Bu Tür Şikayetleriniz Varsa Dikkat

DİĞER (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 20.12.2019 - 11:06, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Bu Tür Şikayetleriniz Varsa Dikkat

B12 vücudun en çok ihtiyaç duyduğu vitaminlerin başında gelir. Kan hücre yapımında, beyin hücrelerinin sağlığını korunmasında oldukça etkilidir. B12 vitamini hafıza, yorgunluk, dikkat eksikliği gibi konularda vücudu korur. Eksikliği kansızlık ve ruhsal bozukluklara zemin hazırlayan bir vitamindir. Vücudun üretemediği bu vitaminin başlıca kaynağı hayvansal kaynaklarıdır. B12 vitamini DNA oluşumda etkili olduğu için gebe ve emziren kadınlarda başta gelen takviyeler arasına girmektedir. B12 eksikliği bağırsakların daha yavaş çalışmasına sebep olur, kabızlık şikayetin de serumda düşük B12 seviyesi tespit edilmiştir. Sinirler arasındaki iletişimin iyi olması ve hafızanın korunmasında oldukça önemlidir. B12 eksik olunca sinirler arasındaki iletim iyi olmaz ve beyin yorulmaya başlar. Özellikle menopoz dönemindeki kadınlarda depresyonu azaltmaya yardımcı bir vitamindir. Bu sebeptendir ki B12 eksikliği kendini yorgunluk ve halsizlik olarak göstermeye başlar. B12 nin serumda yeterli düzeyde olması; Hafızanın daha iyi olmasına, Yorgunluk ve halsizliğin azalmasına, Ter basması ve ateşin azalmasına, Unutkanlığın vücudu terk etmesine, Metabolizmanın daha iyi ve düzgün çalışmasına, Vücut direncinin artmasına yardımcı olmaktadır. B12 nin en iyi kaynakları; Deniz ürünleri, karaciğer, kırmızı et, hindi eti, yumurta, süt, yoğurt gibi hayvansal kaynaklar ve mantarlardır. Mercimek, pancar, brokoli de bitkisel B12 kaynaklarıdır. *Günlük 100 gram kırmızı et tüketimi veya günlük 2 haşlanmış yumurta B12 ihtiyacını karşılamaya yeterli olacaktır.

B12 vücudun en çok ihtiyaç duyduğu vitaminlerin başında gelir. Kan hücre yapımında, beyin hücrelerinin sağlığını korunmasında oldukça etkilidir. B12 vitamini hafıza, yorgunluk, dikkat eksikliği gibi konularda vücudu korur.

Eksikliği kansızlık ve ruhsal bozukluklara zemin hazırlayan bir vitamindir. Vücudun üretemediği bu vitaminin başlıca kaynağı hayvansal kaynaklarıdır. B12 vitamini DNA oluşumda etkili olduğu için gebe ve emziren kadınlarda başta gelen takviyeler arasına girmektedir.

B12 eksikliği bağırsakların daha yavaş çalışmasına sebep olur, kabızlık şikayetin de serumda düşük B12 seviyesi tespit edilmiştir.

Sinirler arasındaki iletişimin iyi olması ve hafızanın korunmasında oldukça önemlidir. B12 eksik olunca sinirler arasındaki iletim iyi olmaz ve beyin yorulmaya başlar. Özellikle menopoz dönemindeki kadınlarda depresyonu azaltmaya yardımcı bir vitamindir. Bu sebeptendir ki B12 eksikliği kendini yorgunluk ve halsizlik olarak göstermeye başlar.

B12 nin serumda yeterli düzeyde olması;

Hafızanın daha iyi olmasına,

Yorgunluk ve halsizliğin azalmasına,

Ter basması ve ateşin azalmasına,

Unutkanlığın vücudu terk etmesine,

Metabolizmanın daha iyi ve düzgün çalışmasına,

Vücut direncinin artmasına yardımcı olmaktadır.

B12 nin en iyi kaynakları;

Deniz ürünleri, karaciğer, kırmızı et, hindi eti, yumurta, süt, yoğurt gibi hayvansal kaynaklar ve mantarlardır.

Mercimek, pancar, brokoli de bitkisel B12 kaynaklarıdır.

*Günlük 100 gram kırmızı et tüketimi veya günlük 2 haşlanmış yumurta B12 ihtiyacını karşılamaya yeterli olacaktır.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.