Cacabey Meydanı Leman Sam Konseri İçin Tıklım Tıklım Doldu

GÜNDEM 31.08.2023 - 14:31, Güncelleme: 31.08.2023 - 14:30
 

Cacabey Meydanı Leman Sam Konseri İçin Tıklım Tıklım Doldu

Kırşehir'de 30 Ağustos Zafer Bayramı büyük bir coşkuyla kutlandı.Kutlama programı kapsamında fener alayı ve konser düzenlendi.

30 Ağustos Zafer Bayramı tüm yurtta olduğu gibi Kırşehir'de de coşkuyla kutlandı.Atatürk anıtına çelenk sunulmasıyla başlanan kutlamalara, Kırşehir Valiliği'nde tebriklerin kabul edilmesi ve çeşitli etkinliklerle devam edilmişti.     Kutlamalar kapsamında Kırşehir Valiliği önünden başlayarak Cacabey Meydanı'na kadar devam eden Fener Alayı yürüyüşü gerçekleştirildi.     Daha sonra Cacabey Meydanı'nda Leman Sam Konseri düzenlendi.Konser öncesi genç sporcular hünerlerini sergiledi.     Binlerce vatandaşın toplandığı Cacabey Meydanı'nda 10. yıl marşına eşlik eden vatandaşlar telefonlarının ışıklarını açarak görsel şölen oluşturdu.     Sahne alan usta sanatçı Leman Sam ise birbirinden güzel şarkılarını seslendirdi.     Zaman zaman vatandaşlar da Leman Sam'ın güzel şarkılarına eşlik ettiler.     Konserin sonunda Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, Leman Sam'a ''3 erenler'' plaketi takdim etti. Leman Sam Konseri dolayısıyla Cacabey Meydanı Tamamen Doldu Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, Leman Sam’a plaket takdimi sırasında yaptığı konuşmasında şunları ifade etti: “Değerli sanatçımız Leman Sam’a çok teşekkür ediyoruz; sağlık sorunlarına rağmen verdiği sözün arkasında duruğu için. Özellikle böylesi sanatçılarımız, Neşet Ertaşlar, Mahzuni Şerifler, Musa Eroğlular, Arif Sağlar, Onur Akınlar, Leman Samlar gerçekten tuhaf insanlar. Cumhuriyetin 100. Yılında bu meydanlarda Onuncu Yıl Marşı’nı, İzmir Marşı’nı dinleyenler, rahatsız olanlar az da olsa oldu ama bundan sonra daha nice 100 yıllar çocuklarımız, torunlarımız bu türküleri, şarkıları, marşları değerli sanatçılarımızla birlikte bu meydanlarda dinlemeye ve söylemeye devam edecekler. Değerli sanatçımız baston desteği için sizlerden müsaade istedi; Neşet Ertaş da ceketini çıkarmak için sizlerden müsaade isterdi. “Tuhaf” bir yapı. Devlet Sanatçılığı veriyorlar ve kabul etmiyor. Neden “Tuhaf”lar? Kırşehir muhalif bir kent. Moğollardan bu tarafa Anadolu Erenlerinin merkezi tarih ve kültür şehri. Ahi Evran-ı Veli, Moğollara karşı savaşarak can verdi. Bizler de Kırşehir’de onun torunlarıyız. Kızılırmak havzasında Kılıçözü Deresinin bulunduğu bu topraklarda Anadolu Erenleri mesken edinmişler; Hacı Bektaş-ı Veli, Yunus Emre, Ahi Evran-ı Veli’nin; son kuşakta Pir Sultan’ın çocukları, torunları Muharrem Ertaşlar, Çekiç Aliler, Hacı Taşanlar. Demek ki muhalif olununca sanatçı olunuyor; takla atınca saray soytarısı. Kırşehir bu akşam önemli tarihi günlerinden birini daha yaşıyor. Bu meydan sanatsal faaliyetlerde ve konserlerde her zaman dolar. Siyasetçilerin dolduramadıkları yeri bir sanatçı doldurabiliyorsa demek ki bu kentin kimliğinde bir özellik var. Sevgili Leman Sam da bu anlamlı günde bizlerle olduğu için teşekkür ediyor ve hoş geldiniz diyorum.”
Kırşehir'de 30 Ağustos Zafer Bayramı büyük bir coşkuyla kutlandı.Kutlama programı kapsamında fener alayı ve konser düzenlendi.

30 Ağustos Zafer Bayramı tüm yurtta olduğu gibi Kırşehir'de de coşkuyla kutlandı.Atatürk anıtına çelenk sunulmasıyla başlanan kutlamalara, Kırşehir Valiliği'nde tebriklerin kabul edilmesi ve çeşitli etkinliklerle devam edilmişti.

 

 

Kutlamalar kapsamında Kırşehir Valiliği önünden başlayarak Cacabey Meydanı'na kadar devam eden Fener Alayı yürüyüşü gerçekleştirildi.

 

 

Daha sonra Cacabey Meydanı'nda Leman Sam Konseri düzenlendi.Konser öncesi genç sporcular hünerlerini sergiledi.

 

 

Binlerce vatandaşın toplandığı Cacabey Meydanı'nda 10. yıl marşına eşlik eden vatandaşlar telefonlarının ışıklarını açarak görsel şölen oluşturdu.

 

 

Sahne alan usta sanatçı Leman Sam ise birbirinden güzel şarkılarını seslendirdi.

 

 

Zaman zaman vatandaşlar da Leman Sam'ın güzel şarkılarına eşlik ettiler.

 

 

Konserin sonunda Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, Leman Sam'a ''3 erenler'' plaketi takdim etti.

Leman Sam Konseri dolayısıyla Cacabey Meydanı Tamamen Doldu

Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, Leman Sam’a plaket takdimi sırasında yaptığı konuşmasında şunları ifade etti:

“Değerli sanatçımız Leman Sam’a çok teşekkür ediyoruz; sağlık sorunlarına rağmen verdiği sözün arkasında duruğu için. Özellikle böylesi sanatçılarımız, Neşet Ertaşlar, Mahzuni Şerifler, Musa Eroğlular, Arif Sağlar, Onur Akınlar, Leman Samlar gerçekten tuhaf insanlar.

Cumhuriyetin 100. Yılında bu meydanlarda Onuncu Yıl Marşı’nı, İzmir Marşı’nı dinleyenler, rahatsız olanlar az da olsa oldu ama bundan sonra daha nice 100 yıllar çocuklarımız, torunlarımız bu türküleri, şarkıları, marşları değerli sanatçılarımızla birlikte bu meydanlarda dinlemeye ve söylemeye devam edecekler.

Değerli sanatçımız baston desteği için sizlerden müsaade istedi; Neşet Ertaş da ceketini çıkarmak için sizlerden müsaade isterdi. “Tuhaf” bir yapı. Devlet Sanatçılığı veriyorlar ve kabul etmiyor. Neden “Tuhaf”lar? Kırşehir muhalif bir kent. Moğollardan bu tarafa Anadolu Erenlerinin merkezi tarih ve kültür şehri. Ahi Evran-ı Veli, Moğollara karşı savaşarak can verdi. Bizler de Kırşehir’de onun torunlarıyız. Kızılırmak havzasında Kılıçözü Deresinin bulunduğu bu topraklarda Anadolu Erenleri mesken edinmişler; Hacı Bektaş-ı Veli, Yunus Emre, Ahi Evran-ı Veli’nin; son kuşakta Pir Sultan’ın çocukları, torunları Muharrem Ertaşlar, Çekiç Aliler, Hacı Taşanlar.

Demek ki muhalif olununca sanatçı olunuyor; takla atınca saray soytarısı. Kırşehir bu akşam önemli tarihi günlerinden birini daha yaşıyor. Bu meydan sanatsal faaliyetlerde ve konserlerde her zaman dolar. Siyasetçilerin dolduramadıkları yeri bir sanatçı doldurabiliyorsa demek ki bu kentin kimliğinde bir özellik var. Sevgili Leman Sam da bu anlamlı günde bizlerle olduğu için teşekkür ediyor ve hoş geldiniz diyorum.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (2 )

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Milli Damar
(31.08.2023 11:44 - #2385)
Milli Bayramlarımızın tamamı tüm Türkiyede böyle kutlanmalı. Artık tüm ülkemiz bu coşkuyu yaşasın istiyoruz. Gerici ve yobaz zihniyetin birileri tarafından Türk Milletine dayatılmasından bıktık, usandık... Buna bir son verilsin artık.
Ne millisin ne damar Bu mu kutlama anma bol laf bol slogan yandaşa konser gürültü Topla öğrencileri sayıp durduğunuz yerlere götür Yunus Emre türbesine kedikkopruye ve kervansarayina hirfanliya Japon bahçesine üç ayak kilisesine Akçakoca meseloklerine kanyonuna dulkadirli yeraltı şehrine ucayak ören yerine Cemele (çimeli kalesi) kalesine cugun gölüne Boztepe cicekdagdaki çamlık mesirelik piknik yerlerine seyfeye Müdür yeraltı sehrine şeyh Edebali camisine komeye götür yarışlar yap orada yerli malı gibi herkes kendi getirsin yesin eski oyunları gösterki milli olasin milli heyecan sehre yayılsın kendi soytariniza iltifatla hic bir halt olmuyor terme kaplıcası karakurt kaplıcası lale camisi civarının Melikgazi kumbetinin hali kalenin gidilmez geçilmezliğini Süleyman Türkmani türbesinin halini ve bilinmeyişini eski cesmelerin sokak sokak kaldırım duvar harap hallerini daha nice aklıma gelmeyen daha hiç bilmediklerimi bize ve gençlerimize hem gezdir hem ogret hem hissettir biz Kırşehirliyiz Kırşehiriz tarihimiz edebiyatımız mimarimiz yesilimiz siyasetiniz yigitlerimiz alperenlerimiz ahiliğimiz coğrafyamız sularının göllerimiz ne de çoktur ne kadarda derindir Bi bildir Bi hissettir. Bırakın iktidar Muhalefet saray hikayesini yetti yeter
Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
(0) (0)
Şeref
(02.09.2023 00:32 - #2417)
Yazıklar olsun dini degerlerimize söz eden kadını zafer bayramimizda sahne aldirdiniz biz milli ve manevi değerler elden gitmesin diye cephede mücadele eden dedelerin ninelerin torunlarıyiz bu kadının sahne alması hicde hos olmadı utanç verici şehitlerin ve gazilerin kemikleri sızladı vah bize
Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
(0) (0)
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.