman kaybetmemeniz ve hayata tutunma adına gösterdiğiniz azim ve özveri ile hepimize örnek teşkil ediyorsunuz. Her Türk gencinin yapmayı arzu ettiği bir görev olan askerlik üniforması sizlere çok yakıştı. Bu Peygamber ocağında şanlı Türk Ordusunun birer neferi olmanın gururu ve onurunu yaşıyorsunuz. Yolunuz, bahtınız açık olsun.” dedi.

 

Yemin eden Er Akın Demir de, “Şanlı tarihimizin her sayfasında kahramanlık destanları yazan yüce Türk Milletinin göz bebeği muzaffer ordumuzun bir mensubu olmaktan gurur duyuyoruz. Sayın Valim, değerli konuklar, Jandarma Genel Komutanlığı Kırşehir İl Jandarma Komutanlığı çatısı altında hepinizin huzurunda yemin ederek gerçek birer asker olduk. Bizlere sevgi ve şefkat göstererek sıcak bir aile ortamı oluşturan, bizleri askerliğe hazırlamak üzere tüm imkanları seferber eden tüm komutanlarımızı şükranlarımızı sunuyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle, gönülden ifade ediyorum ki vatanımızın bölünmez bütünlüğünü canımızdan aziz bilip hayatımızı seve seve feda etmeye daima hazırız. Teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.

Yemin Töreni, Vali ve beraberindeki protokolün engelli vatandaşlarımıza Teskerelerini vermesi ile sona erdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.